mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Refluxul gastro-esofagian
Index » Patologia chirurgicala a esofagului » Refluxul gastro-esofagian
» Diagnosticul diferential

Diagnosticul diferential







Doua sunt simptomele care pun probleme in precizarea diagnosticului: durerea si disfagia.
Durerile din boala de reflux trebuie diferentiate de durerile ce se pot datora inflamatiei mucoasei esofagie\'ne in infectiile micotice, virale, in urma in-gestiei unor substante cu actiune coroziva sau unor medicamente (preparate de potasiu). De asemenea, pot apare in cursul radioterapiei sau pot fi datorate spasmului esofagian ce insoteste alte afectiuni.
Durerile cu localizare retrosternala si iradiere in umar, baza gatului sau mandibula pot fi greu diferentiate de durerile de origine cardiaca (angina pectorala, infarctul de miocard). Proba terapeutica poate avea valoare. Sunt ameliorate de blocanti ai canalelor de calciu, care insa intensifica durerea din reflux, deoarece scad presiunea S.E.I.


Durerile cu localizare predominant epigastrica pot fi puse pe seama unui ulcer, mai ales ca in ambele cazuri medicatia antiacida aduce ameliorarea simptomelor. De asemenea, afectiuni biliare se manifesta cu dureri epigastrice, dar si in hipocon-drul drept, declansate de alimente grase. De mentionat asocierea litiazei biliare cu hernia hiatala, ce poate antrena refluxul, si diverticuloza colica - triada Saint.
Sindromul de colon iriil se poate manifesta cu tulburari similare.
Disfagia dureroasa (odinofagia) constituie un simptom care trebuie de regula investigat, deoarece poate avea drept cauza o tulburare esofagiana motorie sau o obstructie organica determinata de stenoze benigne, cancer sau compresiuni extrinseci (prin adenopatii cervicomediastinale, cancer bronho-pulmonar, anevrism aortic, gusi plonjante, dilatatii importante de atriu drept). Tulburarile motorii care pot antrena disfagia sunt: achalazia, spasmul esofagian difuz, cele care apar in cursul elutiei bolilor de colagen (polimiozita, dermatomiozita, lupus eritematos) sau neuropatii ca diabetul.


Elutia acestor boli este imprevizibila, de obicei cronica, uneori remisiuni spontane si durabile. Raspunde bine la tratamentul medical uneori autoadministrat, dar uneori chiar in 20-30% din cazurile tratate corect r elua spre complicatii.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Patologia chirurgicala a esofagului:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai