mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Marcaine, spinal 0,5%

Marcaine, spinal 0,5%







bupicainum
Compozitie: Bupicaina hidroclorica anhidra 5 mg, natrium chlorid 8 mg; natrium hydroxid q.s., aqua ad inject. ad 1 ml.
Actiune terapeutica: Bupicaina spinala 5 mg/ml: anestezic local cu durata lunga de actiune pentru anestezie rahidiana.
Proprietati: Bupicaina este un anestezic local de tip amidic cu durata lunga de actiune. Bupicaina spinal 5 mg/ml este o solutie sterila fara continut de glucoza. Bupicaina spinal are o declansare rapida a actiunii. Durata analgeziei este de 3-5 ore in segmentul inferior toracic si segmentul lombar, ceea ce face bupicaina spinal potrivita in special pentru procedurile de lunga durata asupra membrelor inferioare. Relaxarea musculara a membrelor inferioare este profunda si dureaza 3-4 ore, fiind oarecum mai scurta decat blocajul senzorial. Efectele circulatorii ale bupicainei spinale 5 mg/ml sunt similare sau mai reduse decat cele care apar la alti agenti rahidieni. Bupicaina spinal este bine tolerata de toate tesuturile cu care vine in contact.


Indicatii: Anestezie rahidiana in chirurgie ( ex. chirurgia membrelor inferioare ce dureaza 3-4 ore si in care relaxarea musculara profunda este dorita sau necesara).
Contraindicatii: Bupicaina spinal este contraindicata la pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la anestezice locale de tip amidic.
Efecte secundare: Siguranta bupicainei spinal este mare si este cel putin abila cu a celorlalte anestezice locale folosite pentru anestezie rahidiana. Efectele secundare ale bupicainei spinal sunt extrem de rare, dar pot aparea in asociere cu blocajul extensiv (total) rahidian. Blocajul spinal total determina depresie cardiosculara si respiratorie. Depresia cardiosculara se datoreaza unui blocaj simpatic extensiv care poate determina hipotensiune severa, bradicardie sau chiar stop cardiac. Depresia respiratorie se datoreaza blocajului musculaturii respiratorii (diafragm). Efectele secundare sistemice sunt rareori asociate cu anestezia rahidiana, dar pot aparea in asociere cu injectarea intrasculara accidentala. Efectele secundare sistemice se caracterizeaza prin parestezii ale limbii, cefalee, ameteala si tremor urmate de convulsii. Tratamentul efectelor secundare: Tratamentul blocajului rahidian extensiv consta in asigurarea si mentinerea permeabilitatii cailor aeriene si asigurarea ventilatiei cu oxigen, iar daca este necesar ventilatie controlata. Daca apare depresia circulatorie, se administra intravenos un sopresor, de preferat unul cu activitate inotropa predominanta, de ex. efedrina 5-l0 mg. AŽn cazul bradicardiei poate fi necesara administrarea unui un agent anticolinergic cum ar fi atropina 0,5-l mg. AŽn cazul injectarii accidentale intrasculare, cu aparitia de convulsii, de prima importanta este ventilatia adecta cu oxigen. Daca apar convulsii, se administra intravenos o doza mica de barbituric cu actiune scurta, de ex. thiopentona 100-200 mg. Ca alternati, se poate administra diazepam 5-l0 mg.


Dozare: Dozarea trebuie privita ca un ghid pentru utilizarea la adultul mediu. 15-(20) 22,5 mg bupicaina hidrochlorica (3-4 ml la concentratia de 5,0 mg/ml). Difuzia anesteziei obtinuta cu bupicaina spinal depinde de diversi factori, cei mai importanti fiind volumul solutiei injectate si pozitia pacientului. Diferenta difuziei intre cantitatile de 15 si 22,5 mg este de aproximativ 2 segmente. Volumul mai mare asigura o anestezie mai lunga cu 1/2-l ora in segmentele lombare si un blocaj motor cu durata mai indelungata. Cand se injecteaza in interspatiul L3-L4, la un pacient in pozitie orizontala, 3 ml de bupicaina, anestezia difuzeaza pana la nivelul T5-T7. Daca pacientul este in pozitie sezanda, anestezia se raspindeste pana la T4-T5. Efectele administrarii rahidiene a bupicainei spinal in cantitate mai mare de 22,5 mg nu au fost inca studiate si de aceea cantitati mai mari nu sunt recomandate.
Conditii de pastrare: Solutia trebuie pastrata astfel incit sa nu fie influentata de metale, ex. ace sau parti metalice ale seringilor, deoarece ionii metalelor dizolte pot determina inflamatii la locul injectarii. Solutia trebuie utilizata imediat dupa deschiderea fiolei. Solutia ramasa trebuie aruncata. Termenul de garantie al bupicainei spinal este de 2 ani. A nu se congela.

Producator: Astra






Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole






  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024