mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Narcanti

Narcanti









Prezentare farmaceutica narcanti
Narcanti este un antagonist pur al derivatilor din opiu si pentazocina. Nu are proprietati asemanatoare morfinei. Din acest motiv nu se instaleaza depresiune respiratorie, efecte psihomimetice sau constrictia mioza pupilara. In absenta derivatilor din opiu sau a unor efecte agoniste produse de alti antagonisti ai derivatilor din opiu, Narcanti nu exercita o actiune farmacologica proprie. In functie de doza, produce o anulare completa sau partiala a actiunii depresi asupra S.N.C., in primul rand depresiunea respiratorie a derivatilor din opiu si a pentazocinei in faza postoperatorie si in caz de supradozare. Se utilizeaza si pentru diagnosticul diferential in cazul suspiciunii depresiunii respiratorii cauzate de derivatii din opiu. Este ineficient fata de depresiuni respiratorii de alta natura.


Actiune terapeutica
Fiole a 1 ml continand 0,4 mg clorhidrat dihidra


t de naloxona (ambalaj cu 10 buc.).


Mod de administrare narcanti
Poate fi administrat i.v., i.m. sau s.c. Instalarea si durata actiunii depind de doza si calea de administrare. La injectarea i.v. se instaleaza actiunea dupa 2 minute, la injectarea i.m. si s.c. putin mai tarziu, insa este de durata mult mai lunga. In caz de supradozare a derivatilor din opiu: doza initiala la adulti: - 0,4 mg (1 fiola); la copii - 0,01 mg/kilocorp. Doza poate fi repetata dupa 2-3 minute. Daca administrarea repetata de 2-3 ori ramane fara efect, atunci depresiunea respiratorie nu este de natura opioida. Antagonizarea prea rapida poate produce fenomene de abstinenta, ca de ex.: tremuraturi, greturi, varsaturi, transpiratii si tahicardie. Este necesar controlul permanent al pacientului, chiar si dupa instalarea actiunii. In administrarea postoperatorie: pe langa depresiunea respiratorie poate anula si analgezia. Din acest motiv se recomanda o administrare fractionata, dependenta de natura, doza si durata de actiune a derivatilor din opiu administrati postoperator si de starea bolnavului. In general: adult


i - 0,1-0,2 mg i.v.; la copii - 0,001-0,002 mg/kilocorp i.v. La intervale de 2-3 minute se poate injecta aceeasi doza, pana ce pacientul respira satisfacator, este constient, fara sa aiba dureri sau sa prezinte neliniste. Pot fi necesare alte administrari i.m. in decursul urmatoarelor 1-2 ore sau mai mult.


Reactii_adrse
In cazuri rare s-au observat: tremuraturi, transpiratii, greturi si varsaturi. Ele pot constitui semnul unei prea rapide antagonizari ale efectelor derivatilor din opiu (sindrom de abstinenta). Riscuri si intoleranta: nu se va administra la bolnavi cu hipersensibilitate la naloxona. La pacientii care abuzeaza de derivati din opiu pot sa apara fenomene acute de abstinenta. Administrarea produsului femeilor insarcinate se va face numai sub supragherea stricta a medicului.


Sinonime si alte medicamente
Narcan.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole






  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024