mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  

Ghid medical
Index » Medicamente
» Retrovir

Retrovir


Share


Prezentare farmaceutica retrovir
Antiviral, prin inhibarea replicarii retrovirusurilor, in special HIV. Zidovudina este un analog timidinic care este transformat de timidin kinaza celulara in zidovudina monofosfat, apoi difosfat si apoi prin alte enzime celulare in zidovudin trifosfat. Acest meolit interfera rerstranscriptaza HIV si inhiba astfel replicarea virala.


Indicatii
Infectii cu HIV.


Actiune terapeutica
Capsule continand 100 mg zidovudina (cutie cu 100 buc.).


Mod de administrare retrovir
Per os. Adulti: in general se administreaza 200 mg la 4 ore (1 200 mg/zi), la pacientii cu greutatea de aproximativ 70 kg. Tratamentul va fi strict individualizat in functie de starea si reactivitatea pacientului, doza putand varia intre 500-l 500 mg/zi. Se vor controla periodic nilul hemoglobinemiei, numarul leucocitelor. Copii: initial dozajul va fi de 150-l80 mg/m2 suprafata corporala la 6 ore (de 4 ori/zi). La pacientii cu insuficienta renala, ca si la cei cu ciroza hepatica se va rifica periodic concentratia plasmatica de zidovudina si meolitii sai si se va adapta doza administrata.


Reactii_adrse
Anemie, leucopenie, neutropenie in special dupa doze mari (1 200-l 500 mg/zi), la pacientii cu SIDA avansati si in special la cei cu limfocite T scazute (T-helper) in numar mai mic de 100/mm3. Pot aparea: greata, varsaturi, anorexie, algii abdominale, cefalee, rash, febra, mialgii, parestezii, insomnii, astenie, dispepsie. Alte reactii adrse sunt: somnolenta, diaree, dispnee, flatulenta, algii toracice, scaderea capacitatii mintale, anxietate, depresie, tuse, urticarie, prurit, sindrom gripal.


Contraindicatii retrovir
Hipersensibilitate la zidovudina, numar redus de neutrofile (mai mic de 0,75 109/1) sau nil scazut al hemoglobinemiei (mai mic de 7,5 g/dl). Produsul nu se administreaza femeilor care alapteaza. In cursul sarcinii, administrarea se face numai daca este bine justificata de raportul risc-beneficiu terapeutic.Tipareste Trimite prin emailAdauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2019 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole


  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai