mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Rilcapton

Rilcapton







captoprilum


Forma de prezentare:
Rilcapton 25, continand 25 mg de captopril; Rilcapton 50, continand 50 mg de captopril. Rilcapton lete este ambalat in cutii de 20 lete pentru administrare orala.


Actiune terapeutica:
Captopril este un medicament inhibitor al enzimei de conrsie (IEC). Efectele sale sunt la nilul inimii si al circulatiei sanguine. Rilcapton este utilizat in tratamentul hipertensiunii arteriale, in insuficienta cardiaca congestiva si dupa infarctul miocardic.
Recomandari: Nu luati Rilcapton daca ati o reactie alergica la el, la captopril sau la ingredientii din lete. Nu luati Rilcapton daca sunteti insarcinata sau ti fi insarcinata. Nu luati Rilcapton daca alaptati. Daca ati avut afectiuni cardiace sau renale de care medicul dvs. nu stie, nu luati Rilcapton. Pentru toate acestea, mergeti la medic pentru un sfat. Nu luati alte medicamente in timp ce luati Rilcapton lete, fara sfatul medicului sau farmacistului. Aceasta include si medicamentele pentru raceala, tuse, febra pe care le cumparati. Ele va pot ridica tensiunea arteriala. Daca luati antiinflamatorii pentru dureri sau artrite (ex. indometacin, ibuprofen), spuneti medicului inainte de a lua Rilcapton. De asemenea, trebuie sa faceti acest lucru si daca luati litiu, alopurinol (pentru guta), procainamida (pentru ritm cardiac neregulat), suplimente de potasiu, sare de potasiu sau orice altceva pentru hipertensiune. O cantitate mica de alcool nu va afecta Rilcapton, dar intrebati medicul daca ati voie sa beti alcool. Daca sofati sau manipulati masini, Rilcapton nu ar trebuie sa afecteze abilitatea dumneavoastra de a face aceste lucruri. Unii oameni se pot simti ametiti cand iau Rilcapton. Daca si dumneavoastra, atunci nu mai conduceti si anuntati-va medicul. Intotdeauna spuneti medicului sau stomatologului ca luati Rilcapton inainte de operatii sau de a lua alte medicamente. Spuneti si farmacistului inainte de a cumpara alte medicamente. Nu exagerati cu exercitiile fizice, caci va ti simti slabit. Aceasta este indeosebi valabil in sezonul cald. Intrebati medicul cate exercitii va sunt necesare.




Administrare:
Rilcapton lete trebuie inghitit. Medicul va va spune cand si cum sa o faceti. Intotdeauna cititi prospectul. Daca nu sunteti sigur, intrebati medicul sau farmacistul. Medicul va sili doza zilnica in functie de starea dumneavoastra. Doza zilnica uzuala: Hipertensiune: 12,5 mg de 2 ori pe zi, putandu-se creste, numai de catre medic, la 50 mg de 2 ori pe zi. Insuficienta cardiaca congestiva: 6,25 mg sau 12,5 mg la inceput, doctorul putand creste la 150 mg in mai multe prize. Dupa infarct miocardic: 6,25 mg la inceput, doctorul putand creste la 150 mg pe zi, in mai multe prize. Daca uitati sa va luati medicamentul, luati-l cand va aduceti aminte si luati doza urmatoare la timpul silit. Nu luati doua doze in acelasi timp. Daca nu sunteti sigur ce sa faceti, intrebati medicul sau farmacistul. Daca, accidental, luati mai mult din medicament, mai intai intrebati medicul sau farmacistul sau mergeti la cel mai apropiat spital. De asemenea, luati cu dumneavoastra letele, cutia si prospectul, pentru ca ei sa stie ce medicament este. Nu opriti tratamentul, chiar daca va simtiti bine. Vorbiti mai intai cu medicul.


Reactii adrse:
Ca la toate medicamentele, unii oameni au efecte nedorite cu Rilcapton, numite efecte adrse. Acestea pot fi: umflarea mainilor, fetei, buzelor sau limbii, respiratie dificila, greata sau diaree, durere in gat sau temperatura, lesin sau ameteala, durere sera de stomac sau batai neregulate si rapide ale inimii. Daca ati unul dintre acestea, spuneti-i imediat medicului. Uneori puteti aa ameteala, urticarie, sensibilitate la lumina, imbujorare, modificarea gustului, stomac sensibil, intepaturi in maini, frisoane. Daca acestea continua sau devin suparatoare, anuntati medicul. Foarte rar pot aparea afectari ale sangelui, rinichilor sau ficatului. Medicul va poate indica analize sanguine, pentru control. Nu va ingrijorati de aceasta lista cu posibile efecte adrse. Dumneavoastra puteti sa nu ati nici unul. Daca ati orice alt efect pe care il considerati cauzat de Rilcapton, spuneti medicului sau farmacistului.
Alte informatii: Daca doriti sa stiti mai multe sau ati intrebari, comunicati-le medicului sau farmacistului. Nu uitati: Medicul a prescris acest medicament pentru dumneavoastra. Nu il dati altcuiva. Chiar daca are aceleasi simptome, ii poate dauna.




Conditii de pastrare:
Nu folositi medicamentul dupa data de expirare. Aceasta este pe cutie si pe fiecare blister cu lete. Verificati-o intotdeauna. Pastrati medicamentul intr-un loc sigur, unde copin nu-l pot dea sau lua. Le poate dauna. Pastrati medicamentul sub 25 grade Celsius, la loc uscat si intunecos. Daca medicul va spune sa opriti tratamentul, duceti restul de lete la farmacist. Le pastrati doar daca medicul va spune sa o faceti.
Indicatii terapeutice: Hipertensiune: Tratament de prima linie al hipertensiunii usoare si moderate. In hipertensiunea sera, se va utiliza atunci cand terapia standard nu este potrivita sau este ineficienta. Insuficienta cardiaca congestiva: In acest caz, se va utiliza impreuna cu diuretice si, daca este util, cu digitala. Disfunctia ntriculara stanga, post infarct miocardic: La pacientii sili clinic, pentru remedierea sechelelor, intarzie aparitia insuficientei cardiace simptomatice, reduce infarctul miocardic recurent si procedurile de revascularizare coronariana.
Posologie: Numai pentru administrare orala. Hipertensiune arteriala: Doza se va adapta nevoilor pacientului si va fi cea mai mica doza eficienta posibila. Hipertensiune usoara si moderata: Doza de inceput este de 12,5 mg de doua ori/zi. Doza de intretinere uzuala este de 25 mg, de 2 ori pe zi. Daca este necesar, doza se poate creste progresiv, la intervale corespunzatoare, de obicei 3 saptamani, pana la obtinerea raspunsului dorit, nu mai mult de 50 mg de 2 ori pe zi. Un diuretic tiazidic se poate adauga la tratamentul cu Rilcapton, daca nu s-a obtinut un raspuns satisfacator si se poate creste doza progresiv, la intervale corespunzatoare, pana la obtinerea raspunsului dorit, sau se poate administra doza maxima. Hipertensiune sera: Doza de atac este 12,5 mg, de doua ori pe zi, care sa poate creste pana la un maxim de 50 mg, de trei ori pe zi.


Producator:
Medochemie



Articole care vorbesc despre Rilcapton


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024