mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Intron a

Intron a









Prezentare farmaceutica intron a
In studiile preclinice, interferonul ² 2 b a exercitat efecte antiproliferative atat pe sisteme de culturi celulare, cat si pe tumori la animale si a demonstrat o puternica actiune imunomodulatoare in vo. Interferonul ² 2 b, de asemenea, inhiba replicarea rala in tro si in vo. Interferonii isi exercita actitatea celulara prin blocarea receptorilor membranari de pe suprafata celulara. Rezultatele fiecarui studiu au demonstrat ca, odata cu fixarea pe membrana celulara, interferonul initiaza o secventa complexa de evenimente intracelulare care includ si inducerea unor enzime. Acest proces este responsabil pentru variatia raspunsului celular la interferon, incluzand: inhibitia replicarii rale in rusul infectant, supresia


proliferarii celulare si o actitate imunomodelatoare (se intensifica actitatea fagocitara a macrofagelor si creste citotoxicitatea specifica a limfocitelor pentru celulele-tinta).


Indicatii
Mielom multiplu, sarcom Kaposi, la pacientii cu sindrom de imunitate deficitara cunoscut, melanom malign, leucemie cu celule paroase si papilomatoza laringiana.


Actiune terapeutica
Flacoane ce contin 3 milioane, 5 milioane, 10 milioane sau 30 milioane de interferon alfa 2 b si excipienti (acid aminoacetic, fosfat dibazic si monobazic de sodiu ca tampon, iar albumina umana ca silizator). Intron A injecil este interferon alfa 2 b steril, silizat, liofilizat, inalt purificat, obtinut prin tehnica de recombinare ADN. El este obtinut dintr-o clasa de E. coli care a fost hibridizata printr-o plasmida cu o gena de interferon alfa 2 din leucocite umane. Actitatea pentru preparatul Intron A se exprima in Unitati Internationale, 10 milioane U.I. corespunzand la 0,06 mg de proteina de interferon alfa 2 b. Unitatile internationale sunt determinate prin area interferonului alfa 2 b cu preparate etalon international de interferon din leucocite umane silit prin O.M.S.


Mod de administrare intron a
In mielomul multiplu, Intron A trebuie administrat subcutanat de 3 ori pe saptamana, incepand de la 2 milioane U.I./m2. Depinzand de toleranta, doza trebuie crescuta progresiv saptamanal pana la doza maxima tolerata (5-l0 milioane U.I./m2) si administrata de 3 ori pe saptamana. Administrarea subcutanata trebuie sa continue daca boala nu progreseaza rapid sau nu se manifesta intoleranta. Daca medicul considera oportun, pacientul poate sa-si administreze singur doza. Daca se manifesta reactii adverse, dozajul trebuie modificat sau tratamentul trebuie intrerupt temporar pana dispar reactiile adverse. Daca persista sau reapare intoleranta si la un dozaj modificat sau boala progreseaza, tratamentul trebuie intrerupt. In sarcomul Kaposi, dozajul recomandat este de 50 milioane U.I./m2, administrate zilnic sub forma de perfuzie intravenoasa timp de 30 min., 5 zile consecutiv, urmand un interval minim de 9 zile pauza pana la inceperea unei noi serii de tratament de 5 zile. Acest ritm trebuie mentinut timp indefinit daca boala nu progreseaza sau nu se manifesta o intoleranta severa. Daca apar reactii adverse, dozajul trebuie modificat sau terapia trebuie intrerupta pana la amendarea reactiilor adverse. Daca persista sau reapar fenomene de intoleranta dupa modificarea adecvata a dozajului sau boala progreseaza, trebuie intrerupt tratamentul. In melanomul malign, doza recomandata este de 10 milioane U.I./m2, administrata subcutanat de 3 ori pe saptamana. Dozajul va fi adaptat in functie de toleranta pacientului. Timpul mediu de raspuns la tratament este de aproximativ 2 luni. Acest regim trebuie mentinut numai daca boala nu progreseaza rapid sau nu se manifesta intoleranta. In caz de reactii adverse, se procedeaza ca in cazurile anterior mentionate. In papilomatoza laringiana, dozajul recomandat este de 3 milioane U.I./m2 s.c. de 3 ori pe saptamana, incepand dupa excizia chirurgicala cu laser a tesutului tumoral. Dozajul este indidualizat in functie de toleranta pacientului. Raspunsul la tratament se inregistreaza dupa mai mult de 6 luni de tratament. Tratamentul trebuie mentinut numai daca boala nu se agraveaza sau nu apar reactii adverse. In caz contrar se va proceda conform recomandarilor facute la patologia amintita anterior. a) Prepararea produsului pentru administrareFlacoanele vor fi pastrate la 2-8oC. Se introduce in flacon 1 ml apa distilata si se agita pana la omogenizare, realizandu-se o solutie izotonica pentru administrarea parenterala. Solutia obtinuta se poate administra subcutanat sau poate fi folosita pentru prepararea solutiei pentru administrare i.v. b) Silitate. Dupa reconstituirea cu 1 ml apa distilata, solutia poate fi pastrata 24 ore la temperatura de 2-3oC, ea este limpede si se coloreaza la lumina in galben. Solutia preparata trebuie verificata inaintea administrarii din punct de vedere al particulel


or si al culorii. Prepararea Intronului A pentru administrarea i.v., unde este posibil, va fi facuta cu putin inainte de folosire. Prepararea din pulbere liofilizata se va face prin adaugarea in flacon a 1 ml apa distilata. Cantitatea necesara, conform dozei, trebuie scoasa apoi din flacon si adaugat 50 ml ser fiziologic. Inainte de a administra fiecare doza de Intron, pacientul trebuie sa aiba asigurata o cale de acces intravenos (cateter etc.); cu aproximativ 10 minute inainte de inceperea administrarii medicamentului, se incepe o perfuzie cu ser fiziologic (200 ml/ora). Administrarea serului fiziologic va fi oprita in momentul administrarii Intronului. Solutia reconstituita de Intron preparata cu 50 ml ser fiziologic trebuie perfuzata intr-o perioada de 30 de minute. Dupa ce administrarea s-a terminat, se reia pentru 10 minute administrarea serului fiziologic cu un ritm de 200 ml/ora. Nu se vor perfuza simultan cu Intron A alte medicamente. Compatibilitati cu alte solutii cu administrare i.v.: produsul este sil insolutia de ser fiziologic cu o concentratie intre 5 000-l milion U.I./ml sipoate fi pastrat 24 ore la frigider sau la temperatura camerei intr-un flacon de sticla. Se poate asocia cu urmatoarele solutii: sol. Ringer, sol. Ringer lactat, sol. de aminoacizi, sol. bicarbonat de sodiu 5%. Pentru a combate febra si cefaleea care pot aparea in cursul tratamentului cu Intron A, se recomanda acetaminofen (paracetamol) 500 mg-l g cu 30 de minute inainte de administrarea Intronului In cursul tratamentului cu Intron li se vor efectua pacientilor urmatoareleanalize de laborator: teste standard hematologice, incluzand numaratoarea elementelor urate si in special a trombocitelor; teste biochimice, incluzand enzimele hepatice, creatinina serica, electroliti. La pacientii cu mielom multiplu trebuie investigata periodic cu atentie functia renala.


Reactii_adverse
Cele mai frecvente sunt febra si senzatia de oboseala. Aceste efecte sunt reversibile dupa 72 ore de la intreruperea tratamentului. Pot aparea: anorexie, diaree, greata, mialgie, cefalee, trombocitopenie si granulocitopenie, hipertensiune arteriala, hipotensiune, voma, artralgii, tulburari ale constientei, confuzie, ataxie, parestezii, anxietate, depresie, somnolenta, prurit, alopecie, rash trecator si mai rar: crampe musculare, constipatie, insomnie, eruptie herpetica, urticarie, tahicardie, epistaxis, stomatita, ileus paralitic, tulburari de coagulare (cu cresterea timpului de protrombina si a timpului partial de tromboplastina), furunculoza, tulburari de vedere. Foarte rar pot aparea: hipotensiune posturala, eritem, tulburari de digestie, purpura, dispnee, reactie inflamatorie la locul administrarii, paralizie oculo-motorie, congestie nazala, flatulenta, hipersalivatie, hiperglicemie si stomatita. Foarte frecvent apar modificari ale testelor de laborator, in special la doze mai mari de 10 milioane U.I./zi, constand in cresterea valorii transaminazelor serice si reducerea numarului de granulocite si trombocite. Aceste modificari sunt reversibile dupa reducerea sau incetarea tratamentului. Alte modificari ale testelor de laborator: cresterea creatininei serice si a fosfatazei alcaline. Rar pot aparea aritmii, in special la cei cu leziuni cardio-vasculare preexistente sau sub terapie cu efecte cardiotoxice.


Contraindicatii intron a
Hipersensibilitatea in antecedente fata de interferon alfa 2 b. In sarcina si la femeile care alapteaza tratamentul va fi administrat numai daca este imperios necesar, apreciindu-se corect riscul si beneficiul terapeutic. Nu sunt studii concludente prind efectul preparatului asupra fatului, a capacitatii de reproducere sau a influentei produsului asupra laptelui matern. In pediatrie nu exista o suficienta experienta in administrarea la pacientii sub 18 ani si, de aceea, trebuie foarte bine apreciat raportul risc/beneficiu terapeutic.


Sinonime si alte medicamente
Heberon Alpha R, Roferon-AR.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole




  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024