mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Triherpine

Triherpine







trifluridinum

Prezentare farmaceutica:
Flacon picator a 5 ml colir, tub a 2,5 g unguent oftalmic.


Compozitie:
Colir: fiecare ml contine: trifluridina 10 mg, metilhidroxipropilceluloza, consernt: clorura de benzalconiu 0,1 mg. Unguent oftalmic: fiecare gram contine: trifluridina 10 mg, lanolina.


Actiune terapeutica:
Antiherpetic. Substanta acti, trifluridina, este un antagonist meolic al sintezei moleculelor de AND, prin inhibarea sintezei proteice induse de virus, precum si al dezvoltarii (replicarii) virusului Herpes simplex. Trifluridina este incorporata preferential in AND-ul viral, determinand sinteza de proteine modificate si provocand mutatii in fenotipul viral. In plus, trifluridina blocheaza sinteza enzimei timidilat, o enzima importanta pentru sinteza AND-ului, conducand astfel la particule virale neinfectioase.
Proprietati farmacocinetice: Trifluridina penetreaza rapid corneea, realizand o concentratie acti terapeutica in umoarea apoasa de 5-6 mcg/ml. Afectiunile insotite de alterari epiteliale cresc penetrabilitatea substantei active (peste 37 mcg/ml dupa 30 min). Nu exista date disponibile privind distributia si timpul de remanenta. De asemenea, nu exista informatii asupra unei posibile actiuni prin resorbtie sistemica. Daca trifluridina este resorbita sistemic, cea mai mare cantitate a ei fi rapid degradata si excretata prin urina.




Indicatii:
Keratitele recente dendritice cu Herpes simplex, ca si in cazurile care nu raspund la idoxuridina (IDU); utilizarea profilactica impotri recidivelor herpetice (in cazul unei cornei intacte si dupa transte perforante de cornee); inflamatii metaherpetice, ca si in cazurile complicate cu irita herpetica.


Mod de administrare:

Colir: In lipsa altor indicatii se administreaza o picatura de 5-7 ori pe zi in sacul conjunctil inferior al ochiului afectat, pana cand leziunile corneene se vindeca. Dupa ce leziunea este vindecata (aproximativ 6 zile), se continua administrarea picaturilor oculare de 2-3 ori/zi pentru aproximativ 7 zile, in scopul prevenirii recidivei. Unguent oftalmic: In lipsa altor indicatii se administreaza 3-5 mm unguent de 3-4 ori pe zi in sacul conjunctil inferior sau se administreaza o singura data la culcare pentru suplimentarea tratamentului cu picaturi. Dupa vindecarea leziunilor herpetice (6 zile) se continua aplicarea de 1-2 ori/zi pentru inca 7 zile in scopul prevenirii recidivelor.


Contraindicatii:

Hipersensibilitate cunoscuta la una din componente.


Precautii:
Purtatorii de lentile de contact trebuie sa utilizeze Triherpine doar cand nu au lentilele aplicate pe ochi. Pacientii care acuza tulburari de vedere dupa aplicarea de Triherpine trebuie sa evite conducerea autovehiculelor sau utilizarea dispozitivelor in stare de functionare care pot produce accidente.
Sarcina si lactatie: Studiile pe animale au aratat doar efecte adverse slabe la fat, pentru doze de peste 1mg/kg corp/zi. Nu s-au efectuat studii in cazul femeilor insarcinate. And in vedere aceste circumstante, medicamentul fi administrat numai cand beneficiul potential depaseste riscurile pentru fat. Deoarece nu se cunoaste inca daca trifluridina este transferata in laptele matern dupa administrare locala oculara. Triherpine trebuie evitat in perioada de lactatie (categoria de risc C).




Reactii adverse:
Asa cum au aratat testele clinice cu Triherpine, produsul este bine tolerat. Reactiile adverse sunt relativ rare. Poate aparea o senzatie usoara, pasagera de arsura dupa administrare si care s-a dovedit a ceda dupa terminarea tratamentului. S-au semnalat ocazional keratita sicca, edem palpebral, hiperemie, precum si cresterea presiunii intraoculare.


Interactiuni:
Nu a fost obserta nici un fel de interactiune.
Supradozare: Supradozarea datorata administrarii oculare este foarte putin probabila. Nu sunt cunoscute simptome acute de intoxicatie prin ingerarea accidentala a unei doze corespunzatoare cantitatii de substanta acti continuta intr-un flacon. S-a semnalat depresia activitatii maduvei osoase dupa administrare repetata intravenoasa. Informatii aditionale: Colirul Triherpine trebuie pastrat in frigider (2 - 8 grade Celsius). Unguentul Triherpine trebuie pastrat la temperatura camerei (15 - 25 grade Celsius). Flaconul sau tubul trebuie inchise imediat dupa utilizare. Nu se utiliza la mai mult de o luna dupa deschiderea flaconului sau tubului.


Producator:
Nortis



Articole care vorbesc despre Triherpine


Tipareste Trimite prin email




});
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024