mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:  
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Simptomele copilariei
Index » Sanatatea familiei » Enciclopedie a sanatatii » Sanatatea copiilor » Simptomele copilariei
» Urina colorata - inclusiv sange in urina

Urina colorata - inclusiv sange in urina
Cauze. Urina copilului poate avea un intreg spectru de culori si fiecare dintre aceste culori are cate o semnificatie.

» Galbena inchis
Culoarea mai inchisa a urinei este de obicei un semn ca ea e mai concentrata, ceea ce se poate intampla atunci cand copilul nu a baut destule lichide sau a transpirat excesiv. Cand copilul are febra - indiferent de cauza -, el transpira mai mult si atunci, daca pierderea de lichide nu este compensata cu alte lichide, urina avea o culoare foarte inchisa.
Urina de culoare foarte inchisa, de culoarea ceaiului tare, care apare frecvent poate fi semnul unor probleme la ficat, cum ar fi hepatita. in aceste conditii si pielea copilului capata probabil o culoare mai galbena.

» Rosie
Cea mai importanta cauza a urinei rosii este prezenta sangelui, ceea ce este semnul unei infectii urinare, dar poate fi cauzata si de pietre la rinichi sau de traumatisme la rinichi.
Totusi, nu tot ce e rosu este sange! Multi parinti sunt inspaimantati atunci cand copilul elimina o urina de un rosu stralucitor, pentru a rasufla apoi usurati cand descopera ca de fapt micutul a mancat sfecla rosie! O serie de coloranti din alimente pot inrosi urina, la fel mancatul unei mari cantitati de mure, unele antibiotice si unele bauturi din fructe.
Cateodata copin fac pipi and culoarea rosu inchis, de nuanta mahonului, daca au suferit leziuni musculare importante. Acest lucru poate aparea dupa un traumatism, dupa spasmele musculare grave ale unei crize de epilepsie sau dupa alte probleme. Copilul trebuie examinat de un doctor. Luati cu dumneavoastra, rog, si o proba de urina.
Doctorul poale face un test simplu pentru a sili daca rosul urinei este cauzat de sange sau nu. Va utiliza baghete sensibile la prezenta sangelui sau examina urina la microscop pentru a vedea daca sunt prezente celule rosii din sange.

» Neagra
Urina poate fi neagra la copin care mananca rubarba, care iau unele medicamente sau in cazul unei probleme meolice de un tip putin obisnuit, care apare de la nastere. In cazul alcap-tonuriei, urina se innegreste daca este lasata sa stea un timp sau ramane in scutece. Lucrul acesta ii poate dezorienta pe parinti, care descopera scutecele innegrite, in vreme ce, la eliminare, urina arata complet normal.


» Albastra

Urina albastra apare de obicei din cauza colorantilor alimentari, in special daca micutul mananca mari cantitati de alimente cu astfel de coloranti. Scenariul tipic este cel de dupa o aniversare la care copin consuma multe felii de tort colorat.

» Verde
Aceasta culoare poale fi de asemenea legata de colorantii alimentari.


» Roz

Urina poate fi colorata in roz de unele medicamente (in principal de laxativcle care contin fenol ftalcina), de sfecla rosie ori de mure.

» Urina tulbure
Daca luati o proba de urina a copilului si o puneti in frigider inainte de a o duce la doctor, uneori puteti obser aparitia unor cristale. Acestea sunt complet inofensive si vor disparea atunci cand urina revine la temperatura camerei. in plus, urina poate aparea tulbure daca copilul nu a baut suficiente lichide.
Pe de alta parte, daca urina este tulbure la temperatura camerei, probabil ca lucrul acesta e provocat de o infectie urinara si trebuie sa mergeti la un doctor. Nu este neaparat vorba intotdeauna de o infectie, deoarece unii copii par sa cxcrele in urina mai multe substante chimice, and de aceea o urina mai tulbure, dar altminteri normala. Daca copilul bea mai multe lichide, tulbureala probabil disparea.
Apropo, aparitia unor cristale in urina din unele scutece i-a ingrijorat pe multi parinti care au apelat la mine. Aceasta situatie e aproape intotdeauna cauzata de anumite geluri absorbante din componenta unora dintre scutecele superabsorbante modeme - geluri care pot iesi cateodata din scutec, mai ales daca acesta e un pic rupt.

Tipareste Trimite prin email

Fatal error: Call to undefined function afiseaza_reclama_sub_text() in /home/svadan37/public_html/medicultau/sanatatea-familiei/enciclopedie-a-sanatatii/sanatatea-copiilor/simptomele-copilariei/urina-colorata--inclusiv-sange-in-urina.php on line 54