mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Pamecil

Pamecil







ampicillinum


Forma de prezentare:
Flacoane de 500 mg ampicilina sub forma de ampicilina sodica.


Actiune terapeutica:
Pamecil (ampicilina) este o penicilina sintetica cu un spectru larg fata de germenii grampozitivi, incluzand si germenii patogeni gramnegativi Streptococcus spp., Proteus mirabilis, Staphylococcus sensibil la peniciline, Neisseria gonorrhoeae, Haemophilus influenzae, Neisseria meningitidis, Escherichia coli, Salmonella spp.
Farmacocinetica: Pamecil este bine absorbit prin administrare parenterala. El difuzeaza bine in majoritatea fluidelor si tesuturilor din organism. Ampicilina este excretata in mare masura nemodificata in urina, iar excretia poate fi intarziata de administrarea concomitenta de probenecid.


Indicatii:
Infectii ale tesuturilor moi. Gonoree. Infectii gastrointestinale. Uretrite. Infectii ale tractului urinar. Septicemie. Meningite bacteriene. Febra tifoida. Infectii ale tractului respirator. Peritonite. Infectii ORL. Endocardite.


Dozare si

Administrare:
Pamecil este eficient intr-un regim de dozare cu limite largi. Recomandarile oferite sunt folosite in mod obisnuit. Recomandari generale: Adulti: inj. i.m., 250-500 mg-l g; se dizolva 250mg in 1,0 ml apa distilata, la 6 ore, sau 500 mg in 1,8 ml apa distilata sau 1 g in 3,5 ml apa distilata pentru inj.; inj.i.v., 500 mg-l g, perfuzie la 4-6 ore; se dizolva 250 mg sau 500 mg in 5 ml si 1 g in 7,4 ml apa distilata. Solutia rezultata poate fi administrata incet, in decursul a 3-5 min, pentru doza de 250 mg-500 mg, si 10-l5 min pentru doza de 1g. Pamecil poate fi adaugat in lichidele de perfuzie, diluate corespunzator, cu un picator timp de 3 - 4 min. Copii intre 0 - 10 ani: in functie de greutatea corporala si gravitatea afectiunii: 25 - 50 - 100 mg/kg/zi. Nota: Solutia poate fi administrata imediat dupa reconstituire. Infectii ale tractului respirator si ale tesuturilor moi: La pacientii cu greutate de 40kg sau mai mult: 250-500 mg, la fiecare 6 ore. La pacientii cu greutate mai mica de 40 kg: 25-50 mg/kg/zi, divizate in doze egale, la interval de 6 - 8 ore. Infectii ale tractului gastrointestinal: La pacientii cu greutate de 40 kg sau mai mult: 500 mg la 6 ore. La pacientii cu greutate mai mica de 40 kg: 50mg/kg/zi, divizate in doze egale, la interval de 6-8 ore. Uretrite (datorate N. gonorrhoeae): Doua doze de 500 mg, fiecare la interval de 8-l2 ore. Tratamentul se poate repeta daca este necesara prelungirea lui. Meningite bacteriene: Adulti si copii: 150 mg pana la 200 mg/kg/zi, divizate in doze egale, la fiecare 3-4 ore. (Tratamentul poate fi inceput cu administrare intranoasa si continuat cu injectarea intramusculara). Septicemie: Adulti si copii: 150 mg pana la 200 mg/kg/zi. Se incepe cu administrarea intranoasa pentru cel putin 3 zile si se continua cu administrarea intramusculara la fiecare 3 - 4 ore.


Silitate si compatibilitate: Dupa reconstituire pentru folosirea intramusculara sau intranoasa, solutia este valabila pentru 1 ora. Dupa reconstituire pentru perfuzie intranoasa, solutia in concentratie pana la 30 mg/ml este valabila pentru 2-8 ore la temperatura camerei. Pamecil nu poate fi amestecat cu produse sanguine sau lichide proteice, cum ar fi hidrolizatele proteice, nici cu emulsii lipidice.


Precautii:
Se cere reducerea dozei la pacientii cu functie renala deficitara (ex. insuficienta renala, nou-nascuti si prematuri).


Contraindicatii:

Pamecil nu poate fi administrat la pacientii cu hipersensibilitate la penicilina.


Reactii adrse:
Ca si la alte peniciline, efectele secundare sunt moderate si tranzitorii. Pot fi incluse: diareea, tulburarile digesti, rashul ocazional, urticaria, ce sugereaza hipersensibilitate la penicilina, sau eritemul.


Conditii de pastrare:
Cutiile pot fi pastrate bine inchise intr-un loc uscat si racoros.


Producator:
Medochemie



Articole care vorbesc despre Pamecil


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024