mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Traumatismele cranio-cerebrale
Index » Neurochirurgie » Traumatismele cranio-cerebrale
» Concluzii

Concluzii





Cu toate masurile efectuate, diagnostice si terapeutice, din ce in ce mai complexe, porgnosticul traumatismelor cranio-cerebrale la copil ramane inca grav in principal in contuziile cerebrale grave (GCS sub 7).

Marile achizitii in traumatologia cranio-cerebrala (investigarea rapida si seriata prin CT-scan, monitorizarea presiunii intracraniene, efectuarea eficienta a masurilor de ventilatie artificiala, combaterea edemului cerebral, reechilibrarea hidro-electrolitica corecta), au dus in mod edent la imbunatatirea prognosticului in toate contuziile cerebrale. Contuziile cerebrale de forma minora si medie au un prognostic extrem de favorabil, cu reinsertie perfecta sociala, scolara si familiala.

Contuzia cerebrala grava ramane o problema de terapie intensiva majora, mai ales in formele cu afectarea structurilor trunchiului cerebral. intreg efortul clinic, diagnostic si terapeutic, trebuie efectuat cat mai rapid si eficient, intr-un centru perfectionat de tratament complex al traumatizatilor cranio-cerebrali, cu unitate CT-scan disponibila continuu si cu posibilitate de consult medical in echipa. in conditiile actuale, mortalitatea in contuziile cerebrale grave pe serii largi a scazut sub 10% prin eforturile conjugate care incep inca de la locul accidentului, continuand cu transportul asistat perfect terapeutic, camera de garda dotata cu elemente de terapie de urgenta si desigur serciul de terapie intensiva echipat cu toate elementele de sustinere a functiilor tale.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor