mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Kefzol

Kefzol







Prezentare farmaceutica kefzol
Cefalosporina din generatia a II-a, cu administrare parenterala. Spectrul sau de activitate cuprinde: tulpini de Staphylococcus aureus (inclusiv tulpinile producatoare de penicilinaza), S. epidermidis, tulpini de Streptococcus - grup A beta-hemolitic, S. pneumoniae si altii (multe tulpini de enterococi sunt rezistente), Escherichia coli, Klebsiella spp., Proteus mirabilis, Haemophilus influenzae, Enterobacter aerogenes. Multe tulpini de E. cloacae si Proteus indol-pozitive, ca si tulpinile de stafilococ rezistente la meticilina, Serratia, Pseudomonas si Acinetobacter sunt rezistente la cefazolina. Concentratia maxima plasmatica se realizeaza la 1 ora dupa administrarea i.m. si 5 minute dupa administrarea i.v., iar timpul de injumatatire este de 4 ore si, respectiv, 1 ora, cu riatii in functie de gradul de afectare a filtrarii glomerulare. Substanta trece in bila (concentratii mai mici
la cei cu obstructie biliara), trece prin membranele sinoviale, realizand in lichidul articular concentratii abile cu cele serice, traverseaza bariera placentara, trece in concentratii mici in laptele matern.


Indicatii
Infectii cu germeni sensibili la cefazolina, localizate la diferite niveluri: infectii ale tractului respirator, genito-urinar, ale pielii si tesuturilor moi, ale tractului biliar, ale oaselor si articulatiilor, septicemii. Profilactic, in interventiile chirurgicale la pacientii cu risc crescut de infectii.


Actiune terapeutica
Flacoane injecile continand 1 g cefazolin sodium.


Mod de administrare kefzol
Pentru administrarea i.m. sau i.v. se foloseste ca solvent apa distilata 2,5 ml pentru 1 g pulbere si 2 ml pentru 250 si, respectiv, 500 mg. Pentru administrare in perfuzie, se pot folosi ca diluanti pentru solutia preparata 50-l00 ml din urmatoarele: solutie de clorura de sodiu 0,9%, solutie de dextroza 5% sau 10%, dextroza 5% in solutie Ringer lactata, dextroza 5% si clorura de sodiu 9%. Pentru administrare i.v. directa, solutia de Kefzol de 500 mg (in 2 ml) si 1 g (in 2,5 ml) este diluata cu 10 ml apa distilata si se administreaza in timp de 3-5 minute. Dozele recomandate sunt: Tip de infectie Doza Frecventa Pneumonia pneumococica 500 mg 12 ore Infectii medii datorate cocilor gram-pozitivi 250-500 mg 8 ore Infectii urin
are
acute necomplicate 1 g 12 ore Infectii moderate pana la severe 500 mg la 1 g 6 la 8 ore Infectii severe (septicemii, endocardite) 1-l5 g 6 ore Se folosesc rar dozele mai mari de 12 g/zi. La pacientii cu afectarea functiei renale dozele vor fi scazute in functie de clearance-ul la creatinina. Profilactic, pentru interventiile chirurgicale doza este de 1 g i.v., cu 30-60 de minute inainte de interventie; in cursul interventiei: 0,5-l g i.v. sau i.m.; postoperator: 0,5-l g i.v. sau i.m., la 6-8 ore timp de 24 de ore. La copii: 25 mg pana la 50 mg/ kilocorp/zi, divizate in 3 sau 4 prize. Doza trebuie scazuta in functie de gradul de afectare a functiei renale indicat prin modificarea clearance-ului la creatinina. Dupa preparare, solutia de Kefzol este sila la temperatura camerei 24 de ore si la 5oC - 96 de ore.


Reactii_adverse
Reactii de hipersensibilitate - febra, rash cutanat, prurit vulr, eozinofilie, modificari sanguine (neutropenie, leucopenie, trombocitopenie, pozitirea testului Coombs); la nivel renal - cresterea tranzitorie a nivelului BUM; la nivel hepatic - rar crestere tranzitorie a transaminazelor serice si a fosfatazei alcaline; la nivel gastro-intestinal - greata, rsaturi, anorexie, diaree, candidoza orala si uneori colita pseudomembranoasa, reactii la locul administrarii, algii, induratii, flebita.


Contraindicatii kefzol
Alergie la cefalosporine.


Sinonime si alte medicamente
Brizoline, Cefamezin, Cefazolin, Gramaxin, Sefazol, Totacef.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole


  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024