mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Nubain

Nubain







Prezentare farmaceutica nubain
Nubain este un analgezic opioid foarte puternic, cu actiune agonist-antagonista, din seria fenantranului (inrudit chimic cu naloxona si oximorfona). Farmacocinetica se desfasoara dupa modelul deschis, cu 2 timente. Se pare ca nu se leaga puternic de proteinele plasmatice sau de componentele tisulare. Dupa injectare i., actiunea se manifesta in 2-3 min. iar dupa injectarea i.m., sau s.c. in 10-l5 min. Efectul analgeziei dureaza intre 3 si 6 ore. Semiviata plasmatica este cuprinsa intre 2,5-3 ore. Este meolizat in ficat si eliminat renal.


Indicatii
Dureri medii sau violente de cauze diferite, de exemplu: in timpul operatiilor, in obstetrica, ginecologie, tumo
ri
maligne. Poate fi utilizat pentru analgezia preoperatorie, postoperatorie sau in cursul unei anestezii combinate.


Actiune terapeutica
Fiole de 1 ml si 2 ml solutie injecila continand 10 mg/ml clorhidrat de nalbufin si drept conservanti: 1,8 mg de 4-hidroxibenzoat de metil si 0,2 mg de hidroxibenzoat de propil intr-o solutie tampon izotonica de citrati (cutii cu 10 buc.; cutie cu 1 flac. injecil a 10 ml).


Mod de administrare nubain
In mod normal, doza este de 0,15-0,30 mg/kilocorp (10-20 mg pentru un adult de 70 kg), injecil i., i.m. sau s.c. Aceasta doza poate fi repetata la intervale de 3-6 ore. Doza maxima pentru o data este de 20 mg, iar pentru 24 de ore - de 160 mg. Pentru copii se recomanda o doza de 0,1-0,2 mg/kilocorp i., i.m. sau s.c., doza maxima pentru o data fiind de 10 mg. Se poate repeta la 3-6 ore.


Reactii_adverse
Mai frecvent: sedarea. Mai rar se observa transpiratii reci, greata, voma, dezorientare cu vertij, uscaciunea mucoasei bucale, cefalee. Rareori apar efecte adverse la nivelul S.N.C.: nervozitate, depresii, angoasa, confuzie mentala, disforie. Pot aparea reactii hipertensive sau hipotensive, bradi- sau tahicardie, dispepsie, crampe gastro-intestinale, dificultati de vorbire,
nogenice.php" title="Tulburari monogenice" class="alin2">tulburari de vedere, reactii alergice cutanate. Nu se recomanda, dupa administrarea de Nubain, desfasurarea unei activitati ce impune un inalt grad de atentie (sofat, manipulare de masini etc.). Nubain prezinta un risc de farmacodependenta mai mic decat morfina. Totusi, nu se recomanda la pacienti cu insilitate emotiva sau fosti toxicomani. Eventualele manifestari de privare de opiacee (crampe abdominale, cefalee, greturi, varsaturi, iriilitate, transpiratii, s, nervozitate, diaree, hipertensiune) pot fi combatute cu doze prudente de morfina, injectate i.

Interactiuni medicamentoase:
efectul Nubain este potentat de alte medicamente cu actiune sedativa sau de alcool. Supradozaj: se administreaza imediat i. antidotul specific - clorhidrat de naloxona.


Contraindicatii nubain
Pacienti cu sensibilizare la nalbufin. Precautii cand se administreaza la pacienti cu tulburari hepatice, renale, respiratorii, cu traumatisme craniene si hipertensiune intracraniana in timpul sarcinii (cu exceptia nasterii), in chirurgia tractului biliar.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole


  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024