mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Narcotan

Narcotan









Prezentare farmaceutica narcotan
Anestezic general inhalator cu potenta mare; inductia si revenirea sunt relativ prelungite, analgezia este slaba si relaxarea musculara incompleta (la neie se asociaza cu curarizante); atenueaza mult reflexele laringiene si faringiene, inhiba secretiile, scade presiunea arteriala (micsoreaza sangerarea in plaga).


Indicatii
Pentru anestezie generala, in amestec cu oxigen sau protoxid de azot-oxigen (obisnuit inductia se face cu barbiturice intravenoase).


Actiune terapeutica
Flacoane continand halotan 150 g.


Mod de administrare narcotan
In inhalatii (cu aparate care asigura controlul riguros al concentratiei vaporilor); concentratia necesara pentru inductie este de 2-4%, iar pentru mentinerea anesteziei de 0,5-2% v/v in oxigen.


Reactii_adverse
Bradicardie (se face pregatirea cu atropina),

"https://www.mediculmeu.com/boli-si-tratamente/folosirea-fructelor-florilor-in-terapia-diverselor-boli/aritmii-cardiace.php" title="Aritmii cardiace" class="alin2">aritmii ectopice, uneori grave (farizate de acidoza, hipoxie, descarcarea de catecolamine, administrarea de simpatomimetice); in travaliu poate proca atonie uterina si farizeaza sangerarea (se folosesc numai doze mici); dozele mari proaca deprimare circulatorie marcata si deprimare respiratorie; uneori frisoane in perioada de revenire din anestezie; rareori necroza hepatocelulara extensiva (mai ales in conditiile administrarii repetate), care se dezlta la cateva zile dupa anestezie si poate elua letal; rareori hipertermie maligna.


Contraindicatii narcotan
Aritmii cardiace, boli hepatice sau semne de afectare a ficatului la folosirea anterioara de halotan sau alt anestezic inhalator halogenat, stari febrile si antecedente de

le="Febra patata mediteraneana (febra butonoasa) si alte febre patate" class="alin2">febra la halotan; prudenta sau se evita in primul trimestru de sarcina. Clorpromazina, ganglioplegicele, simpatomimeticele trebuie folosite cu multa prudenta sau evitate; curarizantele antidepolarizante (galamina, tubocurarina) trebuie administrate in doze mici (potentare), iar antibioticele aminoglicozidice trebuie evitate (risc de paralizie respiratorii prin bloc neuromuscular); prudenta in folosirea morfinei (poate accentua deprimarea respiratorie, farizeaza greata si ma postoperator).


Sinonime si alte medicamente
Fluothane, Ftorotan.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole




  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024