mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Esofagitele
Index » Patologia chirurgicala a esofagului » Esofagitele
» Esofagite specifice

Esofagite specifice







Sifilisul
Diagnosticul se pune in special pe baza unei stenoze esofagiene asociata cu serologie pozitiva, prima aparand dupa un tratament antiluetic. Un numar important de cazuri au fost diagnosticate la autopsie, leziunea obisnuita fiind reprezentata de o infiltratie a submucoasei (goma), care se poate ulcera si produce stenoze scurte. O perioada lunga de disfagie indolora, serologia pozitiva si determinarile radiologice si endoscopice ale unei stenoze esofagiene intrinseci, pot sugera prezenta unui sifilis tertiar al esofagului. Tratamentul antiluetic si dilatator au in general un prognostic farabil atunci cand nu s-a instalat fistula traheo-esofagiana. Diagnosticul diferential trebuie facut cu cancerul. Cea mai importanta statistica recenta ete cea prezentata de Stone si Friedberg (139) in 1961.


Tuberculoza

Primul caz de tuberculoza esofagiana a fost relatat de Lockhard (78) in 1913. Infectia poate avea loc prin inocularea directa a mucoasei, prin extensia prin contiguitate de la nivelul faringelui si laringelui, sau din ganglionii limfatici bronsici. Uneori infectia se poate face pe cale hematogena. Infectia ganglionilor limfatici peribronsici poate duce la aparitia diverticulilor de tractiune descrisi pentru prima data de Rokitansky in 1840. Uneori poate apare o fistula esofagiana spontana datorita tuberculozei, care se poate complica cu empiem pleural. Odata cu dezltarea tuberculostaticelor, tratamentul tuberculozei esofagiene a marcat un progres considerabil. Numeroase complicatii pot fi ameliorate prin tratament medical, dar complicatiile mecanice necesita o corectie chirurgicala.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni Patologia chirurgicala a esofagului:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai