mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli de piele - mai raspandite
Index » Sanatatea familiei » Frumusete / cosmetica » Boli de piele - mai raspandite
» Pilozitatea excesiva

Pilozitatea excesiva







Pilozitatea excesiva ii poate otravi la modul serios viata femeii. De obicei, acest "puf este rezultatul hirsutismului sau hipertricozei, la care contribuie nu atat boala, cat starea naturala a organismului. Si nici durerile, nici umflaturile, nici mllamatiile nu o nelinistesc pe femeia acoperita cu par des. Numai dorinta de a fi frumoasa o impiedica sa se ga din cauza invelisului deosebit de paros. Fiecare dintre noi o compatimeste - multe isi dedica fortele si o groaza de timp I uptei cu "parul de prisos\". Si totusi, aceasta nedorita insusire de a fi paros se intalneste peste tot si permanent, oricat ar incerca sa scape de ea toti cosmetologii lumii.
La 30% dintre femeile, reprezentante ale popoarelor sudice, se intalneste hirsutismul. Aceasta trasatura apare si la nordice, chiar daca destul de rar. in acest caz, parul subtire, incolor, pufos din cateva locuri (de obicei, de pe buza superioara si barbie, din zona mameloanelor si pieptului, fruntii si abdomenului, de pe suprafata interioara a coapselor) se transformam fire de par groase, puternic pigmentate, asa-numitul par terminal. Cauza fundamentala a acestui fenomen este dereglarea productiei de hormoni feminini si masculini, dezechilibrul endocrin, mostenii sau dobandit din cauza unei boli. Hirsutismul apare si in cazul supradozarii preparatelor hormonale si al catorva afectiuni ale sistemului ners. Se intelege ca, daca hirsutismul este unul dintre simptomele bolii, este neie de o terapie combinata, si nu de epilarea "generala\". Normalizandu-se, fondul hormonal ii permite corpului sa scape de "blana de prisos\".


Hipertricoza este ereditara - este un fenomen destul de in acest caz, inca din copilarie tot corpul este acoperit cu ir, lasand "neatinse\" doar palmele si talpile. Imaginea este spaimantatoare, insa il poti juca pe King-Kong si pe omul Spezilor fara machiaj. Hipertricoza dobandita apare in cazul ;tiunii frecvente a alcoolului asupra fatului in timpul iltarii intrauterine, in cazul encefalitei virale, al tulburarilor activitatea glandei tiroide, al distrofiilor. La cei care sufera revent traume - din cauza modului de viata sau prin prisma irviciului - hiperticoza apare din cauza traumelor repetate si iflamatiilor prelungite. De acest lucru trebuie sa tina cont si de care se incumeta sa isi faca un peeling profund sau alte roceduri cosmetologice serioase.
Dar cum sa scapi de aceasta problema? Este imposibil . iti imaginezi o frumusete care viseaza nepasatoare in fata jlinzii, daca acesta este un cadru dintr-un film despre travestiti. Culoarea albastru pe barbie: puncte negre pe barbie, neatragatoare, care a doua zi se transforma in par aspru, bland ca un cactus in arsita - toate acestea arata bine numai pe ecran si numai la persoane de sex mascul in. Apropo, si barbatii au perfectionai cu placere procedurile barbieritului, ce sa mai rbim despre femeie! Chiar daca ideea ca rasul intensifica cresterea si ingroasa parul este numai o legenda, se doreste totusi mai departe sa se evite rasul. De aceea, in saloane nu se propun cu placere procedurile depilarii si epilarii. De multe ori, chiar cosmetologii nu inteleg prea bine in ce consta diferenta intre ele. Explica de obicei astfel: "Depilarea este temporara, iar epilarea - pentru totdeauna!\", insa lucrurile nu stau chiar asa. Ci chiar cu toiul altfel.
Epilarea inseamna indepartarea parului cu radacina, atunci cand este afectat aparatul folicular, adica apare posibilitatea de a scapa de par pentru totdeauna. Insa aceasta posibilitate nu ..actioneaza\" intotdeauna. Parul nu va mai creste deloc numai daca a fost epilat in primul stadiu de crestere, anagenic. insa parul nu creste uniform, cao companie care marsaluiste, si "sa prinzi\" etapa potrivita la fiecare fir de par separai este o misiune imposibila. De aceea, cosmetologul pur si simplu indeparteaza toate firele de par la rand, acolo unde cere clientul. Si daca unele cresc din nou nu este vina sa. inseamna ca aceste fire de par se gasesc deja in al doilea sau al treilea stadiu de crestere. Nu este posibil sa le distingi "varsta\" cu ochiul liber. Intr-un cuvant, trebuie sa mergi din nou la epilat - pana cand vei scapa definitiv de tot parul de prisos, mai bine zis de aparatul lui folicular. Astfel incat nu trebuie sa ne asteptam la un efect de moment.
Metodele de epilare se bazeaza pe folosirea acelor unite de fire cu sursa de curent electric. Acul introdus in tesutul cutanat transmite curentul la baza firului de par - ca urmare a acestei lovituri foliculul moare. Cele mai noi metode folosesc substante chimice, laser, lumina si sunete. Mai bine zis, ultrasunete.
Epilarea chimica cu ajutorul substantelor active -enzime - este creata pentru cei care nu r sa se epileze cu ajutorul acelor. intr-adevar, acele sunt contraindicate persoanelor cu un anumit tip de piele - foarte deschisa, sensibila, cu tendinta de aparitie a cicatricelor. Chiar si asa, cu acele se fac multe variante de epilare. lata cele mai raspandite metode de a scapa de parul nedorit:
Termoliza-prinlr-un ac introdus in piele este transmis un curent modificat care incalzeste si distruge foliculul. Procedura cstg foarte dureroasa, necesita anestezie locala, destul de riscanta, exista riscuiaparitiei unor efecte secundare: supraincalzirea locala a pielii, aparitia cicatricelor, infectiilor.


Electroliza este cea mai nedureroasa si lipsita de pericol metoda bazata pe actiunea electrochimica a unui curent galvanic. Cand sub actiunea curentului in tesuturF setormeaza .\"produsele\" electrolizei, ele intra in reactie, ..arzand\" foliculul. insa viteza procesului este de asemenea scazuta - cateva secunde se pierd pentru fiecare fir de par, ca si in cazul termolizei.
Metoda blend Teuneste cele doua metode anterioare. Prin intermediul actiunii alternative asupra foliculului in doua etape, radacina firului de par este prelucrata de temperatura si metodele electrochimice - posibilitatile distrugerii ei, se dubleaza. Din pacate, pericolul efectelor secundare creste, de asemenea.
Metoda flash - denumirea provine de la cuvantul "explozie\", iar metoda in esenta este tot termoliza, insa cu folosirea unui curent de frecventa foarte inalta, de aceea si durata operatiunii scade (de ia 0,01 pana la 0,09 secunde intru un fir de par) si durerea se miscoreaza.
Secvential blend este metoda blend perfectionata, \"mult iai putin dureroasa.
Secvential flash este metoda flash perfectionata, mult lai usor de manevrat si comoda in manevrare.
Epilarea cu penseta - cand acul este inlocuit cu penseta. Firul de par este prins cu penseta - curentul iin acesta trece prin baza firului in interiorul foliculului si il distruge. Metoda este imposibil a fi folosita pe "suprafete mari ale corpului\", pentru ca pentru fiecare fir de par trec cate 1,5-2 minute.
Epilarea cu laser - prin laser se poate actiona deodata asupra catorva foliculi fara sa se introduca ace in piele si fara sa ii fie afectata suprafata: raza de lumina directionala creeaza o incalzire locala, temperatura ..deplaseaza\" foliculu!, apoi usuca si arde foliculii incojuratori din tesutul cutanat. in folosirea laserului trebuie efectuate 10-l5 sedinte cu pauze de o luna. Complicatiile exista: distrugerea pigmetatiei descuamare, mancarimi, edeme, basici, cipatrice, post-arsuri.
Epilarea cu ultrasunete se face de asemenea in cateva etape. La inceput se face o depilare cu ceara, apoi suprafata de piele curatata este tratata cu compozitii speciale. Aceste substante "sunt livrate\" apoi in straturile profunde ale pielii cu ajutorul ultrasimeielor. Aici ele incetinesc cresterea parului si chiar distrug partial] fol icului.
Epilarea enzimatica - substantele active care contin enzime distrug treptat structura foiiculului
enzime distrug treptat structura foiiculului epitelial. De aceea este neie de o cura deteminata. Supa care efectul devine sil. Uneori, procedura este amplificata de termobandaje speciale, care incalzesc suprafata tratata a pielii ca un termofor cu infrarosii-calduracreste actiunea enzimelor. Dupa procedura trebuie indepartate firele de par cu ajutorul epilarii cu ceara. Acesta este singurul moment care poate produce disconfort. Metoda bazata pe enzime este cel mai putin agresiva.
Fotoepiiarea - este metoda prin care o lampa speciala cu lumina ne mo no cromatic a lumineaza pe piele un dreptunghi cu suprafata de 4.5 cml Sub actiunea supraincalzirii luminoasejfoliculii mor. insa aceasta este metoda cea mai nouaT3arjiu)suficient verificata.
\"^Depilarea este indepartarea tijei firului de par, a partii care se gaseste la suprafata pielii. Aceasta procedura este mecanica si chimica.
Smulgerea este un mijloc traditional, destul de vechi, insa foarte dureros. Dupa ea, uneori parul creste mai asprii -foliculul vatamat "incorect\" sufera mutatii si se comporta imprevizibil. Insa pentru imbunatatirea formei sprancenelor, aceasta metoda este optima si cea mai putin periculoasa.


Rasul este de asemenea o metoda veche, iar eficienta sa depinde in mod direct de calitatea instrumentelor si a preparatelor pentru ras.
Depilarea chimica este cea mai raspandita metoda. Trebuie sa intindeti crema depilatoare pentru 4 pana la 15 minute, iar apoi sa indepartati masa cremoasa impreuna cu firele de par inmuiate cu o spatula speciala (este pusa in cutia produsului) sau cu partea neascutita a cutitului.
Waxing-ul - depilarea cu ceara. in acest caz, parul se unge cu un amestec de ceara care se intareste in contact cu aerul, iar apoi se indeparteaza cu ajutorui unor servetele speciale. Procedura este de asemenea larg raspandita, chiar daca este ttuferoasa- Avantajul este efectul de durata - parul aa sa creasca doua-trei saptamani. Uneori, ca urmare a folosirii nemijlocite a waxing-ului (5-6 ani), parul de pe zonele depilate isi intrerupe cresterea cu totul. Pentru buza superioara si sprancene - cele mai sensibile zone - se foloseste ceara de in, ceara cu ulei de masline si extract de musetel. Uncie amestecuri contin substante de inmuiere si curatare. Waxing-ul foloseste ceara rece (moale) si fierbinte (tare). Ceara rece este de la inceput moale, se incalzeste usor si repede, de aceea poate fi folosita si acasa. insa durerea procata de aceasta metoda este mai mare decat in cazul waxing-ului "fierbinte\". in acelasi timp, resturile de ceara nu se indeparteaza cu apa, ele trebuie inlaturate de pe piele cu preparate speciale, dizolvante. Ceara fierbinte se incalzeste mai incet, insasi procedura este destul de lunga - este neie de timp pentru a deschide porii delicat si a usura indepartarea parului. Waxing-ul cu ceara fierbinte este mai bine de tacul intr-un salon - nu este la fel de comod acasa, insa este mai putin periculos si nu atat de dureros cain cazul metodei "reci\". iring-ul - depilarea cu zahar. Este o metoda "istorica\", era
folosita in Egiptul Antici. Pentru suga-ring este neie de anumite deprinderi profesionale. Pasta calda, groasa, care contine zahar, se intinde cu o spatula speciala pe par, insa nu direct pe piele. Dupa ce pasta s-a racit se indeparteaza cu tot cu par. Firele de par incep sa creasca numai dupa 6 saptamani, iar pielea sufera mai putin decat in cazul waxing-ului.
Depilarea cu ala este o metoda orientala, exotica, insa folosita cu succes si in Occident, in cele mai moderne saloane. In Rusia nu este cunoscuta deloc. Firele de par sunt infasurate de un specialist priceput pe o bobina din ata de bumbac si sunt smulse toate odata. Intr-un fel, metoda este asemanatoare cu sugaring-ul: pielea este traumatizata putin, iar parul nu creste pentru mult timp.
Pielea noastra ne poate pregati cele mai diferite surprize. Numai ca. in cazul modului de viata tensionat din zilele noastre, ele nu ne bucura de obicei. Totusi, nu merita sa ne lamentam. O rezolvare a problemelor amanuntita si tintita si cel mai important bine aleasa poate face fata oricaror defecte. insa si pielea sanatoasa, care are relativ putine probleme, are neie de ingrijire. Nu trebuie lasata la ia intamplarii existenta ei-cu atat mai mult cu cat acum stiti ce presiuni trebuie sa suporte.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024