mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Alimentatia nou nascutulul sugarului sl copilului
Index » Sanatatea familiei » Mama si copilul » Alimentatia nou nascutulul sugarului sl copilului
» Cate feluri de lapte pudra (praf) exista si pe care sa-i aleg pentru copil ?

Cate feluri de lapte pudra (praf) exista si pe care sa-i aleg pentru copil ?







in primul rand, laptele pentru copilul dv. il alege medicul, caci fiecare fel de lapte e indicat pentru o anumita rsta si pentru o anumita situatie. intalnim uneori si anumite preferinte ale micii persoane\"

Dar ce este laptele pudra (praf) ? Este un lapte de ca din care s-a extras apa, pentru a putea fi usor sterilizat, consert si transportat, avem ca in dulap\".
Diversele marci se deosebesc intre ele prin riatia procentului de grasimi, proteine, hidrocarbonati, minerale, umiditatea ramasa si prin adaugarea sau nu, a dextrinei, maltozei, vitaminelor, fierului, acizilor. Unele sunt nezaharate, and numai lactoza naturala. : Mures, Rarau, Lacto, Lactosan (romanesti), Hung-mei si Hsueh-hua chinezesti, Moloko, sovietic, Erdcco, Gal-liasec, Nido, frantuzesti etc. Altele sunt zaharate, cu zahar obisnuit : Guigoz, Galliasec, Lactissa, Nido. Spray-lac, sau cu dextrin-maltoza ca : Alma, Alfalac, Gal-Iiasec-verde, Materna, Camelpo (Nutricia-Holland) sau cu miere, Lemiel.
Grasimea ' care se afla 3,5% in laptele de ca ' poate fi partial sau aproape total scoasa din lapte (Laclo romanesc, semiecremat ; Alma, France-Lait, Lactissa. Norma si Eledonul).
Exista produse in care grasimile normale au fost inlocuite cu acizi grasi nesaturati din ulei de masline, mai usor asimilabile in intestin (Bifilac, Mamik etc). Albuminele sunt uneori imbogatite ' fie schimband proportia prin ecremare (Eledon), fie amestecand eu cazeina din lapte proaspat smantanit. Subslantc adaugate pot fi acidul lactic sau citric pentru laptele acidulat, fainurile (Felargon, Lemiel, Humana H sau Disanal). Fier sau vitamine contin, in plus, aproape toate preparatele de lapte noi : Similac, Hu-mana 0 sau 1'2.
Cum preparam laptele praf ? Adaugam apa fiarta racita, calduta, proportia de pudra fiind, dupa rsta, dupa necesitatea de adaptare si dupa marca produsului.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024