mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
plante medicinale si tratamente naturiste


Plante medicinale
Index » Plante medicinale » Plante medicinale
» Murul

Murul







Rubus fruticosus. Fam. Rosaceae.
Denumiri populare: mur de padure, mur negru, mur paduret salbatec, mura, mur tufos, rug, rug de mure.
In traditia populara: ceaiul din frunze si vlastari tineri sau decoctul radacinii se lua contra tusei, diareei si dizenteriei. Fiertura din frunze, flori si ramuri tinere, se folosea la bronsite. La Rasinari, murele se fierbeau cu untura si se luau contra tuberculozei pulmonare. Vinul din mure se lua la catare. Ceaiul si decoctul din rug sfaramat si amestecat cu unsoare de porc, se facea o alifie contra bubelor la copii. Ceaiul din decoct de mure se lua contra leucoreei. Cu frunze arse sfaramate se facea o alifie pentru bube la copii. Se folosea de asemenea in multe leacuri mai ales in ceaiuri impotri raguselii si a junghiului provenit din raceala.


Compozitie chimica:fructele-84% apa, acid izocitric, succinic, oxalic si malic, monoglucida cianidica, zahar, materii grase, proteine, tanin, flavone, un principiu colorant, saruri minerale, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, dar difera de solul in care au fost crescute. Vitaminele A, B1, B2, B5, B6, C, E.
Frunzele, mugurii ramurile tinere: tanin, flavone, acizi organici: malic, succinic, lactoizocianic, oxalic, vitamina C, inozitol, celuloza si multe alte substante minerale.
Actiune farmaceutica: frunzele-astringente, antiseptica, dezinfectante, fac imposibila inmultirea microbilor, modereaza secretiile, provoaca strangerea tesuturilor, antidiareice dezinfectante, stomahic, spasmolitice.
Fructele: tonic, astringente, laxative, depurative, nutritive, Regleaza actiunea melaninei fiind utila celor cu dereglari ale acestei substante (vitiligo, etc), reda acuitatea vizuala, reface celulele lezate ale tubului digestiv. Este util in diabet.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: afectiuni dermatologice, afectiuni oculare, afectiuni pulmonare, afte, amigdalita, anemie, angine, boli de colagen, boli renale, bronsite, cancer, ciclu menstrual neregulat, constipatie cronica, colita de putrefactie, ciclu menstrual neregulat cu hemoragii mari, dezinfectant intestinal, diabet, diaree, dismenoree, enterocolite, fisuri anale, gastrita hipoacida, gingivite, hemoragii, hemoroizi, inflamatii laringo-esofagiene, infectii intestinale sau urinare, leucoree, psoriazis, refacerea celulara mai ales a tubului digestiv, chiar si la cei recent operati, stomatite, ulcer gastric, rice.
Preparare:
-2 lingurite de frunze maruntite, se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acoperi pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 3-4 cani pe zi. Cu o cantitate dubla de ta se putea face gargara sau spalaturi ginale sau alte aplicatii pe piele. In toate afectiunile descrise.
-Suc din fructe in orice cantitate, in functie de toleranta individuala. Este util sa se faca o cura cu cate 200 ml suc de 3 ori pe zi, o perioada de minimum o luna in afectiunile mai grave. Se putea amesteca cu orice alt suc.
-Siropul se putea folosi cate o lingurita de mai multe ori pe zi. La fel dulceata.



Articole care vorbesc despre Murul

Fracturile femurului

Fracturile femurului se pot clasifica in: fracturi ale extremitatii proximale, fracturi diafizare si fracturi ale extremitatii distale. Fracturile extremitatii proximale a femurului Se pot clasifica din punct de vedere topografic in: fracturi parcelare ale capului femural, fracturi ale colului f .....
[ continuare articol ]
Index » Patologia chirurgicala ortopedica » fracturile membrului pelvin

Fracturile diafizare ale femurului

Fracturile diafizare femurale se intalnesc in special in accidentele rutiere si de munca. Carac


teristic pentru aceste fracturi este potentialul lor socogen determinat atat de violenta traumatismului cat si de leziunile locale si in primul rand de extravazarea sangvina. Pierderile de sange in focaru .....
[ continuare articol ]
Index » Patologia chirurgicala ortopedica » fracturile membrului pelvin

Fracturile extremitatii distale a femurului

Fracturile epifizei distale femurale se produc mai frecnt in cursul accidentelor rutiere la adulti, dar si la batrani cu osteoporoza. Fracturile extremitatii inferioare femurale intereseaza epifiza, metafiza si portiunea joasa a diafizei pana la 12 cm deasupra condililor femurali (17, 18). Ele pot .....
[ continuare articol ]
Index » Patologia chirurgicala ortopedica » fracturile membrului pelvin

Bronhospasm

Contractie spastica a bronhiilor, provocata de procese infectioase sau modificari ale tonusului getativ .....
[ continuare articol ]
Index » Termeni medicali » b

Murul

Denumiri populare: mur-negru, de-munte, amura. Descriere: Nume dat mai multor specii de arbusti din familia roza-ceelor, cu tulpina spinoasa, cu flori albe dispuse in umbele, cu frunze compuse si frucle comestibile. Murul este un arbust cu ghimpi ce creste in regiunile de ses si munte, formand hati .....
[ continuare articol ]
Index » Boli si tratamente » tratamente cu plante medicinale » PLANTE MEDICINALE. FITOTERAPIE

Murul

Sinonime: Rug de mure, murar, mur de padure, mur negru. Parti folosite : Frunzele, florile, fructele, mugurii, ramurile. Habitat: Originar din Europa. Creste pe soluri fertile, calcaroase, bine drenate. Ceaiul din radacina de mur este diuretic, purgativ si antihidropic. Din fructe se poate fabric .....
[ continuare articol ]
Index » Dieta nutritie » fructe

Leziunile soldului si femurului

Fracturile incomplete sau impactate ale capului femural se pot prezenta cu coxa valgus; fractura completa cu dizlocare se poate prezenta cu coxa varus. Fracturile intracapsulare au loc chiar dedesubtul capului femural. Aceasta cauzeaza deseori rotatia externa si abductia membrului inferior. Forta d .....
[ continuare articol ]
Index » Boli si tratamente » ortopedie si traumatologie



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai