mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
plante medicinale si tratamente naturiste


Plante medicinale
Index » Plante medicinale » Plante medicinale
» Patlagea - patlageua rosie

Patlagea - patlageua rosie







PATLAGEUA ROSIE

Lycopersicon esculentum Fam. Solanaceea.
Denumiri populare: porodici, rosie, tomate.
In traditia populara: tulpinile se puneau in bai contra reumatismului. In tinutul Beiusului, se fierbeau vrejii si frunze de nuc, apoi cele doua sucuri se amestecau si se faceau bai generale sau locale.

Fructele se striveau pe fata si se lasau sa se usuce in cazul acneei, apoi se spala pe fata cu un ceai caldut din alte te.
Compozitie chimica: apa 90%, glucide, protide, licopen, acizi organici: malic, pectic, citric, fructoza, etc. Calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sulf, zinc, cupru, fier, bor, iod, vitaminele: A, B1, B2, B6,C, PP, E, K, acid folic, betacaroten.
Actiune farmaceutica: energetic, remineralizant, revitalizant, echilibrant celular, aperitiv, racoritor, antiscorbutic, antiinfectios, dezintoxicant, alcalinizant al sangelui prea acid, diuretic, dizolnt uric, eliminator al ureii, favorizeaza exoneratia, prin pielea si semintele ei, usureaza digestia substantelor feculente si a amidonului. Rosiile nu contin oxalati ci un continut ativ cu al cortizonului. Utile in lupta cu cancerul si la afectiunile cardiace. Este antioxidanta si previne oxidarea celulelor.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: acnee, afectiuni sculare, arterioscleroza, artritism, astenii, atonie gastrica, azotemie, boli de ficat, comedoame, constipatie, enterite, eruptii cutanate, guta, hiperaciditate gastrica, hiperscozitate sangvina, inapetenta, insuficienta cardiaca cu edeme, intepaturi de insecte, intoxicatii cronice, iritatii tegumentare, litiaza urinara si biliara, obezitate, palpitatii, pancreatite, periartrite, pletora, reumatism, seboree, stari congestive, stari inflamatorii ale tractului digestiv.

Preparare:

-Rosii consumate ca atare la fiecare masa cat mai multe.
-Mai eficient este consumul sucului de rosii obtinut cu ajutorul storcatorului de fructe, foarte proaspat si consumat inainte de a se oxida. Se poate consuma orice cantitate ,in functie de toleranta individuala se poate consuma 1-2 litri pe zi in mai multe reprize. Singura conditie este sa se consume inainte de oxidare, adica imediat ce s-a preparat.
-In diverse afectiuni ale pielii se poate aplica simplu sau sub forma de masca cu diferite adausuri(caolin, ou, miere, smantana, etc.) in functie de tipul de ten si de afectiunea care trebuie tratata.


PATLAGEAUA VANATA.

Solanum melongena.Fam. Solanaceae
Denumiri populare: godina, patlagea, tomate, vinete.
In traditia populara: fructele se foloseau contra hemoroizilor. Se taiau de-a curmezisul, ca niste rotile mici, se opareau, apoi cu apa in care se opareau, caldicica, se faceau spalaturi, iar patlagelele se legau local.
Compozitie chimica: apa 92%, protide, lipide, glucide, fosfor, magneziu, calciu, potasiu, sulf, sodiu, clor, fier, mangan, cobalt, zinc, cupru, iod, vitaminele: provitamina A, B1, B2, C, PP. Scopoletin si scoparon, tripsina, care ajuta la calmare nervoasa.
Actiune farmaceutica: putin nutriti- doar 29 de calorii la 100 g, antianemic, laxativ, diuretic, stimulent hepatic si al pancreasului, calmant, reduce tumorile, previne cancerul in special la stomac datorita tripsinei. Normalizeaza tensiunea arteriala.

Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: abcese, afectiuni cardiace, anemie, antireumatic, arsuri, artrita, cancer la stomac, constipatie, convulsii, dureri, epilepsie, eretism cardiac, hemoroizi, hipercolesterolemie, lumbago, nervozitate (scopoletin si scoparon), oligurie (insuficienta secretiei de urina), reumatism, scrofuloza.

Preparare:

-Se taia nata in feliute subtiri dupa care se pune cca. 50g in 250 ml apa. Se fierbe apoi 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 2-3 ceaiuri din acestea pe zi in cure de mai lunga durata.
-Tinctura- Se pune o nata taiata feliute foarte subtiri in alcool alimentar de 70?. Se tine timp de 15 zile, timp in care se agita de mai multe ori pe zi. Dupa 15 zile se strecoara. Se lua inainte de mese cu 15 minute cate o lingurita in dilutie cu putina apa in cure de mai lunga durata la afectiunile de mai sus.
-Vin, un litru in care se pune 50 g de nata taiata marunt. Se tine timp de 8 zile, dupa care se strecura si se putea consuma cate 50 ml de trei ori pe zi in cure de lunga durata.

-La orice masa se poate consuma nata sub diferite forme culinare in special cu ulei.
-Extern se poate aplica oricare din procedeele de mai sus. Pentru calmarea durerilor cel mai bun este cataplasma cu nata fierbinte sau tinctura.




Articole care vorbesc despre Patlagea - patlageua rosie

Sfecla rosie in terapia cancerului

In terapia cancerului se foloseste cu succes sucul de sfecla rosie. In cazul tratarii unor tumori maligne sint recomandate unele reguli de folosire a sucului de sfecla. Se beau cite 100-200 de mililitri de suc de sfecla la intervale de timp egale, de cinci-sase ori pe zi. In cazul in care beti s .....
[ continuare articol ]
Index » Plante medicinale » leacuri populare

Salata de untisor cu sfecla rosie

PENTRU 4 PERSOANE Pregatire 11 min Preparare: citeva secunde 100 g untisor 1 sfecla cruda sau preparata 1 mar 1 lingura cu seminte de pin 1 lingura cu seminte de susan 10 alune PENTRU VINEGRETA, 1 lingura cu otet de cidru 2 linguri cu ulei de arahide 1 lingura cu ulei de alune sa .....
[ continuare articol ]
Index » Plante medicinale » leacuri populare

Sfecla rosie cruda cu migdale

PENTRU 4 PERSOANE Pregatire: 30 min Marinare: 30 min 600 g sfecla rosie cruda 1 lingura cu suc de lamiie sare PENTRU VINEGflETA, 6 frunze de menta proaspata sau de busuioc sucul de la 1 portocala 2 linguri cu ulei de masline 2 linguri cu ulei de coiza 2 linguri cu otet de zmeura 1 .....
[ continuare articol ]
Index » Plante medicinale » leacuri populare

Salata de sfecla rosie cu rulouri de peste afumat

PENTRU 4 PERSOANE Pregatire: 15 min Se consuma cruda. 400 g sfecla rosie fiarta sau preparata 360 g rulouri de peste marinat 150 g frunze de spanac 100 g zmeura proaspata sau congelata PENTRU SOS 2 linguri cu ulei de simburi de struguri 1 lingura cu mustar 2 linguri cu marinata d .....
[ continuare articol ]
Index » Plante medicinale » leacuri populare

Salata de sfecla rosie a la scandinave

PENTRU 4-6 PERSOANE Pregatire: 20 min Preparare: 10 min 4 oua 2 sfecle rosii preparate 1/2 legatura de patrunjel 2 cepe 4-6 fileuri de hering in ulei, sau heringi scandina indulciti PENTRU VINEGRETA 3 linguri cj otet de n alb 6 linguri cu ulei de masline sare si piper macinat &r .....
[ continuare articol ]
Index » Plante medicinale » leacuri populare



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai