mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Genetica in cancer
Index » Oncologie si hematologie » Genetica in cancer
» Infectii musculoscheletale

Infectii musculoscheletale







intr-un teritoriu cu irigatie compromisa, infectia apare mult mai usor; este cazul infectiilor de muschi, oase si articulatii in contextul compromiterii aportului de sange in teritoriul respectiv de catre o formatiune tumorala vecina. Procesul de diagnostic si tratament al unor asemenea infectii este similar cu cel care se desfasoara la pacientii normali, cu urmatoarele precizari:
(1) in ceea ce priveste diagnosticul, lipsa semnelor fizice datorata reactiei f agocitare reduse la pacientii cu granulocitopenie trebuie sa determine din partea clinicianului o conduita mai agresiva, orientata mai degraba catre obtinerea de tesut patologic decat spre increderea lui in semnele fizice.
(2) in ceea ce priveste tratamentul, poate fi necesara uneori debridarea agresiva a tesuturilor infectate, dar aceasta este de obicei greu de realizat la pacientii ce au primit recent tratament chimioterapie, atat din cauza deficitului de trombocite (care determina complicatii hemoragice), cat si din cauza deficitului de leucocite (care poate duce la suprainfectii). O hemocultura pozitiva pentru Clostridium perfringens (germene asociat frecvent cu gangrena gazoasa) poate avea mai multe semnificatii (modulul 148). Diseminari hematogene cu organisme intestinale precum Streptococcus bos si C. perfringens pot lua nastere in mod spontan, plecand de la leziuni de tract gastrointestinal inferior (tumori sau polipi); concomitent, aceste leziuni pot anunta boala invaziva. Cel mai potrit tratament in fiecare caz se sileste judecand in functie de cadrul clinic.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor