mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Tensiomin

Tensiomin







Prezentare farmaceutica tensiomin
Antihipertensiv, actioneaza ca inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei; proaca vasodilatatie, scade nivelul angiotensinei II si aldosteronului, mareste fluxul sanguin renal, nu modifica circulatia coronariana si cerebrala, influenteaza putin functia inimii (crestere usoara a debitului cardiac, tahicardie slaba); in insuficienta cardiaca micsoreaza sarcina inimii, usurandu-i functia de pompa.


Indicatii
In
eme-medicale-in-timpul-sarcinii/hipertensiunea-de-sarcina.php" title="Hipertensiunea de sarcina" class="alin2">hipertensiunea arteriala usoara moderata, se incepe cu 12,5 mg de 2 ori/zi, crescand la intervale de 2-4 saptamani pana la 25 mg de 2 ori/zi, la neie 50 mg de 2 ori/zi; in hipertensiunea grava doza poate fi crescuta pana la cel mult 50 mg de 3 ori/zi se poate asocia cu diuretice, blocante ale canalelor calciului, eventual cu alte antihipertensive. In insuficienta cardiaca congestiva (cazuri grave, rebele la digitalice si diuretice) se incepe cu 6,25 sau 12,5 mg de 3 ori/zi, crescand la 25 mg de 3 ori/zi, la neie pana la 50 mg de 3 ori/zi (se asociaza cu diuretice si digitalice).


Actiune terapeutica
Comprimate continand captopril 25 mg si 50 mg (cutii cu 56 sau 90 buc.).


Mod de administrare tensiomin
In hipertensiunea arteriala usoara moderata, se incepe cu 12,5 mg de 2 ori/zi, crescand la intervale de 2-4 saptamani pana la 25 mg de 2 ori/zi, la neie 50 mg de 2 ori/zi; in hipertensiunea grava doza poate fi crescuta pana la cel mult 50 mg de 3 ori/zi se poate asocia cu diuretice, blocante ale canalelor calciului, eventual cu alte antihipertensive. In insuficienta cardiaca congestiva (cazuri grave, rebele la digitalice si diuretice) se incepe cu 6,25 sau 12,5 mg de 3 ori/zi, crescand la 25 mg de 3 ori/zi, la neie pana la 50 mg de 3 ori/zi (se asociaza cu diuretice si digitalice).


Reactii_adverse
Ocazional prurit, eritem cutanat, urticarie, tulburari ale senzatiei gustative, afte
bucale, greutate epigastrica; rareori edem angioneurotic, limfadenopatie, fotosensibilizare, tuse, bronhospasm, cresterea enzimelor hepatice, hepatita, icter colestatic; relativ rar reactii hipotensive, prima doza poate proca hipotensiune marcata, mai ales in ortostatism, farizata de deficitul hidrosalin (se incepe cu o doza mica, administrata sub supraveghere, se intrerupe medicatia diuretica temporar la inceperea tratamentului); mai ales la bolnavii renali se poate produce proteinurie, cresterea ureii si creatininei serice, hiperkaliemie (se controleaza periodic functia rinichiului); exista posibilitatea dezltarii unor neutropenii, anemii si trombocitopenii toxice - fenomenul, relativ rar este farizat de bolile renale, bolile de colagen si folosirea concomitenta de citostatice si alopurinol.


Contraindicatii tensiomin
Boli renale, stenoza aortica, alergie la captopril; se va evita in timpul sarcinii (incompatibilitate); prudenta in bolile de colagen. Administrarea de diuretice si vasodilatatoare creste efectul hipotensiv, indometacina (si alte inflamatorii nesteroidiene) scade eficacitatea captoprilului; nu se asociaza diuretice antialdosteronice (spironolactona, triameteren, amilorid) si saruri de potasiu - risc de hiperkaliemie; nu se asociaza cu citostatice imunodepresive, alopurinol, procainamida - risc crescut de neutropenie; probenecidul micsoreaza eliminarea captoprilului.


Sinonime si alte medicamente
Alkadil, Capoten, Farcopril, Hypotensor, Kapril, Lopirin, Miniten, No-Captopril, Rilcapton.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole


  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024