mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Miofilin

Miofilin









Prezentare farmaceutica miofilin
Bronhodilatator; slab antispastic, vasodilatator, stimulant miocardic, stimulant al secretiei gastrice, diuretic stimulant psihomotor; este un compus teofilinic bine solubil, cu o biodisponibilitate superioara.


Indicatii
Astm bronsic (ca tratament de fond si in starea de rau astmatic), forme spastice de bronhopneumopatie cronica obstructiva.


Actiune terapeutica
Comprimate continand aminofilina 100 mg (flac. cu 10 buc.); fiole a 2 ml sau 10 ml solutie apoasa injecila continand aminofilina 240 mg, respectiv 48 mg (cutie cu 5 buc.).


Mod de administrare miofilin
La adulti cu

="alin2">astm bronsic cronic se administreaza oral, incepand cu 1 comprimat (100 mg) de 3 ori/zi si, crescand progresiv (cu cate 1 comprimat la 3 zile), pana la 3-4 comprimate de 3 ori/zi sau pana la aparitia de reactii adverse semnificative (administrarea se face la mese); in urgente - rau astmatic - se injecteaza intravenos lent (in 20 minute), la bolnavul culcat, cu multa prudenta, o doza initiala de 5-6 mg/kilocorp (4-5 mg/kilocorp in prezenta insuficientei cardiace sau a insuficientei hepatice), apoi - pentru intretinerea efectului - se introduce o perfuzie intravenoasa cu 0,2-0,7 mg/kilocorp si ora (0,4 mg la adultul nefumator, 0,7 mg la fumator, 0,2 mg la bolnavii cu insuficienta cardiaca sau hepatica), trecand la administrarea orala dupa realizarea ameliorarii clinice. La copin astmatici se administreaza oral 4-5 mg/kilocorp la fiecare 8 ore; in urgente se introduce intravenos lent, cu multa prudenta, o doza initiala de 6 mg/kilocorp continuand, in perfuzie, cu 0,85 mg/kilocorp si ora pentru varsta de 1-9 ani si 0,7 mg/kilocorp si ora peste 9 ani, pana la ameliorare, cand se trece la administrarea orala. Concentratia plasmatica eficace este cuprinsa intre 5 si 15 µg/ml.


Reactii_adverse
Relativ frecvent neliniste; insomnie (eventual nu se administreaza seara sau se asociaza cu un hipnotic - Nitrazepam), cefalee, anorexie, iritatie gastrica, greata, palpitatii, rareori reactii alergice diverse; la copii, dozele mari pot proca ma, hematemeza, poliurie, agitatie, somnolenta, tremor, convulsii (urmate uneori de deficite neurologice), colaps; concentratiile plasmatice ce depasesc 20 mg/ml poarta un risc toxic mare. Injectarea intravenoasa rapida poate fi cauza de congestia pielii, cefalee, ameteli, palpitatii, aritmii severe, dureri precordiale,


neliniste marcata, convulsii, colaps (atentie, au fost semnalate cazuri letale). Injectia intramusculara este dureroasa.


Contraindicatii miofilin
Alergie la aminofilina si teofilina, epilepsie, tahicardie, infarct miocardic acut (injectiile); ulcerul gastro-duodenal este o contraindicatie relativa; prudenta in caz de iritatie sau hemoragii ale mucoasei gastro-intestinale, hipertensiune sau hipotensiune arteriala, la cardiaci, hepatici, hipertiroidieni, la batrani si la copin mici. Efedrina creste riscul reactiilor adverse, dozele de aminofilina trebuie reduse sub tratament cu eritromicina, troleandomicina, clindamicina, tiabendazol, allopurinol, izoprenalina, contraceptive orale, ca si in caz de infectii virotice, boli hepatice si insuficienta cardiaca (ii micsoreaza epurarea); barbituricele, fenitoina, carbamazepina, sulfinpirazona, rifampicina pot diminua efectul aminofilinei (ii farizeaza meolizarea) - poate fi necesara marirea dozelor; bauturile alcoolice si fumatul implica de asemenea doze mai mari; aminofilina creste eliminarea litiului si antagonizeaza efectele propranololului.


Sinonime si alte medicamente
Aminofilin, Aminofilina, Aminomal, Aminophylline, Aminophylinum, Aminophilinum retard, Carena, Diaphyllin, Euphylin, N-Aminofilina.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole




  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024