mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Urgente legate de tratament
Index » Oncologie si hematologie » Urgente legate de tratament
» Sindroamele intermediare

Sindroamele intermediare






intre cele doua extreme ale cardiopatiei ischemice dureroase, angina pectorala si infarctul miocardic acut, se gasesc forme de tranzitie sau sindroame intermediare, denumire sub care sunt incluse trei entitati:
a) Insuficienta coronariana acuta: se caracterizeaza printr-un episod anginos sever care apare in repaus sau apare la efort, dar nu dispare in repaus. Durata durerii este in medie de 30 de minute, poate fi insa si mai prelungita. ECG arata modificarile de T si S-T dar fara modificari ale QRS-ului (fara unda Q) de asemenea lipsesc modificarile enzimatice.
b) Angina insila comporta crize multiple, subintrante, uneori cu dureri anginoase la repaus.

c) Sindromul de angina pectoris crescendo se suprapune de obicei pe o angina sila cronica, dar crizele apar si la eforturi mici, sunt mai frecvente, dureaza mai mult si si-au modificat caracterul. Sindroamele intermediare nu reprezinta o unitate anatomo-clinica, deoarece arteriografia arata aspecte foarte riate, de la anomalii severe ale tuturor coronarelor, pana la aspecte normale.
Tratamentul. Comporta terapie intensi: repaus la pat, oxigen, sedative, nitriti, belocante, ultimele trebuind administrate pana ce pulsul in repaus ramane sub 60/min. In caz de insucces, se face arteriografie si rescularizare chirurgicala a miocardului.




Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor