mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Alimentatia copilului
Index » Sanatatea familiei » Mama si copilul » Alimentatia copilului
» Exista un regim alimentar pentru fiecare boala contagioasa ?

Exista un regim alimentar pentru fiecare boala contagioasa ?







Da in scarlatina se tine un regim hidro-lacto-zaha-rat-fainos-vegetarian, sever. Nu se dau sare si carne o perioada ; in raport cu rezultatele examenelor de urina si dupa ce a scazut febra, se da carne. Din nou o oarecare restrictie in a 3-a saptamana de boala (a 18-a ' 22-a zi), deoarece atunci poate sa apara nefrita.

Daca totul merge bine. se pot sara, discret, mancarurile. Se revine la normal dupa 4 saptamani. In rujeola (pojar), cat timp copilul e febril, tuseste, se simte rau si de fapt refuza mancarea, se va tine regim hidro-zaharat si treptat hidro-zaharat-lactat-vegeta-rian. Cam 9 zile,In rubeola (pojarel) nu se tine regim, este o boala usoara.
In varicela (varsat de vant), se recomanda abtinerea da la saraturi si grasimi sau oua timp de 5 zile. In difterie, deoarece pot aparea complicatii .la rinichi si ficat, procedam ca la scariatina : regim hidro-lacto-_ zaharal-vegetarian-fainos, cam 4 \' saptamani. Aceasta boala aproape a disparut.
In febra tifoida ' in perioada subfebriia ' se va da regim bogat in calorii, pe seama carnii usoare, laptelui, grasimilor vegetale, pe masura tolerantei. Desigur ca la febra mare (40nC) se tine regim de febra, lacto-zaharat. Dar la 37,5QC de exemplu, se dau din nou proteine (carne, lapte), grasimi, zaharuri, fainoase (macaroane, orez, gris etc). De asemenea, sucuri de fructe, supa de zarzavat strecurata, pentru aportul de minerale. Se poate da si supa de carne strecurata, cu suc de rosii. Toate acestea, in caz ca nu au aparut complicatii intestinale. Boala fiind grava., cu internare in spital, desigur ca regimul e condus si prescris zilnic, numai de medic.
In oreion ' fiindca poate afecta si pancreasul (care ajuta la digestia grasimilor si proteinelor) dam regim moderat. S-a constatat recent ca excesul de zahar in timpul creionului poate fariza diabetul.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024