mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
plante medicinale si tratamente naturiste


Plante medicinale
Index » Plante medicinale » Plante medicinale
» Vascul (viscum album) - vasc

Vascul (viscum album) - vasc





Cine nu cunoaste acea planta care traieste ca semiparazit pe foioase si conifere, fixata cu ajutorul radacinilor sale sugatoare si imprastiate pe care n-o mai putem indeparta din viata noastra gratie puterii sale tamaduitoare? Ea creste sferic pe ramurile plantei gazda. Frunzele vesnic verzi sunt pieloase. Fructele, in forma unor bobite, sunt albicioase, putin sticloase, in interior sticloase si lipicioase. Pasarile raspandesc samanta cleioasa, frecan-o cu ciocul de crengi sau eliminand-o nedigerata in excremente. Numai asa este posibila inmultirea plantei, caci s-a dovedit ca samanta ei nu ajunge sa incolteasca nici pusa in apa, nici in pamant.

Vascul se mai intalneste in popor si sub alte denumiri, cum ar fi: stoletnic, sc, sc-de-par, sc-de-brad.
Vascul a fost o planta de leac si farmece inca de pe vremea stramosilor nostri. Este inluita in mister. Druizii (preotii celti) o considerau o planta sfanta, un leac universal ce putea sa inlature orice rau. Preotii o taiau cu cutite si securi de aur in cadrul unor ceremonii festive. Vechii medici naturisti foloseau scul ca un mijloc excelent si cu actiune sigura in combaterea epilepsie. Aceasta forta lecuitoare straveche o recunoaste si adeptul Kneipp, dr. Bohn. In zilele noastre el recomanda scul contra spasme cronice, accese de isterie.

Frunzele si tulpinile micute, care se taie marunt pentru a fi uscate, se culeg numai de la inceputul lunii octombrie pana la mijlocul lunii decembrie si in lunile martie si aprilie. In celelalte luni scul n-are putere de leac. tele cu cea mai mare forta curati sunt considerate cele de pe stejari si plopi; dar si cele de pe brazi, pini si pomi fructiferi au putere vindecatoare. Inca o indicatie legata de cules: in lunile martie si aprilie , scul nu prea are bobite. Pasarile i le-au ciugulit pe timpul iernii. Deci se procedeaza mai usor la taiatul frunzelor si al tulpinilor, intrucat se scapa de colectarea bobitelor lipicioase, care din luna octombrie pana in decembrie mai sunt pe sc.
Am fost adesea intrebata de ce laud atat de mult scul, cand de fapt se spune ca ar fi otravitor. Vascul – adica frunzele si tulpinile – nu este deloc otravitor, insa bobitele, administrate intern , sunt.

Dar daca sunt amestecate cu untura de porc pana se formeaza o alifie ( „Moduri de folosire”), care se intrebuinteaza extern cand isi ingheata sau degera o parte a corpului, ele ajuta foarte mult.
Unei femei ii ingheta nasul in fiecare iarna. In lunile cu ger de-abia se mai incumeta sa iasa sin casa cu nasul ei vesnic nat. Aceasta situatie s-a inrautatit an de an. Am sfatuit-o sa puna peste noapte pe nas un terci proaspat din bobite de sc. Chiar daca suna aproape incredibil, trebuie sa certific totusi ca in cate zile nasul i s-a vindecat.
Vascul influenteaza pozitiv functionarea intregului sistem glandular si realizeaza performante excelente in stimularea meolismului. In acelasi timp, actiunea sa asupra pancreasului este atat de buna, incat la o cura continua de ceai de sc diabetul isi pierde cauza aparitiei. Oamenii care sufera de tulburari de meolism cronice, ar trebui sa faca o data incercarea de a bea in mod regulat timp de cel putin o jumatate de an ceai de sc. Daca aveti tulburari hormonale, recurgeti la sc – veti obtine un rezultat extraordinar. In acest caz se prescriu minim 2 cesti pe zi, una bauta dimineata si una seara.
Vascul este un leac extraordinar in arterioscleroza si apoplexie, la care rareori s-ar fi ajuns daca s-ar fi baut inainte in mod regulat ceai de sc. Daca s-a ajuns totusi la un atac de apoplexie, se beau timp de 6 saptamani zilnic cate 3 cesti, timp de 3 saptamani zilnic cate 2 cesti si timp de doua saptamani zilnic cate 1 ceasca, si anume prima ceasca inainte si dupa micul dejun, a doua ceasca inainte si dupa masa de pranz, iar a treia ceasca inainte si dupa cina, de fiecare data numai o jumatate.

Ceaiul de sc este folosit si ca mijloc hemostatic. Tras rece pe nas, opreste hemoragiile nazale, consumat ca ceai opreste hemoragiile pulmonare, hemoragiile intestinale din timp de tifos sau dizenterie.
Vascul este leacul cel mai stimulant pentru functia cardiaca, functia circulatorie. In tulburari circulatorii grave nu poti inceta sa tot recomanzi scul. Intrucat scul are substante active care normalizeaza functionarea intregului organism, el produce inimaginabilul – adica scade tensiunea arteriala in caz de hipertensiune si o crese in caz de hipotensiune.
Se calmeaza astfel inima agitata si se fortifica activitatea cardiaca, scul and efect cardiotonic. Toate fenomenele secundare legate de o tensiune arteriala anormala – cum ar fi congestie cerebrara, senzatie de ameteala, jait in urechi, tulburari de vedere – sunt indepartate. Vascul contracareaza in acelasi timp toate tipurile de afectiuni cardiace, asa ca se poate afirma pe drept cunt ca este de un ajutor indispensabil in toate tipurile de tulburari cardiace, tulburari circulatorii. Epoca noastra contemporana, in care se traieste intr-un ritm rapid, care impune oamenilor cele mai mari solicitari si ii streseaza cu o criza de timp violenta, are realmente nevoie de astfel de ajutoare.

Din multe scrisori ce-mi sunt adresate reiese ca oamenii cu hipertensiune arteriala, tulburari circulatorii ale sangelui, moleseala, tulburari cardiace, deci si cu tulburari cardiace de ritm, vertij, lipsa de chef de munca au scapat in scurt timp de aceste suparari gratie scului. S-au simtit iarasi bine, recapatandu-si bucuria de a munci. Zilnic 3 cesti cu ceai de sc preparat in asa numitul extract rece si baut incetul cu incetul vor normaliza si inima, si circulatia sangelui, realizand astfel o putere mai mare de munca. De altfel, ar trebui efectuata macar o data pe an o cura de 6 saptamani cu ceai de sc, astfel: se beau timp de 3 saptamani cate 3 cesti pe zi zilnic, timp de 2 saptamani cate 2 cesti zilnic si timp de 1saptamana cate 1 ceasca zilnic. Circulatia sangelui si tensiunea arteriala se reface in aceste 6 saptamani. Pentru ca starea buna sa se mentina constant, ar fi propice ca timp de un an sa se bea in continuare in fiecare dimineata cate 1 ceasca cu ceai de sc.
Un domn din regiunea Mainzului suferea de ani intregi de hipotensiune arteriala, care se manifesta atat de acut in anumite zile, incat deabia putea sa mai faca fata muncii sale de morar. Consultase medici renumiti nu numai din Germania, ci si din Elvetia, insa fara rezultat. A primit plin de scepticism afirmatia mea ca scul este cel care ar mai pute ajuta cand este vorba de tensiune, fie ca aceasta este scazuta, fie ca este ridicata. Eram tocmai in luna aprilie si scul, detinand inca forte de leac, putea fi luat din copaci. Cate luni mai tarziu, la una din prelegerile mele dintr-un orasel din Austria superioara, morarul nostru s-a asezat in primul rand si a relatat intregului auditoriu ca tensiunea lui, altadata atat de joasa, se normalizase total datorita scului.

Si femeile ar trebui sa apeleze la ceaiul de sc. Normalizarea circulatiei sangelui aduce dupa sine o incetare la dereglari menstruale, mai ales, menoragii (hemoragie menstruale abundente), precum si a metroragiilor postpartum (dupa nastere). In caz de indispozitie in timpul menopauzei, insotite de palpitatii, stari de agitatie, anxietate, insuficienta respiratorie, ceaiul de sc ar trebui administrat cati ani la rand. Toate aceste stari neplacute dispar si femeia nu mai are senzatie ca se afla la menopauza. Sucul proaspat de sc poate inlatura sterilitate a femeii. Vascul trebuie spalat bine si presat, cat e inca in stare umeda, cu ajutorul storcatorului electric. Se iau din acest de suc 25 picaturi in putina apa, dimineata pe stomacul gol, ½ ora inainte de micul dejun si seara inainte de culcare.
Cu cat timp in urma s-a publicat in presa o comunicare din Londra in legatura cu faptul ca trei grupe de cercetatori au ajuns, independent unele de altele, la concluzia ca la femeile in rsta de peste 50 ani se formeaza intr-un procent mare cancer la san daca au folosit in tratamentul hipertensiunii arteriale o perioada indelungata medicamente pentru scaderea tensiunii. De ce sa ne asumam acest risc cand avem minunatul sc ?
De scurta vreme, scul se utilizeaza si medicinal ca mijloc ce previne cancerul, combate cancerul. Recurgeti la aceste ajutoare, pentru ca sanatatea dumneavoastra sa se consolideze si sa se mentina pentru totdeauna.

Moduri de folosire

Prepararea ceaiului de sc: ceaiul de sc se pregateste ca extract rece. Se pune peste noapte la macerat 1 lingurita cu rf de sc in 1 litru de apa, dimineata se incalzeste usor si se filtreaza. Daca este necesara o cantitate mai mare pe zi, atunci ceaiul ar trebui sa fie pastrat intr-un termos clatit in prealabil cu apa fierbinte sau sa fie incalzit de fiecare data in bai-marin.
Tinctura de sc: picaturi de sc gata preparate se pot cumpara de la farmacie.
Suc proaspat de sc: frunzele si tulpinile proaspete sunt spalate si presate in stare umeda cu ajutorul storcatorului electric.
Alifie de sc: bobitele proaspete, albe ale scului sunt amestecate (la rece) cu untura de porc, pana ce se formeaza o alifie (se foloseste extern la degeraturi).






Articole care vorbesc despre Vascul (viscum album) - vasc

Tulburari vasculare

O conceptie gresita frecnta, in ciuda exemplelor care demonstreaza contrariul, este ca durerea asociata cu tulburarile vasculare intraabdominale este brusca si cumplita. Durerea emboliei sau trombozei arterei mezenterice superioare sau cea datorata unei rupturi iminente a unui anevrism aortic abdomi .....
[ continuare articol ]
Index » Boli

Accidentul vascular cerebral - pierderea artificiala (functionala, nonorganica) de vedere

Accidentul vascular cerebral se produce atunci cand intreruperea fluxului sanguin din artera cerebrala posterioara catre cortexul vizual este prelungita. Unica informatie obtinuta in urma examinarii este reprezentata de un defect omonim de camp vizual, care se opreste brusc la nivelul meridianului v .....
[ continuare articol ]
Index » Boli » afectiuni ale ochilor

Vasculita

Vasculita cutanata necrotizanta se prezinta adesea sub forma de leziuni purpurice palpabile, care pot fi generalizate sau limitate la membrele inferioare sau alte regiuni declive ( modulul 319). Leziuni urticariene, ulcere si bule hemora-gice apar de asemenea. Vasculita poate sa afecteze si alte org .....
[ continuare articol ]
Index » Boli » afectiunile tegumentului

Efecte directe ale catecolaminelor sistemul cardiovascular

Catecolaminele stimuleaza vasocon-strictia in teritoriul vascular subcutanat, mucos, renal si splahnic, prin mecanisme mediate de receptorul alfa. Desi vasoconstrictia a fost initial considerata un raspuns al receptorului alfa^ tonusul vascular pare sa fie controlat mai complex, iar in multe zone im .....
[ continuare articol ]
Index » Fiziologia si farmacologia sistemului nervos vegetativ » fiziologia sistemului simpatoadrenergic

Boala cardiovasculara

Boala cardiovasculara aterosclerotica are multiple etiologii si implica o varietate de factori de risc. Factorii de risc care pot fi influentati includ fumatul, hipertensiunea arteriala, hiperlipidemia, intoleranta la glucoza, obezitatea si sedentarismul. Cresterea colesterolului plasmatic, in speci .....
[ continuare articol ]
Index » Nutritia » tratamente dietetice

Infectiile cardiovasculare

Pacientii cu boala Hodgkin sunt predispusi a face infectii persistente cu Salmonella, uneori (si in special la batrani) afectand un sediu vascular. Folosirea cateterelor intravenoase care ajung in atriul drept este asociata cu o incidenta mare a endocarditei bacteriene (probabil in legatura cu afect .....
[
oncologie-si-hematologie/genetica-in-cancer/infectiile-cardiovasculare.php" class="alin2">continuare articol ]
Index » Oncologie si hematologie » genetica in cancer

Hemoliza prin fragmentare macrovasculara

Hemoliza asociata cu eritrocite fragmentate (Plansa IV-7) apare la aproximativ 10% din pacientii cu proteze lvulare aortice artificiale. Incidenta acesteia este putin mai mare la lvele cu stelit decat la cel Silastic, este mai mare la lvele mici in atie cu cele mari si mai mare cand lvele sunt din m .....
[ continuare articol ]
Index » Oncologie si hematologie » anemii hemolitice si hemoragii acute

Coagularea intravasculara diseminata

Coagularea intravasculara diseminata (CID) poate fi atat o afectiune hemoragica exploziva ce ameninta viata, cat si o afectiune relativ usoara sau subclinica. Desi exista multe afectiuni complicate cu CID, ea este mai frecnt asociata cu afectiunile obstetricale, neoplaziile metastatice, traumatismel .....
[ continuare articol ]
Index » Oncologie si hematologie » tulburari ale coagularii

Infectiile endovasculare

S. aureus este cauza cea mai frecventa a endocarditei bacteriene acute, atat pe lve native cat si pe lve protetice. Endocardita stafilococica se prezinta ca o boala acuta febrila, uneori cu o durata mai mare de cate saptamani; complicatii cum sunt meningita, abcesul cerebral sau visceral, emboliile .....
[ continuare articol ]
Index » Boli infectioase » infectiile stafilococice

Capcane in medicina cardiovasculara

Aparitia de noi subspecialitati in cadrul medicinei interne, precum si perfectionarea tehnicilor de diagnosticare in cardiologie pot duce la o serie de consecinte nedorite, cum ar fi: 1. Nerecunoasterea de catre medicii de alte specialitati a manifestarilor cardiace din cadrul bolilor sistemice. Ex .....
[ continuare articol ]
Index » Tulburari ale sistemului cardiovascular » tulburari ale sistemului cardiovascular

Boli vasculare pulmonare

in aceste afectiuni postsarcina ventriculului drept este crescuta ca o consecinta a restrictiei fluxului sanguin pulmonar. in cordul pulmonar secundar bolii sculare pulmonare, hipertensiunea pulmonara este de obicei mai severa decat in boala parenchimului pulmonar. Cordul pulmonar cronic secundar bo .....
[ continuare articol ]
Index » Tulburari ale sistemului cardiovascular » cordul pulmonar

Manifestari cardiovasculare ale bolilor sistemice

DIABETUL ZAHARAT ( modulul 334) La pacientii cu diabet zaharat insulino dependent si non insulinodependent exista o incidenta crescuta a aterosclerozei vaselor mari si a infarctului miocardic. Boala coronariana este cea mai comuna cauza de deces la adultii cu diabet zaharat. Diabetul zaharat este fa .....
[ continuare articol ]
Index » Tulburari ale sistemului cardiovascular » tumori cardiace, manifestari cardiace in bolile sistemice si leziunea cardiaca traumatica

Reva
}?>


Frunzele si tulpinile micute, care se taie marunt pentru a fi uscate, se culeg numai de la inceputul lunii octombrie pana la mijlocul lunii decembrie si in lunile martie si aprilie. In celelalte luni scul n-are putere de leac. tele cu cea mai mare forta curati sunt considerate cele de pe stejari si plopi; dar si cele de pe brazi, pini si pomi fructiferi au putere vindecatoare. Inca o indicatie legata de cules: in lunile martie si aprilie , scul nu prea are bobite. Pasarile i le-au ciugulit pe timpul iernii. Deci se procedeaza mai usor la taiatul frunzelor si al tulpinilor, intrucat se scapa de colectarea bobitelor lipicioase, care din luna octombrie pana in decembrie mai sunt pe sc.
Am fost adesea intrebata de ce laud atat de mult scul, cand de fapt se spune ca ar fi otravitor. Vascul – adica frunzele si tulpinile – nu este deloc otravitor, insa bobitele, administrate intern , sunt.

Dar daca sunt amestecate cu untura de porc pana se formeaza o alifie ( „Moduri de folosire”), care se intrebuinteaza extern cand isi ingheata sau degera o parte a corpului, ele ajuta foarte mult.
Unei femei ii ingheta nasul in fiecare iarna. In lunile cu ger de-abia se mai incumeta sa iasa sin casa cu nasul ei vesnic nat. Aceasta situatie s-a inrautatit an de an. Am sfatuit-o sa puna peste noapte pe nas un terci proaspat din bobite de sc. Chiar daca suna aproape incredibil, trebuie sa certific totusi ca in cate zile nasul i s-a vindecat.
Vascul influenteaza pozitiv functionarea intregului sistem glandular si realizeaza performante excelente in stimularea meolismului. In acelasi timp, actiunea sa asupra pancreasului este atat de buna, incat la o cura continua de ceai de sc diabetul isi pierde cauza aparitiei. Oamenii care sufera de tulburari de meolism cronice, ar trebui sa faca o data incercarea de a bea in mod regulat timp de cel putin o jumatate de an ceai de sc. Daca aveti tulburari hormonale, recurgeti la sc – veti obtine un rezultat extraordinar. In acest caz se prescriu minim 2 cesti pe zi, una bauta dimineata si una seara.
Vascul este un leac extraordinar in arterioscleroza si apoplexie, la care rareori s-ar fi ajuns daca s-ar fi baut inainte in mod regulat ceai de sc. Daca s-a ajuns totusi la un atac de apoplexie, se beau timp de 6 saptamani zilnic cate 3 cesti, timp de 3 saptamani zilnic cate 2 cesti si timp de doua saptamani zilnic cate 1 ceasca, si anume prima ceasca inainte si dupa micul dejun, a doua ceasca inainte si dupa masa de pranz, iar a treia ceasca inainte si dupa cina, de fiecare data numai o jumatate.

Ceaiul de sc este folosit si ca mijloc hemostatic. Tras rece pe nas, opreste hemoragiile nazale, consumat ca ceai opreste hemoragiile pulmonare, hemoragiile intestinale din timp de tifos sau dizenterie.
Vascul este leacul cel mai stimulant pentru functia cardiaca, functia circulatorie. In tulburari circulatorii grave nu poti inceta sa tot recomanzi scul. Intrucat scul are substante active care normalizeaza functionarea intregului organism, el produce inimaginabilul – adica scade tensiunea arteriala in caz de hipertensiune si o crese in caz de hipotensiune.
Se calmeaza astfel inima agitata si se fortifica activitatea cardiaca, scul and efect cardiotonic. Toate fenomenele secundare legate de o tensiune arteriala anormala – cum ar fi congestie cerebrara, senzatie de ameteala, jait in urechi, tulburari de vedere – sunt indepartate. Vascul contracareaza in acelasi timp toate tipurile de afectiuni cardiace, asa ca se poate afirma pe drept cunt ca este de un ajutor indispensabil in toate tipurile de tulburari cardiace, tulburari circulatorii. Epoca noastra contemporana, in care se traieste intr-un ritm rapid, care impune oamenilor cele mai mari solicitari si ii streseaza cu o criza de timp violenta, are realmente nevoie de astfel de ajutoare.

Din multe scrisori ce-mi sunt adresate reiese ca oamenii cu hipertensiune arteriala, tulburari circulatorii ale sangelui, moleseala, tulburari cardiace, deci si cu tulburari cardiace de ritm, vertij, lipsa de chef de munca au scapat in scurt timp de aceste suparari gratie scului. S-au simtit iarasi bine, recapatandu-si bucuria de a munci. Zilnic 3 cesti cu ceai de sc preparat in asa numitul extract rece si baut incetul cu incetul vor normaliza si inima, si circulatia sangelui, realizand astfel o putere mai mare de munca. De altfel, ar trebui efectuata macar o data pe an o cura de 6 saptamani cu ceai de sc, astfel: se beau timp de 3 saptamani cate 3 cesti pe zi zilnic, timp de 2 saptamani cate 2 cesti zilnic si timp de 1saptamana cate 1 ceasca zilnic. Circulatia sangelui si tensiunea arteriala se reface in aceste 6 saptamani. Pentru ca starea buna sa se mentina constant, ar fi propice ca timp de un an sa se bea in continuare in fiecare dimineata cate 1 ceasca cu ceai de sc.
Un domn din regiunea Mainzului suferea de ani intregi de hipotensiune arteriala, care se manifesta atat de acut in anumite zile, incat deabia putea sa mai faca fata muncii sale de morar. Consultase medici renumiti nu numai din Germania, ci si din Elvetia, insa fara rezultat. A primit plin de scepticism afirmatia mea ca scul este cel care ar mai pute ajuta cand este vorba de tensiune, fie ca aceasta este scazuta, fie ca este ridicata. Eram tocmai in luna aprilie si scul, detinand inca forte de leac, putea fi luat din copaci. Cate luni mai tarziu, la una din prelegerile mele dintr-un orasel din Austria superioara, morarul nostru s-a asezat in primul rand si a relatat intregului auditoriu ca tensiunea lui, altadata atat de joasa, se normalizase total datorita scului.

Si femeile ar trebui sa apeleze la ceaiul de sc. Normalizarea circulatiei sangelui aduce dupa sine o incetare la dereglari menstruale, mai ales, menoragii (hemoragie menstruale abundente), precum si a metroragiilor postpartum (dupa nastere). In caz de indispozitie in timpul menopauzei, insotite de palpitatii, stari de agitatie, anxietate, insuficienta respiratorie, ceaiul de sc ar trebui administrat cati ani la rand. Toate aceste stari neplacute dispar si femeia nu mai are senzatie ca se afla la menopauza. Sucul proaspat de sc poate inlatura sterilitate a femeii. Vascul trebuie spalat bine si presat, cat e inca in stare umeda, cu ajutorul storcatorului electric. Se iau din acest de suc 25 picaturi in putina apa, dimineata pe stomacul gol, ½ ora inainte de micul dejun si seara inainte de culcare.
Cu cat timp in urma s-a publicat in presa o comunicare din Londra in legatura cu faptul ca trei grupe de cercetatori au ajuns, independent unele de altele, la concluzia ca la femeile in rsta de peste 50 ani se formeaza intr-un procent mare cancer la san daca au folosit in tratamentul hipertensiunii arteriale o perioada indelungata medicamente pentru scaderea tensiunii. De ce sa ne asumam acest risc cand avem minunatul sc ?
De scurta vreme, scul se utilizeaza si medicinal ca mijloc ce previne cancerul, combate cancerul. Recurgeti la aceste ajutoare, pentru ca sanatatea dumneavoastra sa se consolideze si sa se mentina pentru totdeauna.

Moduri de folosire

Prepararea ceaiului de sc: ceaiul de sc se pregateste ca extract rece. Se pune peste noapte la macerat 1 lingurita cu rf de sc in 1 litru de apa, dimineata se incalzeste usor si se filtreaza. Daca este necesara o cantitate mai mare pe zi, atunci ceaiul ar trebui sa fie pastrat intr-un termos clatit in prealabil cu apa fierbinte sau sa fie incalzit de fiecare data in bai-marin.
Tinctura de sc: picaturi de sc gata preparate se pot cumpara de la farmacie.
Suc proaspat de sc: frunzele si tulpinile proaspete sunt spalate si presate in stare umeda cu ajutorul storcatorului electric.
Alifie de sc: bobitele proaspete, albe ale scului sunt amestecate (la rece) cu untura de porc, pana ce se formeaza o alifie (se foloseste extern la degeraturi).






Articole care vorbesc despre Vascul (viscum album) - vasc

Tulburari vasculare

O conceptie gresita frecnta, in ciuda exemplelor care demonstreaza contrariul, este ca durerea asociata cu tulburarile vasculare intraabdominale este brusca si cumplita. Durerea emboliei sau trombozei arterei mezenterice superioare sau cea datorata unei rupturi iminente a unui anevrism aortic abdomi .....
[ continuare articol ]
Index » Boli

Accidentul vascular cerebral - pierderea artificiala (functionala, nonorganica) de vedere

Accidentul vascular cerebral se produce atunci cand intreruperea fluxului sanguin din artera cerebrala posterioara catre cortexul vizual este prelungita. Unica informatie obtinuta in urma examinarii este reprezentata de un defect omonim de camp vizual, care se opreste brusc la nivelul meridianului v .....
[ continuare articol ]
Index » Boli » afectiuni ale ochilor

Vasculita

Vasculita cutanata necrotizanta se prezinta adesea sub forma de leziuni purpurice palpabile, care pot fi generalizate sau limitate la membrele inferioare sau alte regiuni declive ( modulul 319). Leziuni urticariene, ulcere si bule hemora-gice apar de asemenea. Vasculita poate sa afecteze si alte org .....
[ continuare articol ]
Index » Boli » afectiunile tegumentului

Efecte directe ale catecolaminelor sistemul cardiovascular

Catecolaminele stimuleaza vasocon-strictia in teritoriul vascular subcutanat, mucos, renal si splahnic, prin mecanisme mediate de receptorul alfa. Desi vasoconstrictia a fost initial considerata un raspuns al receptorului alfa^ tonusul vascular pare sa fie controlat mai complex, iar in multe zone im .....
[ continuare articol ]
Index » Fiziologia si farmacologia sistemului nervos vegetativ » fiziologia sistemului simpatoadrenergic

Boala cardiovasculara

Boala cardiovasculara aterosclerotica are multiple etiologii si implica o varietate de factori de risc. Factorii de risc care pot fi influentati includ fumatul, hipertensiunea arteriala, hiperlipidemia, intoleranta la glucoza, obezitatea si sedentarismul. Cresterea colesterolului plasmatic, in speci .....
[ continuare articol ]
Index » Nutritia » tratamente dietetice

Infectiile cardiovasculare

Pacientii cu boala Hodgkin sunt predispusi a face infectii persistente cu Salmonella, uneori (si in special la batrani) afectand un sediu vascular. Folosirea cateterelor intravenoase care ajung in atriul drept este asociata cu o incidenta mare a endocarditei bacteriene (probabil in legatura cu afect .....
[
oncologie-si-hematologie/genetica-in-cancer/infectiile-cardiovasculare.php" class="alin2">continuare articol ]
Index » Oncologie si hematologie » genetica in cancer

Hemoliza prin fragmentare macrovasculara

Hemoliza asociata cu eritrocite fragmentate (Plansa IV-7) apare la aproximativ 10% din pacientii cu proteze lvulare aortice artificiale. Incidenta acesteia este putin mai mare la lvele cu stelit decat la cel Silastic, este mai mare la lvele mici in atie cu cele mari si mai mare cand lvele sunt din m .....
[ continuare articol ]
Index » Oncologie si hematologie » anemii hemolitice si hemoragii acute

Coagularea intravasculara diseminata

Coagularea intravasculara diseminata (CID) poate fi atat o afectiune hemoragica exploziva ce ameninta viata, cat si o afectiune relativ usoara sau subclinica. Desi exista multe afectiuni complicate cu CID, ea este mai frecnt asociata cu afectiunile obstetricale, neoplaziile metastatice, traumatismel .....
[ continuare articol ]
Index » Oncologie si hematologie » tulburari ale coagularii

Infectiile endovasculare

S. aureus este cauza cea mai frecventa a endocarditei bacteriene acute, atat pe lve native cat si pe lve protetice. Endocardita stafilococica se prezinta ca o boala acuta febrila, uneori cu o durata mai mare de cate saptamani; complicatii cum sunt meningita, abcesul cerebral sau visceral, emboliile .....
[ continuare articol ]
Index » Boli infectioase » infectiile stafilococice

Capcane in medicina cardiovasculara

Aparitia de noi subspecialitati in cadrul medicinei interne, precum si perfectionarea tehnicilor de diagnosticare in cardiologie pot duce la o serie de consecinte nedorite, cum ar fi: 1. Nerecunoasterea de catre medicii de alte specialitati a manifestarilor cardiace din cadrul bolilor sistemice. Ex .....
[ continuare articol ]
Index » Tulburari ale sistemului cardiovascular » tulburari ale sistemului cardiovascular

Boli vasculare pulmonare

in aceste afectiuni postsarcina ventriculului drept este crescuta ca o consecinta a restrictiei fluxului sanguin pulmonar. in cordul pulmonar secundar bolii sculare pulmonare, hipertensiunea pulmonara este de obicei mai severa decat in boala parenchimului pulmonar. Cordul pulmonar cronic secundar bo .....
[ continuare articol ]
Index » Tulburari ale sistemului cardiovascular » cordul pulmonar

Manifestari cardiovasculare ale bolilor sistemice

DIABETUL ZAHARAT ( modulul 334) La pacientii cu diabet zaharat insulino dependent si non insulinodependent exista o incidenta crescuta a aterosclerozei vaselor mari si a infarctului miocardic. Boala coronariana este cea mai comuna cauza de deces la adultii cu diabet zaharat. Diabetul zaharat este fa .....
[ continuare articol ]
Index » Tulburari ale sistemului cardiovascular » tumori cardiace, manifestari cardiace in bolile sistemice si leziunea cardiaca traumatica

Revascularizarea coronariana

Desi tratamentul de baza al pacientilor cu o suferinta de lunga durata - cum ar fi cardiopatia ischemica - este medical, cum a fost descris anterior, multi pacienti beneficiaza de procedeele de rescularizare coronara, descrise in continuare. Aceste interventii trebuie aplicate complementar, dar nu v .....
[ continuare articol ]
Index » Tulburari ale sistemului cardiovascular » boala cardiaca ischemica

Bpi cu reactie granulomatoasa in tesutul pulmonar sau structurile vasculare

Inhalarea pulberilor organice, care provoaca pneumonite de hipersensibilizare, sau a particulelor anorganice, precum siliciul, care provoaca alveolite si inflamatii granulomatoase ce duc la BPI, se soldeaza cu aparitia unor boli cu etiologie cunoscuta ( elul 259-l), discutate in modulele 253 si 254. .....
[ continuare articol ]
Index » Bolile sistemului respirator » boli pulmonare interstitiale

Anomalii cardiovasculare si pulmonare

Retentia de lichid in uremie determina deseori insuficienta cardiaca congesti si/sau edem pulmonar. O forma particulara de congestie pulmonara si edem poate aparea chiar in absenta supraincarcarii lichidiene si este asociata cu presiuni intracardiace si pulmonare normale sau usor crescute. Aceasta e .....
[ continuare articol ]
Index » Afectiuni ale rinichiului si tractului urinar » insuficienta renala cronica

Sindroamele vasculitice

DEFINITIE Vasculita este un proces clinicopatologic caracterizat prin inflamatia si lezarea vaselor sanguine. Lumenul vascular este de obicei compromis si aceasta duce la ischemia tesuturilor irigate de vasele implicate. Din acest proces poate rezulta un grup larg si hetereogen de sindroame, deoarec .....
[ continuare articol ]
Index » Boli ale sistemului imun » afectiuni determinate imunologic

Vasculite necrozante sistemice

POLIARTERITA NODOASA Definitie Poliarterita nodoasa clasica (PAN) a fost descris in 1866 de Kussmaul si Maier. Este o vasculita necrotizanta multisistemica a arterelor musculare medii si mici in care implicarea arterelor viscerale si renale este carcteristica. PAN clasica nu implica arterele pulmona .....
[ continuare articol ]
Index » Boli ale sistemului imun » afectiuni determinate imunologic

Vasculite predominant cutanate

DEFINITIE Termenul sculite predominant cutanate a fost folosit in literatura simultan cu termenii sculita de hipersensibilizare si sculita cutanata leucocitoelastica. Datorita heterogenitatii acestui grup de tulburari, nici unul dintre acesti termeni nu este pe deplin adect. Numitorul comun al acest .....
[ continuare articol ]
Index » Boli ale sistemului imun » afectiuni determinate imunologic

Vasculita izolata a sistemului nervos central

Vasculita izolata a sistemului nervos central este o entitate clinicopatologica neobisnuita caracterizata prin vasculita limitata la vasele sistemului nervos central fara alte vasculite sistemice aparente. Desi cea mai frecvent afectata este arteriola, pot fi interesate vase de orice calibru. Proces .....
[ continuare articol ]
Index » Boli ale sistemului imun » afectiuni determinate imunologic

Ocluziile si disectiile vasculare traumatice

Traumatisme minore ale capului si gatului, uneori neobservate, pot produce disectia (dezlipirea tunicii intime de cea medie) arterelor carotide interne sau rtebrale. in cele mai multe cazuri sunt implicate manevrele manuale asupra gatului. Traumatismele gra ale gatului produse de obiecte necontonden .....
[ continuare articol ]
Index » Afectiuni neurologice » traumatisme craniene si ale coloanei vertebrale

Prin cunoasterea factorilor care-i provoaca aparitia, accidentul vascular cerebral se poate preveni

Se stie ca principalii factori care conduc la aparitia unui accident vascular cerebral (AVC) sint colesterolul, hipertensiunea arteriala, agismul, diabetul, sedentarismul, stresul, alcoolul. Prin cunoasterea factorilor care-i provoaca aparitia, accidentul vascular cerebral se poate preveni. Treb .....
[ continuare articol ]
Index » Plante medicinale » medicina alopata

Norvasc

Prezentare farmaceutica norsc Amlodipinul este un antagonist de calciu cu efecte antihipertensive si antianginoase. Actiunea antihipertensi este datorata efectului relaxant direct pe musculatura neteda a selor. Dupa administrarea orala, produsul este bine absorbit, cu un peak plasmatic intre 6-l2 or .....
[ continuare articol ]
Index » Medicamente



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai