mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Fiziologia aparatului urinar
Index » Patologia chirurgicala urologica » Fiziologia aparatului urinar
» Catarul vezicii

Catarul vezicii







Un domn mi-a scris: Am treizeci de ani, sufar de trei ani de catar cal, pe care l-am capatat datorita unei mari concentrari asupra ocupatiilor mele, mai ales prin obiceiul de a rezista mult timp fara sa urinez. La inceput, vreme de doua luni, cuprins de mari suferinte mi-am indeplinit inca functiile slujbei mele, pana cand intr-o zi m-am incovoiat brusc peste masa. Am ramas la pat timp de patru luni si am devenit atat de vrednic de mila, incat corpul meu semana cu un schelet: mai cantaream abia 82 de livre1. Atunci medicul mi-a prescris apa de Wildungen (din care am baut aproape o suta de sticle) precum si bai calde de sezut. La maladia mea s-a adaugat un foarte puternic catar al stomacului si al intestinelor. Dupa patru luni, la sosirea primaverii, m-am simtit mai bine. In timpul verii, boala a fost suporila, desi, la anumite interle, mai resimteam dureri puternice, iar urina era tulbure aproape in fiecare zi. Iarna mi-a adus din nou o multime de suferinte; abia primara urmatoare si mai ales ra m-am mai refacut putin. Dar, in timpul iernii din 1887, durerile de ca mi-au sporit cu fiecare zi; urina a scazut din punct de vedere cantitativ, iar ca aspect, din ce in -ce mai tulbure, si a trebuit sa stau la pat timp de trei saptamani.



Fortele mele fizice au scazut in continuare, atat de mult, incat se credea ca am sa ma sting. Picioarele imi erau de obicei reci, si nu puteam sa ma incalzesc, in ciuda faptului ca in camera mea era foarte cald si mai purtam si cinci perechi de indispensabili si trei perechi de ciorapi grosi; ma aflam intr-o deri completa. Medicul repeta ca trebuie sa-mi pastrez caldura interna, iar impotri afectiunii cale imi prescria cand apa de Wildungen, cand apa de Kronenguel, din care am golit aproape 150 de sticle. Ascultand sfaturile venite din diferite parti, m-am decis in cele din urma ca, atunci cand vremea imi permite, sa merg la Worishofen".
Pacientul avea infatisarea unui om slabit si vrednic de mila, dar nu tusea. L-am facut sa spere ca se resili.

Din a treia zi, durerile au scazut, urina a fost mai abundenta si mai limpede, iar dupa patru saptamani, el a declarat: Acum am redevenit omul vesel si sanatos de altadata - acesta este efectul terapiei cu apa".


Rezultatul a fost extraordinar de favorabil. Un medic, care se ocupa in special de maladiile cii, 1-a declarat pe omul nostru perfect resilit si a fost pe de-a-ntregul stupefiat de acest succes terapeutic.
Tratamentul constase in ceea ce urmeaza: la inceput, cate bai de sezut intr-un decoct de coada-calului; apoi, timp de trei saptamani, inainte si dupa amiaza, o afuziune superioara si mers prin apa; mai tarziu, bai de sezut alternand cu afuziuni superioare, zilnic. Pentru uz intern, ceai de coada-calului si de ienupar la inceputul tratamentului.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor