mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Trimidar m

Trimidar m







cotrimoxazolum
Trimidar M este o asociere chimioterapica bactericida intre trimethoprim i sulfamethoxazol. Actiunea componentelor este sinergica, largind spectrul fiecareia.
Farmacologie: Trimidar M acioneaza prin blocarea unor enzime cu rol important in meolismul bacterian ce implica biosinteza acidului folic. Se absoarbe rapid dupa administrarea orala, are o distributie buna in tesuturi, se elimina prin urina.


Indicatii:
Infectii ORL si ale tractului respirator (otite, sinuzite, amigdalite, faringite, bronite acute si cronice, bronsiectazii, pneumonii - de prima alegere in pneumonia cu Pneumocystis carinii); infectii ale tractului genito-urinar (uretrita gonococica, pielita, pielonefrita, cistite acute si cronice, prostatite, infectii recurente); infectii ale tractului gastrointestinal (enterite, febra tifoida si paratifoida, dizenteria bacilara).
Dozare: Adulti: 2 lete Trimidar M la fiecare 12 ore, dupa mese. Copii: intre 6 saptamani si 5 luni: 2,5 ml (1/2 lingurita) de 2 ori/zi; intre 6 luni si 5 ani: 5 ml (o lingurita) de 2 ori/zi; intre 6-l2 ani: 1 leta de 2 ori/zi sau 10 ml de 2 ori/zi. In infectiile severe doza poate fi crescuta pana la doua lete de 3 ori/zi (doza maxima) pentru cel mult 5 zile, sau inca 2 zile dupa disparitia simptomelor. Doza minima pentru tratamentul de lunga durata (mai mult de 2 saptamani) este de o leta de 2 ori/zi.




Contraindicatii:

Hipersensibilitate la sulfamide si trimethoprim; alterari ale functiei hepatice; tulburari circulatorii si insuficienta renala severa; copii prematuri si sugari; sarcina.


Reactii adverse:
Trimidar M este in general bine tolerat, dar unele reactii secundare ca: greturi, rsaturi, diaree, eruptii cutanate, modificari hematologice pot aparea. Acestea sunt de obicei usoare si dispar dupa oprirea terapiei.


Precautii:
Trimidar M se administreaza cu atentie la pacienti cu modificari ale functiei renale si hepatice. In aceste cazuri este indicat ca doza sa fie micsorata sau interlul dintre administrari marit.


Forma de prezentare:
Trimidar M lete: cutii cu 20 lete, fiecare leta continand 80 mg trimethoprim si 400 mg sulphametoxazol. Trimidar M suspensie: flacon cu 100 ml, fiecare 5 ml (o lingurita) contine 40 mg trimethoprim si 200 mg sulphametoxazol.


Producator:
Dar Al Dawa Pharma



Articole care vorbesc despre Trimidar m


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024