mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Rigevidon, tablete

Rigevidon, tablete







combinatii


Compozitie:
Fiecare leta contine 0,15 mg levonorgestrel si 0,03 mg etinilestradiol.


Actiune terapeutica:
Acest produs este un contraceptiv oral combinat care actioneaza prin inhibarea ovulatiei. Intreruperea tratamentului nu va influenta o viitoare sarcina dorita.


Indicatii:
Acest produs este un contraceptiv oral. Are efect terapeutic in tulburarile functionale de sangerare, in durerile de la jumatatea ciclului si in dismenoree. In conformitate cu principiul recomandarii diferentiate, pe tipuri de pacienti, el este recomandat in primul rand femeilor cu fenotip hormonal echilibrat sau usor estrogenic. {bml bm120.BMP}


Contraindicatii:

Sarcina, stari posthepatita, tulburari ale functiei hepatice, icter idiopatic ser de sarcina, colelitiaza si colecistita, colita cronica, prurit ser de sarcina in antecedente, tulburari ale meolismului lipidic. Afectiuni cardiace sere de natura organica, hipertensiune sera, diabet zaharat ser, alte boli endocrine, predispozitie crescuta la tromboze, tulburari cerebrovasculare in antecedentele patologice personale. Tumori maligne, in special ale sanului si ale organelor genitale. In siclemie, anemie hemolitica cronica, tetanie, sindroamele Dubin-Johnson si Rotor. Alaptare si intoleranta.




Mod de administrare:

Administrarea se va incepe in cea de-a 5-a zi a ciclului si se va continua timp de 21 de zile. Se va administra o leta pe zi, daca este posibil la aceeasi ora a zilei, de preferinta seara, inainte de culcare. Apoi, administrarea se intrerupe timp de 7 zile, in aceasta perioada instalandu-se o sangerare asemanatoare cu cea menstruala. Independent de aparitia si durata ciclului menstrual, urmatorul ciclu de administrare, de 21 de zile, se va incepe dupa pauza de o saptamana. Aceasta schema trebuie urmata pe toata perioada in care se doreste prenirea sarcinii. La trecerea de la administrarea de contracepti cu continut hormonal crescut la cele microdozate hormonal, administrarea primelor trebuie intrerupta timp de o luna sau se va administra contraceptivul microdozat hormonal, din ziua 1 a primului ciclu care urmeaza. Administrarea urmatoarelor lete se face dupa schema de administrare obisnuita. Trecerea de la un tip de contraceptiv la alt tip de contraceptiv este, in general, discreta. Este posibila o crestere a incidentei sangerarilor intermenstruale tranzitorii, dar, prin continuarea administrarii contraceptivului, acestea vor inceta spontan. In cazul administrarii regulate a produsului, efectul lui contraceptiv se manifesta si in saptamana in care se face pauza de administrare. Daca, dintr-un motiv sau altul, se omite administrarea unei lete, se va lua suplimentar o leta, in timpul cel mai scurt cu putinta. Intervalul dintre doua administrari nu trebuie sa depaseasca 36 ore, altfel inhibarea ovulatiei nu va mai fi continua. Pentru scopuri terapeutice, se va urma o alta schema de tratament.


Efecte secundare:
La inceputul administrarii pot aparea tulburari gastrointestinale, greata si tensiune in sani - simptome care se diminueaza sau dispar pe parcursul tratamentului. Poate aparea o crestere sau o scadere in greutate. Se poate modifica toleranta la glucoza. Mai pot aparea cefalee, insilitate emotionala, oboseala, exanteme, crampe musculare surale si modificarea libidoului. O sangerare usoara nu necesita intreruperea tratamentului. Daca se produce o sangerare sera, este necesara o examinare ginecologica. In functie de rezultatul acestei examinari, din cea de-a 5-a zi a ciclului menstrual, se poate reincepe ciclul de administrare de 21 de zile. Incidenta sangerarilor slabe din timpul administrarii letelor va descreste sau va fi nula, in cazul unui tratament de durata. Administrarea se va intrerupe: pe perioada sarcinii; daca apar semne de: tromboza, embolism sau tromboflebita; in tulburari cerebrovasculare; in infarctul miocardic; in tromboza retinei; daca apar: tulburari de dere, exoftalmie si diplopie; in cazul cefaleelor de lunga durata si recurente; in cazul altor boli cronice sere.




Interactiuni medicamentoase:
Medicamentele inductoare enzimatice (de ex. rifampicina, derivatii de fenobarbital, fenitoina, antibioticele cu spectru larg, sulfonamidele, derivatii de pirazolona) pot perturba sangerarea menstruala, cu reducerea sau chiar anularea efectului contraceptiv.


Precautii:
Produsul se va administra cu prudenta in caz de varice, epilepsie, hipertensiune, afectiuni psihiatrice asociate cu depresie, forma usoara de diabet zaharat, miom uterin, mastopatie si dupa varsta de 40 ani. Fumatul poate contribui la cresterea incidentei sau seritatii efectelor secundare. Se recomanda efectuarea examenului citologic anual. In cazul aparitiei diareei sau/si a vomei, efectul contraceptiv poate fi redus sau anulat din cauza unei absorbtii insuficiente. La prescrierea produsului, trebuie avute in dere bolile intercurente insotite de diaree si/sau voma. In cazul diareei cronice si a vomei, administrarea pilulei trebuie intrerupta si se va folosi o alta metoda contraceptiva non-hormonala. Pentru protectia fatului, tratamentul se va intrerupe cu 3 luni inainte de a aa o sarcina ificata si se va recurge la o metoda de contraceptie non-hormonala. Tratamentul se va intrerupe si in cazul unor afectiuni cronice sau cu 6 saptamani inainte de o interntie chirurgicala majora ificata (care presupune o imobilizare pe perioada mai lunga).


Forma de prezentare:
3 blistere a cate 21 lete.


Producator:
Richter Gedeon



Articole care vorbesc despre Rigevidon, tablete


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024