mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Reniteci

Reniteci







enalaprilum
Renitec (enalapril maleat, MSD) este sarea maleica de enalapril, un derivat a doi aminoacizi, L-alanina si L-prolina. Dupa administrare orala, enalaprilul este absorbit rapid si apoi hidrolizat la enalaprilat, care este un inhibitor de ECA (enzima de conversie a angiotensinei) de inalta specificitate, fara grupari sulfhidril si cu actiune de lunga durata. Renitec este indicat in tratamentul tuturor stadiilor hipertensiunii arteriale si in hipertensiunea renovasculara. Poate fi folosit singur, ca terapie initiala, sau in asociere cu alte medicamente antihipertensive, mai ales diuretice. De asemenea, Renitec este indicat in tratamentul si profilaxia insuficientei cardiace. Intr-un studiu multicentric, dublu orb, cu control placebo, asupra insuficientei ventricurare stangi (SOLVD) s-au evaluat efectele administrarii de Renitec la 6.797 de pacienti. 2.569 de pacienti prezentand toate gradele de insuficienta cardiaca (mai ales usoara si moderata, clasele II si III New York Heart Association - NYHA) au fost inclusi neselectiv in grupul la care s-a studiat Renitec ca terapie, iar 4.228 de pacienti cu insuficienta ventriculara stanga asimptomatica au fost inclusi neselectiv in grupul la care s-a studiat Renitec ca profilaxie. Rezultatele combinate au aratat o reducere generala a riscului de aparitie a afectiunilor ischemice majore. Renitec a scazut incidenta infarctului miocardic si a redus numarul spitalizarilor datorate anginei pectorale insile la pacientii cu insuficienta ventriculara stanga. In plus, la grupul la care a fost studiat ca profilaxie, Renitec a redus semnificativ dezltarea insuficientei cardiace simptomatice si numarul spitalizarilor datorate insuficientei cardiace. La grupul la care a fost studiat ca tratament, Renitec, asociat terapiei conventionale, a redus semnificativ mortalitatea generala si spitalizarea datorate insuficientei cardiace si a ameliorat clasa functionala NYHA. Intr-un studiu similar facut pe 253 de pacienti cu insuficienta cardiaca severa (clasa NYHA IV), s-a demonstrat ca Renitec atenueaza simptomele si reduce semnificativ mortalitatea.




Indicatii:
Renitec este indicat ca tratament in: hipertensiunea esentiala de toate gradele, hipertensiunea renovasculara, insuficienta cardiaca de toate gradele. La pacientii cu insuficienta cardiaca simptomatica, Renitec este indicat si pentru: cresterea supravietuirii, intarzierea progresiunii insuficientei cardiace, reducerea spitalizarii datorate insuficientei cardiace. Profilaxia insuficientei cardiace simptomatice. La pacientii care au insuficienta ventriculara stanga asimptomatica, Renitec este indicat pentru: Intarzierea aparitiei insuficientei cardiace simptomatice, reducerea spitalizarii datorate insuficientei cardiace. Profilaxia afectiunilor ischemice coronare la pacientii cu insuficienta ventriculara stanga: Renitec este indicat pentru: reducerea incidentei infarctului miocardic, reducerea spitalizarii datorate anginei pectorale insile.
Posologie si

Mod de administrare:

Deoarece absorbtia comprimatelor de Renitec nu este influentata de alimente, comprimatele se pot administra anterior, concomitent sau ulterior ingestiei de alimente. Hipertensiunea esentiala : Doza initiala este de 10 pana la 20 mg, in functie de gradul hipertensiunii, si se administreaza o data pe zi. In hipertensiunea usoara doza initiala recomandata este de 10 mg pe zi. Pentru celelalte stadii ale hipertensiunii doza initiala este de 20 mg pe zi. Doza uzuala de intretinere este de o leta de 20 mg o data pe zi. Doza trebuie ajustata in functie de neile pacientului pana la maximum 40 mg pe zi. Hipertensiunea renovasculara: Deoarece tensiunea arteriala si functia renala la acest tip de pacienti poate sa fie foarte sensibila la inhibarea enzimei de conversie a angiotensinei, tratamentul trebuie inceput cu o doza initiala mai redusa (de exemplu 5 mg sau mai putin). Doza trebuie apoi adaptata in conformitate cu neile pacientului. Este de asteptat ca majoritatea pacientilor sa raspunda la o leta de 20 mg, o data pe zi. Se recomanda prudenta la pacientii cu hipertensiune tratati recent cu diuretice ( paragraful urmator). Hipertensiunea tratata concomitent cu diuretice: Dupa prima doza de Renitec poate aparea hipotensiune simptomatica; acest fenomen este mai probabil la pacientii in tratament cu diuretice. Se recomanda prudenta, deoarece acesti pacienti pot prezenta depletie hidrica sau salina. Tratamentul cu diuretice ar trebui intrerupt 2-3 zile inainte de inceperea tratamentului cu Renitec. Daca acest lucru nu este posibil, doza initiala de Renitec trebuie sa fie redusa (5 mg sau mai putin) pentru a aprecia efectul initial asupra tensiunii arteriale. Doza trebuie apoi adaptata in conformitate cu neile pacientului. Posologia in insuficienta renala: In general, ar trebui crescut intervalul la care se administreaza enalaprilul si/sau redusa doza.


Starea rinichilor Clearence-ul creatininei
(ml/min) Doza initiala
(mg/zi)
Afectare usoara < 80 >30 ml/min 5-l0 mg
Afectare moderata 10 ml/min 2,5-5 mg
Afectare severa. In mod normal, acesti pacienti r fi dializati.*


Articole care vorbesc despre Reniteci


Tipareste Trimite prin email




});
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024