mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Nakom comprimate 275 mg

Nakom comprimate 275 mg







Prezentare farmaceutica nakom comprimate 275 mg
Levodopa actioneaza ca nctiparkinsonian dopaminergic; carbidopa inhiba decarboxilarea levodopei in periferie, asigurand concentratii superioare acesteia in sistemul nervos central (la locul de actiune).


Indicatii
Nakom este indicat in tratamentul tuturor formelor de Parkinson, cu exceptia celui indus medicamentos. Nakom este indicat la pacientii care prezinta fluctuatii de orice tip prind raspunsul la tratament, in special la cei cu fluctuatii ale concentratiilor plasmatice (de exemplu, \"diskinezia varfului de doza\" si \"sfarsitul deteriorarii dozei\"), ca si pentru un mai bun control al simptomelor nocturne. Este necesara acumularea de noi date pentru a determina daca inceperea terapiei cu levodopa prin Nakom, la pacientii noi, cu Parkinson, are, de asemenea, avantaje.


Actiune terapeutica
Comprimate continand levodopa 25
0 mg si carbidopa 25 mg (cutie cu 100 buc.).


Mod de administrare nakom comprimate 275 mg
Tratamentul se incepe cu 1/2 comprimat de 1-2 ori/zi, crescand cu 1/2 comprimat la fiecare 1-2 zile pana la atingerea dozei optimale, obisnuit 3-5 comprimate/zi (in 4 prize, cu apa multa, 1/2 de ora inaintea meselor). In cazul inlocuirii levodopei medicament unic, administrarea de Nakom se incepe dupa o pauza de 12 ore, folosind o doza zilnica de levodopa de aproximativ 1/5 din cea anterioara.


Reactii_adverse
Anorexia, greata si voma apar rareori in cursul terapiei cu Nakom. Asemenea reactii adverse pot aparea in stadiile initiale ale terapiei si pot fi controlate fie prin administrarea Nakom in timpul meselor sau impreuna cu alimente sau lichide in cantitati suficiente, fie prin cresterea gradata a dozelor. Manifestari cardiovasculare (aritmii sau hipotensiune ortostatica) pot aparea ocazional. In stadiile tardive ale tratamentului pot aparea miscari involuntare de tip coreiform sau atetozic. Acestea pot fi de regula eliminate sau reduse pana la un nivel tolerabil, prin scaderea dozelor. O crestere ulterioara a dozelor, pentru obtinerea unui efect terapeutic mai bun, poate fi incercata fara a fi urmata in mod obligatoriu de reaparitia reactiilor adverse. Cresterea concentratiei serice a transaminazelor si/sau fosfatazei alcaline, de obicei de mica importanta, fara a fi depasit pragul superior al normalului, a fost uneori observata. In cateva cazuri au fost semnalate trombocitopenii si/sau lucopenii tranzitorii sau anemie hemolitica de mica intensitate. Cu toate acestea, in conditiile unei terapii de lunga durata este necesar controlul periodic al hemoleucogramei dar si al functiei hepatice si renale. Au fost observate si tulburari nervoase centrale (insomnie, agitatie, rareori psihoze si/sau reactii psihotice - in special la varstnici).Interactiuni. Nakom poate potenta efectul simpatomimeticelor administrate concomitent. In aceasta situatie, este necesara o supravechere atenta a aparatului cardiovascular, iar dozele de simpatomimetice vor trebui sa fie reduse. Monitorizarea tensiunii arteriale este necesara atunci cand Nakom este administrat concomitent cu medicamente hipotensoare, din cauza efectului aditiv pe care acesta il exercita. Medicamentele neuroleptice actioneaza ca antagonisti ai Nakom. Efectul produs de levodopa poate fi anihilat de tamina B6. Acest antagonism nu apare daca levodopa este asociata cu un inhibitor de decarboxilaza, astfel incat Nakom poate fi concomitent cu preparatele politaminice ce contin s
i tamina B6. Asocierea Nakom cu alte antiparkinsoniene (anticolinergice, amantadina, agonisti ai dopaminei) este posibila, dar isi potenteaza reciproc atat efectele dorite, cat si cele nedorite.Supradozare. Cele mai obisnuite semne de supradozare sunt miscarile involuntare, confuzia, insomnia si mult mai rar greata, voma sau aritmiile cardiace. Contracararea supradozarii consta in spalatura gastrica, monitorizare cardiaca (EKG) si a respiratiei. Uneori poate fi necesara administrarea de stimulenti respiratorii si/sau antiaritmice sau, la nevoie, neuroleptice.


Contraindicatii nakom comprimate 275 mg
Pacientii nu trebuie sa utilizeze inhibitori de monoaminooxidaza, cu exceptia selegilinei, in perioada tratamentului cu Nakom. Nakom nu trebuie administrat la pacientii cu decompensari grave, endocrine, renale, hepatice sau cardiace si nici la cei cu psihoze sau nevroze psihice severe. Nakom nu va fi administrat la pacienti sub 25 de ani (dezvoltarea scheletului osos trebuie sa fie completa) sau la femeile insarcinate. Daca sarcina apare la o femeie aflata sub tratament cu Nakom, medicamentul trebuie sa fie intrerupt imediat. Masurarea recenta a presiunii intraoculare este necesara la pacientii cu glaucom supusi terapiei cu Nakom. Controale periodice cardio-vasculare (inclusiv EKG) trebuie efectuate la toti pacientii care au prezentat in antecedente un infarct miocardic, insuficienta coronariana sau o aritmie cardiaca. O atentie deosebita va fi acordata si pacientilor cu antecedente de ulcer gastric sau osteomalacie. Cu exceptia urgentelor, Nakom va fi oprit cu cel putin 12-l4 ore inainte de efectuarea unor interventii chirurgicale care necesita anestezie generala (din cauza interactiunilor medicamentoase - interactiuni). Dupa interventia chirurgicala, terapia cu Nakom va fi reluata, crescandu-se in mod gradat dozele pana la atingerea nivelului preoperator. Daca pacientul trabuie operat de urgenta, fara ca terapia cu Nakom sa fi fost oprita in prealabil, se va eta anestezia cu ciclopropan sau halotan.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole


  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024