mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Leziunile traumatice ale nervilor
Index » Neurochirurgie » Leziunile traumatice ale nervilor
» Procedee decompresive

Procedee decompresive







Deschiderea tunelului carpian. Se pot utiliza dirse tehnici anestezice: blocada plexului, anestezie loco-regionala, entual cu sedare de baza. Incizia este plasata la 6 mm medial fata de marginea mediala a eminentei tenare. Se plaseaza un departator autostatic dupa incizia pielii si a tesutului subcutan. Hemostaza \'atenta. Se deschide retina-culul flexorilor si aponevroza palmara de-a lungul traectului medianului (in afara lungului palmar), avand grija sa nu se sectioneze nervul pentru capul superficial al muschiului flexor al policelui (. 6). inchiderea se face in 2 straturi. Se recomanda bolnavului sa miste cat mai mult degetele. Firele se scot la 7 zile. Activitatea poate fi reluata la 3-4 saptamani.

Transpozitia nervului ulnar se face sub anestezie plexala, locala sau generala cu bratul in abduc-tie. Operatorii se aseaza de partea interna a membrului astfel abdus. Incizarea pielii se face in omega deschis, ocolind la mijlocul ei epitrochlea pe fata antero-roediala a articulatiei cotului, astfel incat lam-boul rezultat sa acopere integral nervul transpus.
Dupa incizia pielii si a tesutului subcutan se in-cizeaza fascia ce uneste marginea mediala a tricep-sului de septul intermuscular medial, descoperin-du-se nervul ulnar la extremitatea distala a bratului, inainte de intrarea in canalul epitrochleo-olecra-nian. Nervul ulnar astfel eliberat si din arcada musculara pe care i-o ofera flexorul ulnar al carpului se transpune anterior de epitrochlee intr-un pat muscular pregatit din flexorul superficial al degetelor (. 7).

Decompresiunea nervului peronier. Se incizeaza pielea, incrucisand capul proximal al peroneului. Nervul peronier este gasit inconjurand gatul fibular. Se elibereaza prin exoneuroliza nervul din entualul tesut cicatricial si din arcada de insertie a muschiului lung peronier.




Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor