mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:  
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Ghid de medicamente pentru copii
Index » Sanatatea familiei » Enciclopedie a sanatatii » Sanatatea copiilor » Ghid de medicamente pentru copii
» Antibiotice

Antibiotice
Exista doua grupuri principale de antibiotice folosite pentru copii -penicilinele si nonpenicilinele. Daca un copil este alergic la penicilina, se va utiliza celalalt grup.

Exemple. Peniciline: Amoxicilina, Amoxil, Augmentin, Pcnbritin etc. Alte antibiotice: Ceporex, Distaclor, Eritromi-cina, Eritroped, Klaricid, Trimetbroprim etc.

Cum actioneaza.
Antibioticele distrug bacteriile (microbii) care proaca multe dintre infectiile din copilarie, cum sunt infectiile urechii, plamanilor, sistemului urinar si unele infectii ale gatului. Pe de alta parte, antibioticele nu au efect asupra virusilor, care proaca majoritatea racelilor si durerilor de gat.
Forme de prezentare. Antibioticele se dau de obicei copiilor sub forma lichida, in siropuri, dar unele sunt disponibile si sub forma de picaturi (utile pentru bebelusi) sau lete de supt (mestecat) cu arome placute.

Trebuie facuta cura pana la capat?
De obicei copilul trebuie sa faca o cura completa de cinci sau sapte zile. Nu opriti tratamentul in momentul in care copilul se simte mai bine, deoarece exista un risc considerabil ca bacteriile sa devina rezistente la medicament, astfel incat la administrarile viitoare acesta sa fie mai putin eficient. Unele recipiente cu antibiotice contin o cantitate mai mare decat veti avea neie, asa ca cereti doctorului toate amanuntele in timp ce va completeaza reteta.
Efecte secundare. Majoritatea antibioticelor proaca eruptii pe piele si diaree. Totusi cele mai multe eruptii nu sunt probabil alergii reale, ci sunt procate de infectia initiala. Aratati-i doctorului eruptia.

Sfaturi si indicatii
. Majoritatea recipientelor cu antibiotice trebuie scuturate bine si depozitate in frigider. Cititi eticheta.
. Niciodata sa nu Ic dati altui copil, oricat de asemanatoare sunt simptomcle. Cereti neaparat sfatul unui doctor.
. in cazul in care copilului nu-i place aroma unui antibiotic, spuneti-i doctorului. E posibil sa existe un medicament identic, insa cu alta aroma.

Tipareste Trimite prin email