mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli de piele - mai raspandite
Index » Sanatatea familiei » Frumusete / cosmetica » Boli de piele - mai raspandite
» Demodecia

Demodecia







Cu acneea este asemanatoare demodecia, care de multe ori este confundata cu cosurile roz (rozaceea)-elc au intr-adevar simptome vizuale asemanatoare: inrosire, descuamare, mancarimi, stelute vasculare, eruptii marunte sub forma unor noduli si basicute cu un continut transparent sau purulent ( foto 1). Insa ele au natura diferita: rozaceea nu este provocata de un parazit cutanat, adica nu este o boala infectioasa. Iar demodecia este legata de aceea ca o bacterie microscopica (Demodex), care in stare normala traieste pe pielea fiecarei persoane, incepe sa se inmulteasca cu repeziciune si ocupa foliculii pilosi, canalele glandelor sebacee si chiar glandele sebacee ale pielii de pe fata si partea acoperita cu par a capului. De obicei, basicutele demodeciei se aduna in masa si simetric la colturile buzelor, pe barbie, subnari, pe pielea de pe nas. deasupra buzei superioare, mai rar-pe obraji, pleoape, frunte.


Din cauza asemanarii cu rozaceea uneori se incepe tratamentul in acelasi mod in care se abordeaza cosurile: curatarea manuala a pielii, peeling-ul mecanic, electrocoa-gularea (arderea cu curent) a eruptiilor- iar acest lucru provoaca o raspandire si mai mare a parazitului. Agentul patogen ocupa noi teritorii, iar pielea chinuita este atacata de o infectie stafilococica secundara
Bacteria inofensiva si neobservabila, o parte a ecosistemului pielii noastre. incepe sa se comporte respingator pur si simplu din cauza tulburarilor de pH ale pielii: cand indicele trece in latura acida, acest lucru determina o inmultire activa a microorganismelor patogene. insa asemenea dezechilibre nu sunt o raritate. Ele sunt rezultatul celor mai diferite afectiuni si modificari in modul de viata: bolile tubului gastro-intestinal. deficientele in functionarea glandei tiroide, hepatita dusa pe picioare, distonia vegeto-vasculara, folosirea indelungata a unui unguent cu corticosteroizi sau fluor, stresul, sarcina, fumatul, folosirea contraceptivelor orale. Coincid cativa factori - si iata, primiti un nou chirias, dar un parazit foarte activ.
Din pacate, sa echilibrezi totul "cum a fost in vremurile bune\" doar cu ajutorul cosmeticii nu este posibil. Si chiar si o dieta sanatoasa, bogata in celuloza este putin. Trebuie sa ai o profilaxie a consti patii lor, sa iei regulat absorbenti (carbune activat, polifepan) si vitaminele A, B, C, E. Preparatele cu echinacea, Ginseng siberian si alte preparate adaptogene va ajuta sa va resiliti imunitatea normala.
Principalul lucru pe care trebuie sa vi-l amintiti cand apelati la tratarea eruptiilor: aflati daca nu sunt oare provocate de o infectie? Altfel, eruptia acneica imaginara se va transforma intr-o adevarata nenorocire de care nu veti scapa pana cand nu veti face o analiza a tesutului cutanat. Astfel incat luati directia dermatologului si intrati in laborator. Daca diferitele manifestari au disparut, insa au aparut altele pe un loc nou - perioada de activare coincide cu primavara-vara, iar cu ciclul menstrual nu au nici o legatura - fiti in garda! in afara de aceasta. in cazul demodeciei, pielea nu suporta spalarea cu apa si sapun - se inroseste, apar mancarimi, se


umfla, apar noi eruptii. Folosirea tonicelor, a loliunilor, cremelor hidratante si geturilor, baile de soare si inotul in apa cu clor - toale acestea inrautatesc pielea.
Tratarea demodeciei ocupa una-doua luni. Aceasta inseamna un intreg complex de proceduri.
1. Proceduri pentru descuamare si antiparazitare -ciioterapia cu azot lichid, unguente puternice pe baza de sulf (5%-l0%), acid clorhidric (10%). tiosulfat de sodiu, frectii pe baza de spirt sulfo-gudronat, pudre.
2. Preparate antihistaminice - pentru a exclude posibilitatea de alergie.
3. Terapie care sa trateze "factorii de risc\" in tulburarea echilibrului alcalin-acid - intarirea peretilor vaselor, vitaminoterapia, absorbenti, in unele cazuri - o cura de antibiotice.
4.0 dieta menajanta, fara grasimi, prajeli, condimente, sare.
5. O dezinsectie generala! Fierbem lenjeria de pat, dezinfectam lucrurile!
6. Sunt interzise mersul la sauna, bronzatul - chiar si la solar, folosirea cosmeticii decorative. Si nici un fel de proceduri cosmetice - pentru a nu tulbura schema de tratament.
Costnetologul trebuie sa stie cu exactitate ce anume trateaza. De aceea nu-i permiteti sa va prescrie imediat niste proceduri impotriva acneei sau rozaceei, fara analize preliminare sau chiar chestionare.
Daca pe specialist nu-l intereseaza amanunte despre cum suporta pielea dumneavoastra apa si mijloacele hidratante, daca nu aveti cumva tulburari intestinale, care este pH-ui pielii dumneavoastra - este posibil ca acesta sa fie un specialist slab. Sau nici nu este specialist. Pentru ca demodecia este contagioasa si pentru el. Si chiar daca sunteti sigure ca bacteria microscopica proprie este linistita si traieste normal in ecosistemul pielii, oare nu ar putea infecta acest "cosmetolog\"? Sunt putine infectii pe lume? Iata de ce si clientul, si dermatologul trebuie sa fie foarte atenti in tratarea eruptiilor.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024