mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Herniile abdominale
Index » Patologia chirurgicala a peretelui abdominal » Herniile abdominale
» Herniile rare

Herniile rare







Sunt riante topografice reduse ca frecventa, dar care trebuie cunoscute si avute in vedere intotdeauna cand se face diagnosticul etiologic al unui sindrom ocluziv acut.
a) Herniile spiegeliene se produc la nivelul liniei semilunare Spiegel, care incepe de la rful coastei a IX-a si coboara in forma de arc deschis medial pana la 2 cm lateral de spina pubelui si corespunde in profunzime limitei de separare intre corpul carnos si aponevroza anterioara a muschiului transvers abdominal (.16). Hernia se exteriorizeaza rar sub piele, cel mai frecvent ramanad intre urile muschilor lati ai abdomenului impunand diagnosticul diferential cu tumorile peretelui (fibrom, lipom), cu un abces sau cu un hematom;
b) Herniile lombare apar in spatiul cuprins intre creasta iliaca, marginea laterala a masei musculare sacrolombare si ultima coasta, se stranguleaza rareori, fiind de cele mai multe ori reductibile.
c) Herniile obturatorii se produc prin angajarea unui viscer in canalul obturator delimitat de cele doua membrane obturatorii si se pot exterioriza la radacina coapsei, pe fata mediala. De obicei, diagnosticul se pune cu ocazia laparatomiei mediane subombilicale efectuate de urgenta pentru ocluzie intestinala. Odata recunoscuta hernia obturatorie, trebuie tratate leziunile viscerale, rezecat sacul si obturat orificiul anormal.


d) Herniile ischiatice apar mai ales la femei, exteriorizandu-se in regiunea fesiera prin marea sau mica scobitura ischiatica. Cura chirurgicala se face pe cale fesiera sau abdominala.
e) Herniile peritoneale, prezente mai ales la femei, sunt determinate de persistenta fundului de sac Douglas primitiv care coboara la embrion, intre gin si rect, pana la seul perineal. Acest sac herniar se angajeaza fie posterior catre rect constituind proctocelul (hidrocel), fie anterior spre gin constituind elitrocelul.
Tratamentul chirurgical se face pe cale mixta:
- abdominala inchizand prin suturi etajate fundul de sac Douglas;
- peritoneala - disectia si rezectia sacului, cu intarrea seului perineal prin miorafia ridicatorilor anali (8).



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni Patologia chirurgicala a peretelui abdominal:


     
    Fa-te cunoscut! invitatie-1
    Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

    Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

     

    Creaza cont si exprima-te

    invitatie-3
    vizitatorii nostri pot fi clientii tai