mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
plante medicinale si tratamente naturiste


Plante medicinale
Index » Plante medicinale » Plante medicinale
» Trandafir

Trandafir





Rosa centifolia Fam. Rosaceae.

Denumiri populare:
flori de rug, ghiol, ghiul, roza, roza de ceai, rug, rugar, rugut, ruje, ruji, saschis, trandachir, trandafil, trandafir de gradina, trandafir pentru dulceata, trandafir-rosu, trandafiras, trandachir, trandasir, trandafil.
In traditia populara: din flori si fructe se prepara pasta, majun, serbet, lichioruri, bauturi racoritoare.

Uleiul se foloseste in cosmetica. Ceaiul din petale se lua contra raceli, gripei, astm si a multor boli de piept. In Oltenia de tuberculoza se bea ceai din trandafir. Roua de pe trandafiri sau apa in care se tineau petalele se folosea contra durerilor de ochi. Apa de trandafiri cu apa de pelin, se lua pentru durerile de inima. Ceaiul de trandafiri se bea contra durerilor de stomac. Trandafir fiert cu pelin se lua pentru dureri de pantece si sale. Otetul de trandafiri se dadea sa-l miroase cei lesinati. Dulceata de trandafiri se dadea celor bolnavi de piept sa se intareasca, iar siropul se lua cu simichie, ca laxativ. De durere de spate se pisau bine la un loc flori de trandafir, radacina de bujor si tamaie alba apoi se amestecau cu undelemn si se ungeau bolnavii cu el.

Trandafirul alb (Rosa alba) era un leac frecvent pentru scurgerile feminine (leucoree). La Borsa se fierbeau in lapte dulce florile si se bea cate o ceasca la astm. Petalele puse intr-un s cu apa se foloseau pentru spalarea ochilor bolnavi, mai ales la dureri.

Compozitie chimica: petalele- ulei volatil, geraniol, citronelol, deriti flavonici, quercitina, coloranti antocianici, cianina, tanin.
Actiune farmaceutica: antidiareic, antipiretic, antiinflamator, antiseptic, astringent, Extern- decongestiv, dezinfectant.
Se foloseste la urmatoarele afectiuni: acnee, afectiuni bucale chiar la sugari, afte, astm, comedoane, cosmetica, diaree cronica, hemoragii, iritatii oculare, matreata, micoze bucale, pistrui, scurgeri ginale, stomatita, tuberculoza


Preparare:

- petale de trandafir proaspat 2-3 lingurite se vor pune pentru 8 ore la macerat in apa. Se vor folosi apoi la diferite afectiuni interne sau se folosi la diferite preparate cosmetice.
-2 lingurite de petale se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecura. Se pot consuma 2 ceaiuri pe zi. Se poate folosi si extern pentru comprese si spalaturi locale oculare.

-Otet de trandafiri- se umple un borcan cu petale proaspete de trandafiri fara a fi indesate. Se turna deasupra otet preferabil cel de mere si miere. Se tine apoi timp de 15 zile. Se strecoara si se poate folosi in diferite dureri extern. Intern se poate folosi la afte, stomatite, etc.

-Miere de buna calitate se pune in ea petale maruntite de trandafir, fara a indesa. Se tine apoi 15 zile agitand borcanul. Se poate folosi la badijonaje stomatite, etc. De asemenea se poate folosi la foarte multe tratamente cosmetice.
Se foloseste foarte mult la prepararea diferitelor dulceturi, gemuri, sau diferite preparate cosmetice.




Articole care vorbesc despre Trandafir

Calitatile terapeutice ale trandafirilor

Aceste frumuseti care ne incinta cu parfumul lor deosebit se intilnesc in majoritatea gradinilor si parcurilor din intreaga lume. Cleopatra era acoperita cu petale de trandafir cind l-a sedus pe Antoniu, iar romanii il foloseau ca ornament in banchetele lor. Multe parfumuri contin in compozitia .....
[ continuare articol ]
Index » Plante medicinale » plante si fitoterapie

Imunogenitate

Proprietatea unei substante de a fi capabila sa produca un raspuns imun. .....
[ continuare articol ]
Index » Termeni medicali » i

Laurence-moon-bardet-biedl (sindrom al lui)

Este un sindrom ereditar caracterizat prin asocierea unei retinite pigmentare (inflamatie a retinei), a unei obezitati, a unor anomalii ale degetelor de la maini si picioare, a unei intarzieri mintale si a unei insuficiente oriene sau testiculare, carora li se asociaza uneori anomalii renale si o mi .....
[
iedl-sindrom-al-lui.php" class="alin2">continuare articol ]
Index » Termeni medicali » l

Bronhografie

Bronhiografia reprezinta o radiografie a bronhiilor .....
[ continuare articol ]
Index » Termeni medicali » b

Borelioza

Sinonim - boala Lyme. Borelioza este o boala infectioasa articulara, neurologica si cardiaca, al carei agent este o bacterie din familia spirochetelor, Borrelia burgdoferi. Borrelia burgdoferi este transmisa omului prin intepatura unei capuse. Mai multe mamifere, intre care cerbii, constituie rezer .....
[ continuare articol ]
Index » Termeni medicali » b

Trandafirul

Denumiri populare: Maces-altoit, mara-:ine-dc-gradina. Descriere: Arbust din familia rozaceelor, :u flori albe, galbene, rosii sau roz, placut mirositoare, folosit in industria parfumurilor. Trandafir-de-dulceata - trandafir cu flori rosii, din ale carui petale se face dulceata. Trandafir salbati .....
[ continuare articol ]
Index » Boli si tratamente » tratamente cu plante medicinale » PLANTE MEDICINALE. FITOTERAPIE

Dulceata de trandafiri

Ingrediente: 150-200 g petale de trandafiri, 1 kg zahar, 1/2 lingurita sare de lamaie, 2-3 linguri zeama de lamaie, 1/2 1 de apa. Se folosesc petale de la trandafirii de dulceata. Petalele de trandafiri se aleg, li se taie partea alba, se pun intr-o cratila smaltuita si se presara cu sare de lamaie .....
[ continuare articol ]
Index » Dieta nutritie » retete » MARMELADE SI GEMURI

Au vreo legatura petele de pe corpul copiilor cu furtul unei ftori sau poftitut la o dulceata de trandafir si ce este de facut ?

N-au nici o legatura ! Petele acestea se numesc ne materni\" sau hemangioame e rozate\" si palesc sau dispar pe la 10 luni, fara tratament. in cazul petelor mai intense, care dau aspect urat copilului, in sensul ca sunt rosii, olete, uneori ca niste ciorchini mici, sau acoperite cu par, alteori cafe .....
[ continuare articol ]
Index » Sanatatea familiei » mama si copilul » DIVERSE



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai