mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Locacorten

Locacorten





flumetasonum


Compozitie:
Substanta acti: 6-alfa,9-difluoro-l1-beta,17,21-trihidroxi-alfa-metil-pregna-l,4-diene-3,20-dion 21-pilic ( = pilat de flumetazon). Excipienti: metil paraben (E 218), propil paraben (E 216), aromatizanti.


Forma de prezentare:
Tub cu 15 g unguent.


Actiune terapeutica:
Corticosteroid local.
Farmacodinamica: Pilatul de flumetazon este un glucocorticoid sintetic difluorinat, cu actiune moderata locala. Exercita efecte antiinflamatoare, antialergice, soconstrictoare si antiproliferative. In afectiunile cutanate inflamatorii de diverse tipuri si origini, el confera o ameliorare prompta si elimina pruritul. Efectele multiple ale glucocorticoizilor se atribuie unui mecanism complex in care intervine si legarea de receptorii citoplasmatici specifici.
Farmacocinetica: Nu s-a demonstrat nici o absorbtie transcutana a pilatului de flumetazon, chiar dupa aplicarea locala pe zone intinse de tegument afectat, in doze mari si sub pansamente ocluzive. Se exercita numai o influenta minima asupra unor parametri precum concentratia plasmatica de hidrocortizon sau excretia urinara de 17-cetosteroizi si 17-hidroxicorticosteroizi. Locacorten-ul unguent reduce pierderile de apa din piele si are o actiune emolienta si hidratanta a pielii.


Indicatii:
Afectiuni cutanate inflamatorii care raspund la corticosteroizi, neinfectate, de riate tipuri si localizari: eczeme seboreice, eczeme de contact, dermatite atopice (la pacientii de orice rsta), fotodermite, psoriazis vulgar, lichen , neuro-dermatite localizate, lupus eritematos discoid.


Contraindicatii:

Infectii bacteriene si virale ale pielii (ex., ricela, eruptii postccinale, herpes simplex, herpes zoster), afectiuni micotice ale pielii, sifilis, tuberculoza cutanata, acnee rosacee, dermatite periorale, acnee vulgara, aplicatii perioculare, hipersensibilitate la componentii Locacorten-ului.


Precautii:
In situatii exceptionale, cand Locacorten-ul se aplica in cantitati mari, pe suprafete tegumentare intinse sau sub pansamente ocluzive, tratamentul se face numai sub supraveghere medicala. Tratamentul indelungat, in special pe pielea fetei trebuie intotdeauna evitat, indiferent de rsta pacientului. Conform experientei de pana acum, nu s-a demonstrat nici o absorbtie detecila de Locacorten la nivelul pielii; prin urmare, daca prescriptiile sunt respectate, este putin probabil sa apara efecte nedorite (de ex., o influentare semnificati a functiei adrenocorticale). Se administreaza cu precautie copiilor. Aplicarea sub pansamente ocluzive trebuie sa se faca pe o perioada limitata si pe suprafete reduse. A nu se lasa la indemana copiilor!


Sarcina si alaptare:
Experientele pe animale au demonstrat posibilitatea corticosteroizilor de a induce anomalii fetale. Intrucat studiile umane lipsesc, se recomanda administrarea cu precautie a Locacorten-ului in timpul sarcinii si in special in primele 3 luni. Aceste precautii se refera la aplicarea Locacorten-ului pe zone intinse, sub pansamente ocluzive si pe o perioada indelungata. Nu se cunoaste posibilitatea trecerii Locacorten-ului in laptele matern, motiv pentru care administrarea acestuia la femeile care alapteaza se face dupa o corecta eluare a raportului beneficiu terapeutic / risc pentru copii.


Reactii adverse:
Rar la locul aplicarii semne moderate de iritatie, precum senzatie de arsura, prurit sau eruptie. Cazuri izolate de atrofie moderata a pielii. Printre alte reactii adverse intalnite in tratamentul cu glucocorticoizi se numara: alergia de contact, modificari ale pigmentatiei pielii sau infectii secundare. In particular, dupa o perioada indelungata de aplicatii pe zone intinse, sub pansamente ocluzive sau pe zone in care pielea este foarte permeabila (fata, axile), asemenea preparate pot agra striae rubrae distensae, telangiectazia, purpura, acneea steroida.
Dozare: Locacorten-ul se aplica pe zonele afectate in pelicula subtire de 2-3 ori pe zi, in functie de severitatea bolii, dupa care se maseaza usor. In functie de locul si tipul leziunilor, zona afectata fi protejata de un pansament poros, de obicei nefiind necesar pansamentul ocluziv. In caz de intarziere a raspunsului terapeutic sau al unei ameliorari nesemnificative, efectul Locacorten-ului poate fi potentat prin aplicarea de pansamente ocluzive, insa pe timp scurt. Tratamentul afectiunilor cutanate cronice (psoriazis, eczeme cronice) nu se suprima brusc.


Conditii de pastrare:
Locacorten-ul se proteja de caldura.


Producator:
Nortis



Articole care vorbesc despre Locacorten


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024