mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Enciclopedie a sanatatii
Index » Sanatatea familiei » Enciclopedie a sanatatii
» Dupa 70 de ani

Dupa 70 de ani






Virsta maxima ideala pe care un om poate pretinde s-o atinga este de 120 de ani; in ultimii ani ni s-au furnizat mai multe exemple. Dar trebuie sa recunoastem, putini oameni au o ata compatibila cu o asemenea longetate. Speranta de ata a barbatului era, in 1991, de 75 de ani; ea va creste foarte putin in anii urmatori. Vedem destul de des azi nonagenari acti si fericiti de a trai. Cum au ajuns la acest stadiu in buna stare fizica si mentala?
Exista numerosi factori, pe care i-am vazut deja in aceasta sectiune, ce cresc longetatea, iar altii care o scurteaza, cum ar fi tutunul, alcoolul, drogurile, produsele chimice, pesimismul, frica de boala si de moarte, lipsa actitatii fizice ce antreneaza o periculoasa atrofiere musculara a membrelor, a coloanei vertebrale si o osteoporoza care poate sa se transforme repede intr-o catastrofa, prin fracturarea coloanei sau a colului femural.

Sa dei centenar mi se pare un obiectiv stimulant care trebuie, toata ata, sa canalizeze energiile si sa motiveze fiinta umana pentru a urma citeva reguli naturiste simple de sanatate, care sint astazi demonstrate stiintific. Virsta a treia este cea la care sanatatea dene grija cotidiana prioritara. Igiena fizica si mentala determina mentinerea actitatii sau


declinul.
Pentru a va intretine functiile tale, faceti un bilant de sanatate clasic o data pe an, aici intrind si bilantul biologic, cardiovascular, examenul genital si al prostatei. Completati-l cu un bilant naturist. in functie de rezultate, insistati pe urmatoarele aspecte:Intretinerea fizicului prin exercitii moderate si regulate: mers pe jos, natatie, acvagimnastica, gimnastica usoara (acasa sau in grup), program tal de gimnastica ( mai jos); etati actitatile riscante, intretineti-va curatenia corporala printr-o toaleta completa zilnica.
Inainte de toate, pastrati-va oasele solide : osteoporoza este un fenomen de inmuiere a oaselor care pierd mineralele; acest proces, care se accentueaza o data cu rsta, poate fi combatut printr-o alimentatie bogata in calciu, printr-o expunere regulata la soare (formarea taminei D la nivelul pielii) sau, in lipsa, consumarea uleiului de ficat de cambula (bogata in taminele A si D), a produselor alimentare complementare bogate in oligoelemente de origine animala sau vegetala, exercitii regulate de intindere a coloanei vertebrale, tehnici de acupunctura, masaje si moxe.
Povara anilor, sedentarismul, lipsa exercitiilor fizice taseaza coloana vertebrala, generind herniile de disc si ptoza.Intretineti sanatatea celulelor printr-o alimentatie echilibrata si variata, bogata in minerale si mai ales in calciu (brinza alba degresata, iaurturi degresate), in tamine (mai ales alimente proaspete: legume si fructe intre mese).

Etati carnea grasa (niciodata mai mult de doua ori pe saptamina) si consumati peste proaspat de doua ori pe saptamina. Atentie sa nu va lipseasca tamina B,2 (sursa alimentara in ficat).
Adaugati la acestea produse alimentare complementare pentru a suplini carentele:
- Vitamine anti-imbatrinire: A (bixa, ficat de cambula), C (acerola), E (germeni de griu) in,capsule: se ia cite una de doua ori pe zi. Vitaminele D (ulei de cambula sau de morun), B9 (drojdie de bere), 1 (inositol sau lecitina de soia). a-  - Remineralizante, pentru a lupta impotriva osteoporozei, fara hormoni (contin calciu, magneziu, fosfor, siliciu si multe alte elemente esentiale) : litotamniu sau dolomita micronizate (calciu si magneziu), bambus, urzica (bogate in siliciu; 2 capsule de 250 mg de trei ori pe zi), fara a uita de tamina D naturala sub forma de ulei de cambula (indispensabila, in absenta expunerii la soare), tala pentru fixarea calciului.

- Oligoelemente organice (dupa analiza parului): cite o capsula dimineata si seara, cu o ora inainte de masa. Cele mai utile sint: cobaltul, manganul, seleniul, siliciul, zincul.
- Acizi grasi esentiali (ulei de somon, limba-mielului, luminita): cite o capsula la cele doua mese din una sau din alta, ori 15 picaturi puse in salata.
- Plante adaptogene (gomfrena, ginseng): cite 2 capsule de doua sau de trei ori pe zi la mese.Intretineti o buna circulatie arteriala, venoasa si capilara: acizi grasi esentiali (ulei de somon, de peste din marile reci), organoterapie, te medicinale (maslin, hamamelis, n rosu, ginkgo biloba, saschiu), in capsule de 250 de mg (4-6 pe zi) sau in TM, fructe rosii bogate in bioflavonoide (coacaze, afine, fragi, zmeura, mure etc).Intretineti o buna functionare a intestinelor: piine biologica semi--integrala (cu tarite), legume verzi la fiecare masa, salata verde. in caz de constipatie, nu va obisnuiti sa luati laxative ; daca e necesar, folositi te cu un usor efect laxativ : nalba (20 de g) + nalba mare (20 de g) + papadie (20 de g) + calendula (20 de g) + frasin (20 de g) + alga bruna (10 g): se beau 2 cesti din acest amestec de 2 ori pe zi.

Aveti grija de rinichi bind suficiente lichide: 1,5 1 de apa Volc sau Mont-Roucous pe zi (simpla sau in infuzii in care puneti, alternativ, urmatoarele ingrediente: frunze de coacaz, de maslin, codite de cirese, melisa, menta, verbina, vulturica, ortosifon, strugurii-ursului).
Exemplu de infuzie diuretica energizanta: iarba-neagra + frasin + + cretusca + pir + codite de cirese (se face un amestec din cite 20 de g din fiecare): se pune o lingurita din acest amestec la o ceasca si se bea o ceasca la doua mese (cura de 8-l5 zile).


Infuzie foarte sanatoasa cu actiune diuretica: ibiscus + frunze de coacaz + melisa + strugurii-ursului + menta (se face un amestec cu cite 20 de g din fiecare): se pune o lingurita din acest amestec la o ceasca, se bea dupa mese.
Mentineti-va moralul prin lecturi sau actitati intelectuale placute, cultivati-va optimismul si, mai ales, iubiti ata. Cortexul cerebral este condus de 60 de miliarde de neuroni, iar prin efectul imbatrinirii sint distrusi milioane in fiecare zi. Fiti sigur ca aveti suficienti neuroni de rezerva pentru a va pastra un creier performant pina la 120 de ani, dar pentru asta trebuie sa-i puneti la treaba in fiecare zi.

Sfatul meu este sa invatati limbi straine, sa frecventati universitati speciale pentru cei de rsta a treia si sa intreprindeti voiaje culturale. Mentalul este motorul etii. Etati factorii de risc cardiovascular si cancerosi: tutunul, alcoolul, drogurile, stresul; nu stati in preajma pisalogilor, a pesimistilor si a celor care nu vorbesc decit despre boli. Nu numai ca se imbolnavesc ei singuri, dar isi contamineaza si anturajul. Cei care sint cu adevarat bolna se lupta in tacere si cu demnitate.
Imunizati-va impotriva infectiilor epidemice: etati schimbarile climaterice bruste, frigul si caldura excesive, curentul, aerul conditionat care usuca (cura de acerola, pulverizare de UE, aerosoli cu oxonium). UE care sint recomandate pentru pulverizarea in atmosfera sint urmatoarele : .pin de padure + eucaliptus globulus sau pin maritim + niaouli.In perioada de iarna faceti un tratament preventiv impotriva gripei: homeopatie (Influenzinum 7 CH : 5 granule de 2 ori pe luna, dimineata pe stomacul gol, din toamna pina in primavara), cura de clorura de magneziu (20 de g dizolvate intr-un litru de apa: se bea un paharel in fiecare dimineata, simplu sau in amestec cu suc de lamiie sau de portocale, diluat intr-un pahar mare de apa).

Viata sexuala se poate prelungi pina la o rsta foarte avansata. Unii dintre pacientii mei de peste 85 de ani intretin relatii sexuale periodice satisfacatoare. Deoarece perioada refractara se prelungeste, ritmul firesc va depinde de factorii indiduali.
Grija pentru aspectul estetic: aspectul estetic mi se pare la fel de important atit pentru femeie, cit si pentru barbat. A parea tinar, a prezenta celorlalti un aspect ingrijit, in ciuda ridurilor care fireste ca apar, mi se pare la fel de esential ca si intretinerea coloanei vertebrale sau ca supravegherea alimentatiei. Prevenirea imbatrinirii pielii se rezuma la citeva principii simple:
- Etati expunerea excesiva la soarele care accelereaza imbatrinirea tesutului cutanat si provoaca explozia cancerului la nivelul epidermei.
- Hidratati-va pielea si folositi creme si diverse tipuri de lapte hidratant (de preferinta natural), dimineata dupa ce va spalati si va radeti.

- Hraniti-va celulele cutanate aplicind in fiecare seara pe fata o crema cu citeva picaturi de rosa mosqueta, un remarcabil produs regeneram al tesutului cutanat prin consistenta sa exceptionala de acid alfalino-Iinic asociat cu ulei de germeni de griu (tamina E si betacaroten). Aplicati pe fata citeva picaturi din acest produs si masati usor si prelung pentru a intra in piele. Puteti sa folositi si creme pe baza de unt de karite, pe baza de ulei de avocado, calendula, celentella asiatic sau de alantoina (care se gaseste in Symphytum officinalis si in gomfrena).
- Nu uitati ca pielea se hraneste mai ales din interior. Va sfatuiesc sa apelati la complementele ce contin oligoelemente organice (zinc, siliciu, seleniu), utile si in carentele parului si ale unghiilor, care se rup foarte usor.
Fara a avea pretentia ca vom fi nemuritori, fiecare dintre noi poate pune in practica aceste metode simple si eficiente pentru a-si spori lungimea si calitatea etii si pentru a ajunge la sfirsitul mandatului sau terestru in cea mai buna stare posibila. Cu cit veti incepe mai devreme, cind inca sinteti tinar, cu atit veti putea frina mai bine scaderea energiei tale si eroziunea organica.



Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  SectiuniSanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024