mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid de medicamente pentru copii
Index » Sanatatea familiei » Enciclopedie a sanatatii » Sanatatea copiilor » Ghid de medicamente pentru copii
» Steroizi

Steroizi








Steroizii ' sau mai corect corticosteroizii ' sunt medicamente extrem de puternice, foarte eficiente in tot felul de afectiuni.

Totusi, daca nu se iau anumite precautii, aceste medicamente pot fi periculoase. Acest risc ii sperie pe multi parinti si ii fac sa aiba retineri fata de asemenea tratamente, insa, in afectiuni cum este astmul, folosirea corecta a steroizilor poate sal vieti, iar ocolirea lor poate fi extrem de periculoasa. Prin urmare, este foarte important ca parintii sa inteleaga actiunea acestor medicamente.
Exemple. Sub forma de inhalam pulmonar: Becotide, Beclo-forte, Pulmicort, Aerobec, Beclamethasone, Flixotide. Sub forma de inhalant nazal: Beconase, Flixonase, Rhinacort, Syntaris. lete: Prednisolone, Prednesol, Beclamethasone, Cortisonc.
Toate acestea se gasesc si sub forma de picaturi pentru ochi, unguente sau creme.

Cum actioneaza.
Steroizii sunt prezenti in mod natura! in organism, fiind produsi de glandele corticosuprarenale. Functia lor principala este de a reduce inflamatia. De aceea sunt atat de eficienti in afectiuni cum este astmul, in care problema principala este o inflamatie permanenta, sau in boli in care sistemul imunitar al organismului pare, intr-un fel sau altul, sa esueze. Printre acestea se numara astmul, febra fanului, unele afectiuni ale sangelui, artrita reumatoida si inflamatii ale ochilor, pielii sau intestinelor.


Trebuie facuta cura pana la capat?

Este esential sa aflati de la doctor daca tratamentul cu steroizi fi unul de scurta sau de lunga durata. La copii, in cele mai multe cazuri, tratamentele vor fi sub forma inhalata si administrate foarte regulat, in mod continuu. Doctorii vor cauta sa prescrie tratamentul cu steroizi cu administrare pe gura in doza cea mai mica si pe durata cea mai scurta posibila. Asta nu inseamna insa ca puteti opri tratamentul fara sa vorbiti mai intai cu medicul.

Efecte secundare. Exista riscul ca un tratament de lunga durata cu steroizi, administrat oral (pe gura), sa afecteze cresterea copilului. Acesta este principalul motiv pentru care se prefera cure cat mai scurte. Veti descoperi ca aceste medicamente sunt atat de eficiente in reducerea simptamelor copilului, incat veti intreba de ce nu se poate continua tratamentul. Stc-roizii luati oral pe durate prea mari de timp pot totodata cauza slabirea muschilor, subtierea pielii, retentia de fluide, ingrasa-rea, scaderea capacitatii organismului de a lupta cu infectiile si altele. Sunt medicamente extrem de puternice, care aduc beneficii imense, insa presupun si riscuri importante. Doctorul trebuie sa prezinte toate argumentele pro si contra acestui tratament. Steroizii inhalati pun mult mai putine probleme. Studii recente sugereaza ca steroizii inhalati intervin mult mai putin in cresterea copilului. Se pare ca Flixotide si Flixonasc sunt cele mai sigure, insa aparent numai la doze mari. Discutati neaparat cu doctorul acest aspect.

Sfaturi si indicatii
» Exista multe tipuri de steroizi de inhalat, iar unii sunt mai usor de administrat decat altii. Daca vreunul creeaza probleme, discutati cu doctorul.
» Nu intrerupeti niciodata tratamentele cu steroizi fara a cere in prealabil sfatul medicului.
» Steroizii de inhalat pot cauza candidoze in gura. Riscul este mai scazut in cazul tratamentelor administrate cu nebulizatorul.

Tipareste Trimite prin email




Pe aceeasi tema:
Igiena mintala si sarcina
Igiena mintala a copilului
Simptomele copilariei
Ghid de medicamente pentru copii




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai