mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Giruurytmal

Giruurytmal







Prezentare farmaceutica giruurytmal
Alcaloid din Rauwolfia serpentina, antiaritmic din clasa I (Vanghan-Williams), blocant al canalelor rapide de sodiu, cu actiune batmotrop si dromotrop negativa. Dozele terapeutice nu influenteaza automatismul nodului sinusal, inotropismul, tensiunea arteriala iar fluxul coronarian este usor imbunatatit. Dupa administrare i.m. efectul apare la 20-25 minute. Dupa administrare i. efectul apare la 2-3 minute. Efectul este de scurta durata, t½=5-8 minute.


Indicatii
Tahicardii paroxistice, extrasistole, tahicardii ventriculare (si din infarct de miocard),
tmiilor cardiace" class="alin2">aritmii din intoxicatia digitalica, tahicardia paroxistica din sindrom WPW, diagnostic diferential al sindromului WPW cu endomiocardite. Tratamentul initial al extrasistolelor atriale sau ventriculare neinfluentate de administrare orala sau rectala de antiaritmice.


Actiune terapeutica
Fiole cu 2 ml solutie apoasa (inj. i.m. sau in perfuzie endovenoasa) continand 50 mg ajmalina (ambalaj cu 5 sau 25 buc.); fiole cu 10 ml solutie apoasa (inj. i.) continand 50 mg ajmalina (ambalaje cu 3 buc.).


Mod de administrare giruurytmal
Dozele si calea de administrare depind de diagnostic. Pentru copii nu se depaseste 1 mg/kilocorp. La inceputul terapiei cu ajmalina se prefera injectarea i.m. (fiole a 2 ml). Se injecteaza 50 mg profund i.m., la pacient in clinostatism, care va ramane culcat pana la instalarea efectului (15-20 minute). Se poate repeta doza dupa 30 minute si daca se impun mai multe administrari, se prefera perfuzarea endovenoasa. Pentru cateterism cardiac se injecteaza i.m. 50 mg, cu 15 minute inainte de inceperea investigatiei. Daca apar aritmii (E.C.G.) sau durata cateterismului se prelungeste, se administreaza in perfuzie. Injectarea i. (numai fiole de 10 ml) se alege in cazul tahicardiilor paroxistice. Doza maxima este de 1 µg/kilocorp. In cazul miocardului fara leziuni preexistente se administreaza maximum 10 mg/minut (astfel ca 1 fiola cu 50 mg sa fie injectata in nu mai putin de 5 minute). Durata injectarii va fi mai lunga, 15-20 minute pentru cazurile cu miocard afectat anterior aritmiei. Se urmaresc alura ventriculara, pulsul, E.C.G. Se poate repeta la 30 minute, la n
evoie se administreaza in perfuzie. Daca apare o tahiaritmie se administreaza lactat de sodiu, solutie molara, 20-80 ml in 2-3 minute, in caz de bradiaritmie - Alupent lent i. sau Dopamina in p.e. - 200-250 µg/min. Perfuzia endovenoasa este indicata in cazuri refractare la terapie, tahiaritmii din infarctul de miocard, pentru silizarea unei electroconversii. Doza recomandata: 1 mg/kilocorp/h, pana la 1 000 mg in 24 h, sub control E.C.G. (alungirea PQ sau QRS impune reducerea vitezei de perfuzie). Pot fi folosite fiolele de 10 ml sau 20 ml.


Reactii_adverse
Dozele mari sau injectarea rapida i. intarzie conducerea a. si intraventriculara. Asocierea cu alte antiaritmice potenteaza efectul dromotrop si inotrop negati Nu se administreaza in aceeasi seringa sau lichid de perfuzie cu Furosemid i.


Contraindicatii giruurytmal
Bradicardii, tulburari de conducere, tahicardii din insuficienta cardiaca. In tahiaritmiile din infarctul de miocard se administreaza numai in perfuzie lenta (peste 15-20 minute).


Sinonime si alte medicamente
Aritmina, Tachmalin, Tachxaldor.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole


  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024