mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Hidromorfon - scopolamina

Hidromorfon - scopolamina









Prezentare farmaceutica hidromorfon - scopolamina
Analgezic euforizant cu actiune intensa prin hidromorfona; scopolamina asociata are proprietati antispastice, creste efectul sedativ si diminueaza unele reactii adverse ale hidromorfonei.


Indicatii
Dureri mari in colici biliare si nefretice (se asociaza cu antispastice), cancer, infarct acut de miocard, dureri dupa interventii chirurgicale; soc in faza initiala; edem pulmonar acut; pregatirea anesteziei generale si interventiilor chirurgicale, anestezie intravenoasa. Este mai avantajos pentru combaterea durerii in colici si pentru


pregatirea anesteziei generale.


Actiune terapeutica
Fiole a 1 ml solutie apoasa injecila continand hidromorfona hcl. 2 mg si scopolamina hcl. 0,3 mg (cutie cu 3 buc.).


Mod de administrare hidromorfon - scopolamina
Subcutanat 1 fiola, la nevoie 1-3 fiole/zi.


Reactii_adverse
Sedare, deprimarea respiratiei, uscarea bronhiilor, greata si voma, sughit, constipatie, cresterea presiunii intrabiliare si retentie de suc pancreatic, dificultate in mictiune, bronhoconstrictie, intarzierea travaliului, bradicardie, hipotensiune ortostatica, cresterea presiunii l.c.r., reactii histaminice sau generale; in delirium tremens si in afectiunile convulsionate poate creste starea de excitatie. Pericolul de dependenta este mare, iar sindromul de abstinenta grav - se prescrie conform regimului silit pentru produsele si substantele stupefiante; naloxona sau nalorfina, injectate la morfinomani, declanseaza fenomene de abstinenta acute si severe; la bolnai care au dezvoltat toleranta, reactitatea se reface dupa cateva zile de la intreruperea morfinei (risc de reactii toxice la reluare). Toxicitatea este crescuta la copii, batrani hipotiroidieni, in hipoxie si in insuficienta hepatica. Intoxicatia acuta este caracterizata prin coma cu deprimare respiratorie marcata (antidot naloxona sau nalorfina); atentie! dozele mari necesare pentru anestezie intravenoasa deprima marcat respiratia (sunt necesare prudenta si mijloace de asistare a respiratiei).


Contraindicatii hidromorfon - scopolamina
Stari de deprimare respiratorie (prudenta in conditii de hipoxie in boli respiratorii si cardiace, ca si postoperator), traumatisme craniene si hipertensiune intracraniana,

opata/astmul-este-controlabil-iar-astmaticii-pot-avea-o-viata-normala.php" title="Astmul este controlabil, iar astmaticii pot avea o viata normala" class="alin2">astm bronsic, pancreatita, interventii chirurgicale pe caile biliare, sindrom abdominal acut de cauza neprecizata, porfirii hepatice. Folosirea este contraindicata la copin mici si mult limitata la cei mai mari de 3 ani; prudenta sau se eta in timpul sarcinii si alaptarii; nu este indicata pentru analgezia obstetricala. Prudenta si doze mici in insuficienta hepatica, insuficienta renala, mixedem, la batrani, debilitati, prudenta la alergici. Bauturile alcoolice sunt contraindicate; prudenta si doze mici cand se asociaza cu alte deprimante centrale - hipnotice, fenotiazine neuroleptice - si cu antidepresive (mai ales IMAO). Morfina trebuie indicata cu multa grija, iar folosirea repetata trebuie etata, in masura posibilului, din cauza riscului mare de dependenta grava. Opioidele ureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sporti). Greata, voma si efectele spastice sunt mai slabe; scopolamina poate provoca uscaciunea gurii, tulburari de acomodatie, greutate in mictiune, tahicardie si accentueaza deprimarea respiratorie. Are contraindicatiile morfinei. Atentie! riscul de dependenta este mare - se prescrie conform regimului silit pentru produsele si substantele stupefiante. Datorita scopolaminei este, in plus, contraindicat in glaucomul cu unghi ingust, adenomul de prostatacu retentie de urina, stenoze mecanice ale tubului digestiv, tahiaritmii, scleroza cerebrala avansata. Opioidele ureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sporti).



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole




  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024