mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Infanrix

Infanrix







vaccinuri
Compozitie calitativa si cantitativa: Infanrix contine toxoid difteric, toxoid tetanic si trei antigene pertussis purificate toxoid pertussis (TP), hemaglutinina filamentoasa (HAF) si o proteina de membrana externa de 69 kilodaltoni (pertactina) adsorbite pe saruri de aluminiu. Toxinele difterica si tetanica obtinute din culturi de Corynebacterium difteriae si Clostridium tetani sunt detoxifiate si purificate. Componentele vaccinale de pertussis acelular (TP, HAF si pertactina) sunt preparate din culturi de Bordetella pertussis aflate in faza I de crestere, din care TP, HAF si pertactina sunt extrase, purificate si detoxifiate. Toxoidul difteric, toxoidul tetanic si componentele vaccinale de pertussis acelular sunt adsorbite pe saruri de aluminiu. Vaccinul final se prezinta sub forma de suspensie salina si contine 2-fenoxietanol ca prezervant. Infanrix intruneste cerintele Organizatiei Mondiale a Sanatatii privind prepararea substantelor biologice si vaccinurile difteric si tetanic. O doza de 0,5 ml de vaccin contine minimum 30 unitati internationale (UI) toxoid difteric, 40 UI toxoid tetanic, 25 mcg TP, 25 mcg HAF si 8 mcg pertactina.


Indicatii terapeutice: Infanrix este indicat in imunizarea primara fata de difterie, tetanos si pertussis incepand cu varsta de 2 luni. Infanrix este indicat ca doza de rapel la copii anterior imunizati cu trei sau patru doze de vaccin DTPa, difteric, tetanic sau pertussis celular (DTPc), in locul bivaccinului diftero-tetanic.
Posologie: Doza recomandata de vaccin este de 0,5 ml. Deoarece schemele de vaccinare variaza de la o tara la alta, schema fiecarei tari poate corespunde recomandarilor nationale respecti. Imunizarea primara consta in 3 doze, cu rapeluri in cel de-al doilea si cel de-al saselea an de viata. Schema de vaccinare recomandata pentru copii si adolescenti in cadrul Programului National de Imunizari pentru DTP: la 2 luni in maternitate se administreaza simultan DTP, VPOT, hepatitic B; la 4 luni se administreaza simultan DTP, VPOT; la 6 luni se administreaza simultan DTP, VPOT, hepatitic B. La copii cu 2 doze de vaccin DT ( sau DTP + DT ) in antecedentele vaccinale, se renunta la aceasta doza, numai pe baza documentarii contraindicatiei medicale la vaccinul pertussis. La 12 luni, respectiv 6 luni de la completarea a 3 doze DTP (2 doze DT), respectiv 3 doze VPOT - se administreaza simultan DTP, VPOT. DT se administreaza la cei contraindicati la componenta pertussis. La 30-35 luni - daca este cazul se reduce intervalul pana la minim 1 luna de la administrarea celei de a 4-a doze de DTP, in scopul cumularii a 5 doze de vaccin pertussis (in DTP), pana la varsta de 36 luni - se administreaza DTP. DT se administreaza la cei contraindicati la componenta pertussis.


Mod de administrare:

Infanrix se injecteaza intramuscular profund.


Contraindicatii:

Ca si in cazul altor vaccinuri, administrarea de Infanrix trebuie amanata la subiectii cu afectiuni acute febrile sere. Prezenta unei infectii minore nu constituie, totusi, o contraindicatie. Infanrix nu trebuie administrat subiectilor cu hipersensibilitate cunoscuta la vaccin sau celor care au prezentat in antecedente semne de hipersensibilitate dupa o administrare anterioara de Infanrix, vaccin difteric, tetanic sau DTPc.
Precautii speciale de utilizare: Precedarea imunizarii de catre examenul clinic si instigarea antecedentelor (in special privind imunizari anterioare si producerea unor entuale efecte nedorite) constituie o regula de buna practica clinica. Daca vreunul dintre fenomenele de mai jos s-ar putea afla in corelatie temporala cu administrarea de DTPa sau DTPc, decizia administrarii altor doze de vaccin ce contine componente pertussis ar trebui reconsiderata cu cea mai mare atentie. In anumite situatii, cum ar fi incidenta crescuta a tusei convulsi, posibilele beneficii pot depasi entualele riscuri, mai ales cand aceste fenomene nu se asociaza cu sechele permanente. Urmatoarele enimente au fost considerate anterior contraindicatii pentru DTPc, in prezent putand constitui doar precautii generale, daca dupa prima administrare au aparut: temperatura de 40,5 grade Celsius in primele 48 de ore, fara o alta cauza decelabila; colapsul sau starea de soc (episod hipotonic-hiporeactiv), in primele 48 de ore de la vaccinare; sul permanent, de nestapanit, cu durata 3 ore, in primele 48 de ore de la vaccinare; convulsii febrile sau afebrile, in primele 3 ore de la vaccinare. Antecedente personale de convulsii febrile, precum si antecedente eredocolaterale, nu constituie contraindicatii. Infectiile cu HIV nu constituie contraindicatii. Ca si in cazul tuturor vaccinurilor injecile, un tratament medical adecvat trebuie sa se gaseasca la indemana pentru posibilele situatii de reactii anafilactice in urma administrarii vaccinului. De aceea, persoanele vaccinate trebuie sa ramana sub supraghere medicala timp de 30 de minute de la vaccinare. Vaccinul trebuie administrat intramuscular profund, ca toate vaccinurile difteric, tetanic si pertussis si, preferabil, alternand locul de inoculare. Infanrix se administreaza cu precautie subiectilor cu tulburari hemoragipare, deoarece se pot produce hemoragii in urma administrarii intramusculare la acesti subiecti. In nici un caz, Infanrix nu se administreaza intravascular.


Interactiuni cu alte medicamente si alte forme de interactiune: Infanrix se poate utiliza indiferent de momentul administrarii altor vaccinuri in perioada copilariei. Diferitele vaccinuri injecile se administreaza in diferite locuri anatomice. Este posibil ca la pacientii care primesc o terapie imunosupresiva sau sunt imunodepresati sa nu se obtina raspunsul imun scontat.


Sarcina si alaptare:
Infanrix nefiind destinat adultilor, nu exista informatii privind siguranta administrarii vaccinului in sarcina sau lactatie.
Efecte adrse: In cursul studiilor clinice controlate, au fost monitorizate activ si inregistrate semnele si simptomele tuturor persoanelor vaccinate dupa fiecare doza de vaccin, cu ajutorul unor fise zilnice.
Urmatorul el, bazat pe rezultatele unor studii ati, insumeaza simptomele solicitate si raportate in cursul primelor 48 de ore de la vaccinare, sub forma de procentaj al dozelor administrate.
Simptome solicitate Imunizare primara Rapel
Infanrix (1275 doze) DTPc (455 doze) Infanrix dupa Infanrix primar (269 doze) DTPc dupa DTPc primar (92 doze) Infanrix dupa DTPc primar (273 doze) DTPc dupa DTPc primar (91 doze)
Simptome locale
durere 2,5 19,1 15,6 55,4 15,8 59,3
eritem (> 2 cm) 0,1 1,1 4,5 3,3 2,2 5,5Induratie (> 2 cm) 0 1,3 3,0 7,6 1,5 5,5
Simptome generale
febra>38 grad Celsius (rectal) 9,9 42,2 26,8 64,1 29,3 63,7
febra>39,5 grad Celsius (rectal) 0,2 1,3 0,4 4,3 0,7 4,4
Alte simptome solicitate (set neobisnuit, varsaturi, diaree, diminuarea apetitului alimentar si a consumului de lichide, diminuarea perioadei de somn, neliniste si somnolenta), care au fost raportate in cadrul acelorasi studii ati si in aceeasi perioada de timp, sunt prezentate in elul urmator.
Alte simptome solicitate Imunizare primara Rapel
Infanrix
DTPc
Infanrix dupa Infanrix primar DTPc dupa DTPc primar Infanrix dupa DTPc primar DTPc dupa DTPc primar
Rata raportarii


Articole care vorbesc despre Infanrix


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024