mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Olbetam

Olbetam







Prezentare farmaceutica olbetam
Are o actiune evidenta hipolipemianta care se explica in principal ca o reducere a acizilor grasi liberi si a trigliceridelor sanguine. Medicamentul isi exercita actiunea la nivelul tesutului adipos, reducand eliberarea lipidelor sau stimuland hiperlipoproteinlipaza la nivelul tesutului, ca urmare a accelerarii meolismului lipoproteinelor cu densitate foarte scazuta. Inhiba eliberarea acizilor grasi liberi din tesutul adipos si reduce concentratiile hematice ale lipoproteinelor cu densitate foarte scazuta, ca urmare a reducerii nivelelor trigliceridelor si a colesterolului total. Cu aceste actiuni medicamentul uneste o influenta favorabila asupra colesterolului lipoproteinelor cu densitate inalta care cresc in cursul tratamentului. Produsul este rapid si complet absorbit dupa administrare orala si nivelele plasmatice maxime sunt atinse la 2 ore dupa administrare. Produsul are un timp
de injumatatire de cca 2 ore, nu se leaga de proteinele plasmatice, nu este meolizat si este eliminat pe cale urinara.


Indicatii
Tratamentul dislipidemiei specifice, in al doilea rand la ridicarea nivelelor hematice ale trigliceridelor (hiperlipoproteinemie de tip IV), ale colesterolului (hipolipoproteinemie de tip IIa) si ale trigliceridelor si colesterolului (hiperlipoproteinemie de tip IIb, III, V).


Actiune terapeutica
Capsule continand 150, 250 sau 400 mg acid 5 methyl-pyrazin 2 carboxylic 4-oxid (cutii cu 30, 50 sau 100 buc.).


Mod de administrare olbetam
Posologia zilnica fi adaptata in functie de nivelul trigliceridemiei si colesterolemiei. Doze initiale: - hiperlipoproteinemie de tip IV: - 150 mg de 3 ori/zi dupa mese; - hiperlipoproteinemie de tip II, III, V: - 250 mg de ori/zi dupa mese. Doza poate fi marita la indicatia medicului in cazurile grave. Dozele zilnice de 1 200 mg vor fi administrate pe perioade indelungate fara consecinte grave. La bolnavii cu insuficienta renala posologia se ajusteaza in functie de \"clearance\"-ul creatininei, urmand urmatoarea schema: 150 mg de 2 ori/zi cu lori cuprinse intre 60-30 ml/min.; 150 mg/zi cu lori cuprinse intre 30 si 10 ml/min.; 150 mg/zi la lori inferioare de 10 ml/min.

Precautii:
inaintea repetarii tratamentului se recoma
nda o dieta hipocolesterolemianta si hipolipidica. In cursul unui tratament prelungit este necesar un control periodic al lipidelor, lipoproteinelor, al functiei hepatice si renale. Desi nu s-au semnalat accidente, pentru siguranta nu se administra la gravide si persoane care alapteaza.


Reactii_adverse
Experimentarea clinica, condusa spre o ampla cazuistica si cu tratamente prelungite, a confirmat toleranta optima a produsului deja relet la nivel experimental. Controlul toxic si de laborator nu a prezentat toxicitate asupra principalelor tesuturi, nu interfereaza cu alte meolisme. Produsul poate determina in special la primele administrari, fenomene de sodilatatie cutanata (inrosire, senzatie de caldura, prurit). Aceste efecte dispar repede dupa primele zile de tratament. In cursul tratamentului au fost obserte ocazional tulburari gastrice (pirozis, epigastralgii), cefalee si astenie. Rar efectele secundare sunt atat de intense incat sa impuna intreruperea tratamentului.


Contraindicatii olbetam
Hipersensibilitatea la medicament. Ulcer peptic.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole


  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024