mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
plante medicinale si tratamente naturiste


Plante medicinale
Index » Plante medicinale » Plante medicinale
» Pedicuta

Pedicuta





Lycopodium clavatum.Fam.Lycopodiaceae.

Denumiri populare:
barba ursului, branca vantului, bradisor, branca, braul vantului, bunceag, chedicuta, cornatel, crucea pamantului, iarba ursului, laba lupului, laba ursului, muschi de pamant, muschi de piatra, netoata, palamida, parul porcului, peceleca, peceleca ursului, piciorul lupului, piedica, piedica gainii, piedica vantului, praful strigoilor, talpa ursului.

In traditia populara: tele fierte se foloseau la colorarea lanii in verde. Cu sporii tei se pudrau copii mici contra oparelilor. Decoctul sporilor in vin se dadea in calculoza renala si cala, iar decoctul tei intregi ca diuretic si purgativ. In boli de ficat si ca biliara, tulpinile se fierbeau in apa cu radacina de ghintura si anghinare pana scadea la jumatate, dupa care se strecura si se adauga tot atata miere. Ceaiul din tulpini pisate marunt se lua in boli de rinichi. Sporangele se fierbea in apa si decoctul il luau cei care iau sa se lase de fumat. Se mai folosea pentru spalatul pe cap pentru cresterea parului. Se mai folosea pentru reumatism si dureri de sale, spaland bolnavul cu decoct si incingandu-l cu tulpinile.

Compozitie chimica:
clamatina, anatina, licopodina, clavatoxina, nicotina, etc. Substante de natura flanica, triterpenica, minerale. Sporii acizi grasi, acizi esterificati, fitosterine.

Actiune farmaco-dinamica: se foloseste ca pulbere sicativa pentru pudrarea copiilor contra transpiratiilor, combaterea caderii parului, stimularea cresterii parului si pentru conspergarea pilulelor. Ajuta pe cei care doresc sa se lase de fumat sau de alcoolism, diuretica, purgativa, antitumorala, antireumatismala. In industria metalurgica se foloseste la prepararea formelor in care se toarna fonta.

Se foloseste la urmatoarele afectiuni: alcoolism, alopecie, artrita, boli ale organelor genitale sau renale, bolile aparatului urinar, boli hepatice, cancer, ciroze hepatice, constipatie, crampe musculare, hemoroizi, hipertensiune arteriala, hiperhidroza, litiaze renale si biliare, nicotizm, rani, reumatism, spasme abdominale.

Preparare:

o lingurita de ta maruntita se va pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se poate consuma o cana pe zi cu inghitituri rare. Extern se va folosi cantitatea dubla de ta. In cazul litiazei se poate folosi cantitatea dubla de ta, sau se r bea 2 ceaiuri. Cu ta ramasa se pot face cataplasme la dureri in special reumatice sau de alta natura. Acest ceai se foloseste si la cresterea parului facandu-se spalaturi de 2 ori pe saptamana.

-Sporii se pot folosi la pudraje in cazul transpiratiilor excesive, sau la copii mici.
-Tinctura din 50 g ta maruntita care se va pune la 500 ml alcool alimentar de 70?. Se lasa timp de 15 zile dupa care se strecoara. Se r putea folosi cate o lingurita de trei ori pe zi diluata cu putina apa, inainte de mese.




Articole care vorbesc despre Pedicuta

Pedicuta

Denumiri populare: Bradisor, branca-ursului, bra-ul-ntu!ui. bungeac, chiudicuta, comatei, cornisor, picio-rul-lupului, talpa-ursului. Descriere: Se aseamana cu muschiul si este vesnic verde, tarandu-se pe solul padurii cu vrejuri lungi, and radacini mici subtiri si fine. Din acesle vrejuri cresc tu .....
[ continuare articol ]
Index » Boli si tratamente » tratamente cu plante medicinale » PLANTE MEDICINALE. FITOTERAPIE



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai