mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Miostin

Miostin







Prezentare farmaceutica miostin
Stimulant al musculaturii striate si decurarizant, stimulant al musculaturii netede gastro-intestinale si cale prin actiune anticolinesterazica; efectul dureaza 3-5 ore; absorbtia intestinala este limitata.


Indicatii
Miastenie grava, pareze si paralizii diverse (postdifterice, postmielitice); intoxicatie acuta cu d-tubocurarina, galamina, pancuroniu si alte curarizante antidepolarizante. Constipatie atona, meteorism, eliminarea gazelor din
nale" class="alin2">intestin inaintea examenului radiologic; distensie abdominala postoperatorie, ileus paralitic; retentie urinara postoperatorie si post-partum; tahicardie paroxistica supraventriculara.


Actiune terapeutica
Comprimate continand neostigmina bromura 15 mg (flac. cu 20 buc.); fiole a 1 ml sau 5 ml solutie apoasa injecila continand neostigmina metilsulfat 0,5 mg sau 2,5 mg (cutie cu 10 buc., respectiv 5 buc.).


Mod de administrare miostin
Adulti: in miastenia grava 0,5-l mg subcutanat sau intravenos lent, de cateva ori pe zi, sau oral 15-30 mg de 3-4 ori/zi; pentru decurarizare 0,5-2,5 mg intravenos (impreuna cu 0,5-l mg atropina); in ileusul paralitic, 0,25-0,5 mg subcutanat, eventual intravenos lent la fiecare 4-6 ore. Dozele recomandate la copii sunt de 2,5-l5 mg oral sau 0,125-l mg in injectii.


Reactii_adverse
Greata, voma, colici intestinale si diaree, nevoie de urinare, salivatie, rinoree, lacrimare, hipersecretie bronsica, bronhospasm, bradicardie, hipotensiune arteriala, transpiratie, fasciculatii si crampe musculare, slabiciune musculara; posibilitatea reactiilor colinergice exagerate impune prudenta in folosirea preparatului injecil (indeosebi pentru calea intra
venoasa), avand la indemana atropina si medicatie anticolaps.


Contraindicatii miostin
Obstructie mecanica intestinala sau urinara, astm bronsic, boala Parkinson; prudenta sau se eta in sarcina, epilepsie, ulcer, diaree, bradicardie, infarct miocardic recent, insuficienta cardiaca, hipotensiune arteriala, tireotoxicoza. Este contraindicat in intoxicatia cu suxametoniu si alte curarizante depolarizante (potenteaza); nu se asociaza cu metacolina, carbocolina sau betanecol, nu se administreaza in cursul anesteziei cu halotan sau ciclopropan, atentie la asocierea cu opioide si barbiturice (potentare periculoasa).


Sinonime si alte medicamente
Neoeserin, Prostigmin.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole


  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024