mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Mefoxin

Mefoxin









Prezentare farmaceutica mefoxin
Derivat de semisinteza al unei noi clase de antibiotice - cefamicinele. Antibiotic bactericid foarte eficace, cu spectru larg de actiune, ingloband indicatiile cefalosporinelor impreuna cu indicatiile unor infectii bacteriene grave datorate germenilor patogeni gram-poziti si gram-negati atat aerobi, cat si anaerobi. Mefoxinul este clinic eficace nu numai in infectii datorate organismelor rezistente la antibiotice, dar si in infectii datorate organismelor rezistente la unul sau mai multi din urmatorii agenti antibacterieni: penicilina, ampicilina, carbenicilina, tetraciclina, eritromicina, cloramfenicolul, cefalosporine, kanamicina, gentamicina si sulfametoxazol-trimetoprim. Multi agenti patogeni gram-negati sunt rezistenti la penciline si cefalosporine prin actiunea beta-lactamazelor produse de acesti agenti. Mefoxinul este remarcabil sil in prezenta acestor ³-lactamaze (penicilinaze


si cefalosporinaze). Deci, eficacitatea clinica a Mefoxinului se extinde asupra multor infectii provocate de astfel de agenti patogeni. Combinarea gruparii 7 ²-metoxil si substituentului 3-uretan in cefoxitin ii confera calitati superioare rezistentei la beta-lactamaze si silitati meolice. Cefoxitin, cu un timp de injumatatire plasmatica de 0,8 la 0,9 ore, se situeaza intermediar intre cefalosporinele cu timp de injumatatire scurt (cefalotin, cefapirin) si cu cel mai lung timp de injumatatire (cefaloridin, cefalozin). Eliminarea urinara este rapida si importanta - 77-99%, mai ales in primele doua ore dupa administrare (1 500 - 3 000 µg/ml).


Indicatii
In infectii provocate de bacterii gram-negative si gram-pozitive (anaerobe si aerobe), inclusiv germenii peniciline si cefalosporine (E. coli, Klebsiella, Proteus mirabilis, Proteus vulgaris, Proteus morganii, Proteus rettgeri, Serratia marcesans, Prodencia): peritonite si alte infectii ale catatii abdominale si pelene; septicemie; infectii ale cailor urinare; infectii ale organelor genitale feminine; infectii osteo-articulare; infectii ale cailor respiratorii inferioare; infectii ale pielii si tesuturilor moi; endocardite. De asemenea, produsul este indicat in tratamentul infectiilor mixte (provocate de tulpini sensibile ale bacteriilor aerobe si anaerobe).


Actiune terapeutica
Flacoane de 1 g cefoxitina-Na pentru injectii i.v. si i.m.; flacoane de 2 g cefoxitina-Na pentru injectii i.v. (ambalaje de 1 si 10 flac.).


Mod de administrare mefoxin
Se administreaza intravenos sau intramuscular. Dozajul si intervalul de administrare se silesc in functie de organism si severitatea infectiei. Adulti: doza uzual


a este de 1 pana la 2 g la 6 sau la 8 ore. La adultii cu insuficienta renala se poate da o doza initiala de la 1 pana la 2 g pentru incarcare, apoi se urmeaza tratamentul cu doze de intretinere, conform indicatiilor din prospect. La copii de 3 luni sau mai mari, se folosesc zilnic doze de 80-l60 mg/kilocorp, dizate in 4-6 doze egale. Pentru injectii i.m. se dizolva 1 g in 2 ml apa pro inj. sau solutie lidocaina 0,5 sau 1%. Administrarea i.v. se face in solutii apoase 1 g in 10 ml sau 2 g in 10 sau 20 ml, timp de 3-5 minute. In perfuzii, solutia poate fi adaugata la solutii de clorura de sodiu 0,9%, dextroza 5 sau 10%, dextroza si clorura de sodiu, bicarbonat de sodiu, Ringer lactat.


Reactii_adverse
Mefoxin este bine tolerat in general. Efectele secundare apar rar si de obicei sunt trecatoare. Rar apar unele reactii locale (tromboflebite, induratii); alergii (urticarie, prurit); eozinofilie; febra; tulburari digestive (diaree); tulburari hepatice si renale.


Contraindicatii mefoxin
Produsul este contraindicat la persoane cu hipersensibilitate la cefoxitin sau cefalosporine. Nu se administreaza la femei grade sau in timpul alaptarii, nici la copii sub 3 luni.


Sinonime si alte medicamente
Boncefin, Cefoxitin, Cefoxitin sodium, Cenomycin, Merxin.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole






  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024