mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Enterocolita ulcero-necrotica la copil
Index » Neurochirurgie » Enterocolita ulcero-necrotica la copil
» Tratamentul medical

Tratamentul medical





in ultimii ani au fost raportate serii de bolna la care s-a inregistrat o imbunatatire neta a supraetuirii printr-o abordare medicala agresiva, variata si precoce.In diagnosticul de EUN declarat, trebuie oprita alimentatia, se instituie aspiratia gastro-duodenala, sunt indepartate cateterele ombilicale si se utilizeaza o vena periferica pentru alimentatia paren-terala totala.
Terapra cu penicilina si aminoglicozide poate incepe inaintea rezultatelor cultura-antibiograma si a testelor de sensibilitate.
Unii autori recomanda Clindamicina sau Metroni-dazolul contra anaerobilor, cu rezultate foarte bune.
Evolutia favorabila se manifesta prin scaderea retentiei gastrice, diminuarea distensiei abdominale si lipsa aparitiei sangelui in scaun.
Chiar si in aceste conditii, daca tubul de aspiratie poate fi indepartat mai devreme, in schimb alimentatia orala nu se instaleaza decat dupa 2 saptamani.
Aceasta alimentatie va progresa treptat spre laptele artificial complet.
Cand in evolutia bolnalor EUN se mentine dis-tensia abdominala, retentia gastrica si scaune cu sange sau pneumatoza intestinala, nutritia paren-terala se va institui pentru minimum 3 saptamani. Acest interval de "pauza intestinala\" permite ndecarea suprafetelor intestinului care au fost implicate in procesul de ischemie.
Alte masuri care se aplica sunt: un cateter ve-nos central pentru un sprijin nutritiv, antibiotice admnistrate intralumenal, vasodilatatoare.In terapia perioadei itoare exista 3 propuneri care sunt inca controversate:
1. Utilizarea perfluorocarbonului intralumenal (lichid inert biologic), cu efect protector asupra intestinului din punct de vedere experimental.
2. Allopurinol enteral - doza mica, care reduce leziunea mucoasei si mareste supraetuirea dupa procesul de ischemie mezenterica si reperfuzie la sobolani.
3. Superoxid-dismutaza umana - administrata parenteral si intralumenal in scopul curatirii radicalilor superoxid.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor