mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Lamisil comprimate 125 mg 250 mg

Lamisil comprimate 125 mg 250 mg







Prezentare farmaceutica lamisil comprimate 125 mg 250 mg



Mod de administrare lamisil comprimate 125 mg 250 mg
Dozele uzuale sunt: la adult - 250 mg pe zi in doza unica sau sub forma a doua comprimate de 125 mg. Durata tratamentului riaza in functie de indicatiile si gravitatea infectiei. Copii: nu sunt date despre folosirea preparatului la copii sub 2 ani (<12 kg). Copii <20 kg 62,5 mg/zi, 20-40 kg 125 mg/zi, >40 mg 250 mg/zi. Infectii cutanate Durata tratamentului: Tinea pedis (forma interdigitala sau tara) 2-6 saptamani; Tinea corporis, Tinea cruris 2-4 saptamani; Candidiaza cutanata 2-4 saptamani. Pacientii trebuie avertizati ca, pentru a evita infectiile recurente, tratamentul trebuie urmat cu regularitate si un timp suficient de lung. In cazul onicomicozelor tratamentul dureaza de obicei intre 6 saptamani si 3 luni, desi in unele cazuri (infectii ale unghiilor de la picioare) tratamentul poate dura si 6 luni. Lamisil oral se administra doar pe baza culturilor pozitive. Dupa aceea se vor efectua examene microscopice directe si culturi o data pe luna pentru a urmari evolutia infectiei si a mentine tratamentul la minimum. Tratamentul fi intrerupt dupa doua culturi negative si microscopie negati. Durata totala a tratamentului depinde de factori individuali, cum ar fi rsta pacientului, boli asociate, conditia unghiilor la inceputul tratamentului etc. La unii pacienti, in special cei care au infectii ale unghiilor de la picioare, tratamentul poate dura mai mult. Adesea mai trec cate luni de la ultima cultura negati pentru ca sa se manifeste vindecarea clinica. Acest fapt se explica prin timpul necesar cresterii unghiilor sanatoase. Informatii speciale cu privire la posologie si mod de administrare. Utilizarea la rstnici: nu exista date care sa sugereze ca persoanele rstnice ar necesita alte doze decat cele recomandate pacientilor mai tineri. La acest grup de rsta trebuie insa considerata posibilitatea unei insuficiente a functiilor hepatice sau renale ( mai jos). Administrarea la copii: la copin in rsta de peste 2 ani, administrarea orala a Lasimil este bine tolerata. Posologia la pacienti cu insuficienta renala sau hepatica: la pacientii cu insuficienta hepatica sau renala severa (clearance-ul creatininei mai mic de 50 ml/min sau concentratie serica a creatininei mai mare de 300 micromol/l) se administra o doza cu 50% mai mica decat cea recomandata in mod obisnuit. Aspecte generale: administrarea de Lamisil trebuie sa fie insotita de o buna igiena generala pentru a se evita reinfectarea (prin obiecte de imbracaminte cum sunt: pantofii, ciorapii, lenjeria de corp).


Reactii_adverse
In cazul in care survin, astfel de reactii au un caracter tranzitoriu. Ele sunt: gastro-intestinale: balonare, greata, dureri abdominale usoare, diaree si pierderea apetitului, care pot surveni in circa 5% din cazuri. Cutanate: eruptii si urticarie, care pot aparea in 3% din cazuri. Au fost uneori descrise manifestari nespecifice (cefalee etc.). Interactiuni. Clearance-ul plasmatic al terbinafinei poate fi accelerat de medicamente care induc meolizarea substantei (de ex. rifampicina), sau poate fi incetinit de medicamentele care inhiba citocrom P450 (de ex. cimetidina). In cazurile in care este necesara administrarea concomitenta a acestor preparate, doza de Lamisil fi adaptata in conformitate cu nevoile. Studiile efectuate in vitro si la voluntari sanatosi au aratat ca terbinafina nici nu inhiba si nici nu induce eliminarea medicamentelor care sunt meolizate pe calea sistemului citocrom P450 (de ex. ciclosporina, tolbutamida, contraceptivele orale). Supradozarea. Nu s-au raportat cazuri de supradozare pana in prezent. Reactiile secundare care au fost obserte la om sugereaza ca principalele simptome ale unei supradozari acute ar fi de natura gastro-intestinala (greata si rsaturi). In acest caz sunt necesare spalaturi gastrice si/sau tratament simptomatic.


Contraindicatii lamisil comprimate 125 mg 250 mg
Hipersensibilitate la terbinafina. Precautii. Insuficienta renala sau hepatica ( mai sus). Lamisil in forma orala fi folosit doar in cazurile in care nu se poate aplica tratamentul topic. Sarcina si alaptarea: studii ale functiei reproductive la animale nu au pus in evidenta existenta unor riscuri pentru fat. Acest fapt insa nu a fost confirmat prin studii controlate pe femei insarcinate. Din acest motiv, Lamisil nu se administra pe cale oral



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole


  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024