mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Indometacin

Indometacin









Prezentare farmaceutica indometacin
Antireumatic, antiinflamator nesteroidian foarte activ; analgezic si antipiretic.


Indicatii
Poliartrita reumatoida, coxartroza si alte forme de reumatism articular sau extraarticular cu inflamatie si dureri marcate; criza de guta. Unguentul se foloseste in inflamatii si dureri de natura reumatismala, traumatica (contuzii, entorse, bursite, tendinite, clacaj muscular la sportivi) sau circulatorie (tromboze varicoase, sechele flebitice, degeraturi).


Actiune terapeutica
Capsule continand indometacina 25 mg (flac. cu 25 buc.); supozitoare continand indometacina 50 mg (cutie cu 6 buc.); unguent continand indometacina 4 mg, dimetilsulfoxid 6 g, excipient ad 1


00 g (tub cu 35 g).


Mod de administrare indometacin
Oral, initial o capsula (25 mg) de 2-3 ori/zi (dupa mese), la nevoie se creste treptat pana la cel mult 8 capsule/zi; rectal, 1 supozitor (50 mg) dimineata si seara, la nevoie 2 supozitoare de 2 ori/zi. Unguentul se aplica local, pe piele de 2-3 ori/zi.


Reactii_adrse
Relativ frecnt cefalee, ameteli (la inceputul tratamentului), anorexie, greata, voma, dureri abdominale, diaree (uneori chiar la doze mici), ulceratii ale mucoasei gastro-intestinale (posibil hemoragii), iritatie rectala (supozitoarele); uneori reactii alergice: crize astmatice, urticarie, eruptii cutanate, edem angioneurotic; rareori tulburari de dere prin depozite corneene, lezarea retinei (la administrarea indelungata), hepatita toxica si icter, nefrita interstitiala, sindrom nefrotic, reactii anafilactoide sere cu asfixie sau colaps, anemie aplastica, anemie hemolitica, agranulocitoza, leucopenie, trombocitopenie, tinitus, surditate, somnolenta, confuzie mintala, stare depresiva, chiar tulburari psihotice, convulsii,

eriana" class="alin2">nevrita periferica, edeme, hipertensiune, hematurie, alopecie, eritem nodos. Reactiile adrse sunt relativ rare la dozele mici (50-l50 mg/zi), dar frecnte (35%) la dozele mari, impunand administrarea sub supragherea medicala si deseori (20%) oprirea medicatiei.


Contraindicatii indometacin
Leziuni ulcerati gastro-intestinale (ulcer gastro-duodenal, colita ulceroasa, enterita regionala), alergie sau intoleranta la indometacina, alte inflamatorii nesteroidiene, salicilati; se va evita in timpul sarcinii, alaptarii si la copin sub 14 ani; se evita sau prudenta si doze mici la batrani; prudenta in insuficienta renala si hepatica, insuficienta cardiaca, hipertensiunea arteriala, la bolnavii cu tulburari de coagulare, la psihotici, epileptici, parkinsonieni si in prezenta infectiilor. Supozitoarele sunt contraindicate in caz de proctita sau antecedente de proctita si de sangerari rectale recente. Unguentul nu se aplica pe pielea lezata si pe mucoase. Indometacina nu se asociaza cu acidul acetilsalicilic (risc mare de hemoragii digesti) si cu triamterenul (risc de insuficienta renala acuta); prudenta in asocierea cu anticoagulante (risc de hemoragii), diferite diuretice antialdosteronice (retinere de potasiu crescuta), litiu (creste litemia cu risc toxic); indometacina poate micsora efectul diureticelor si antihipertensilor (prin retinere de sare si apa); probenecidul intarzie eliminarea indometacinei.


Sinonime si alte medicamente
Indocid, Indocin, Indocollyre, Metindol.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole




  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024