mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Euvirox, capsule

Euvirox, capsule







acyclorum


Forma de prezentare:
Capsule operculate. Cutie plianta cu doua blistere a cate 10 capsule.


Compozitie:
Fiecare capsula contine ca principiu activ 200 mg aciclor.
Proprietati: Aciclorul este un analog al nucleozidelor purinice care inhiba grupa rusurilor herpetice. In tro, aciclorul isi exercita potenta, in ordine descrescatoare, pe HSV-l (rusul herpes simplex tip 1), pe HSV-2, pe VZV (rusul varicela-zoster), pe EBV (rusul Epstein-Barr). O serie de studii sugereaza si o actiune inhibitorie pe rusul hepatitei B - desi acesta nu apartine rusurilor herpetice - precum si pe rusul herpetic tip 8, recent descoperit si agent prezumtiv al bolii Kaposi. Forma activa a aciclorului este trifosfatul de aciclor, care ia nastere, in concentratii mari, numai in celulele infectate cu rusuri herpetice, sub actiunea enzimatica a timidinkinazei codificate de acestea; in celulele neinfectate se gasesc numai urme ale formei active, de unde lipsa de toxicitate a medicamentului. Trifosfatul de aciclor inhiba ADN polimeraza rala, actionand si ca substrat fata de aceasta, de asemenea este incorporat in partea terminala a catenei ADN-ului, blocand astfel replicarea ADN-ului ral.


Farmacocinetica: Aciclorul se absoarbe numai partial si in proportii variabile la nivelul intestinului; dupa o doza unica pe cale orala, biodisponibilitatea medicamentului este in medie de 20%, dar creste apreciabil in conditiile unei administrari repetate; astfel, dupa priza de 200 mg aciclor la 5 ore timp de 24 de ore, se atinge un nivel plasmatic mediu de 4 mol, nivel care depaseste de zece ori concentratia eficienta terapeutica in tro. In sange, aciclorul se leaga de proteinele plasmatice in proportie redusa (9%-33%), transportul sanguin fiind deci independent de nivelul proteinemiei serice. Medicamentul este distribuit tuturor tesuturilor si fluidelor organismului, in lichidul cefalorahidian concentratia aciclorului atingand 50% din concentratia plasmatica. Nu este meolizat decat intr-o proportie redusa, principalul meolit fiind 9-carboxi-metoximetilguanina. Aciclorul se elimina in cea mai mare parte nemodificat pe cale renala, atat prin filtrare glomerulara, cat si prin secretie tubulara. In conditiile unei functii renale normale, timpul de injumatatire biologica a aciclorului este de 2 ore si jumatate, dar el creste progresiv cu scaderea clearance-ului creatininei. Functia renala mai redusa a sugarilor si a persoanelor in varsta se reflecta si in reducerea clearance-ului aciclorului la acestia. Nu exista probe de stocare a medicamentului in organism.
Proprietati farmacotoxice: In studii pe termen lung la animale, aciclorul nu s-a dovedit a fi cancerigen. La animal nu s-au observat efecte embriotoxice si/sau teratogene dupa administrarea sistemica de aciclor. Daca s-a dovedit ca medicamentul nu are efecte toxice asupra numarului, morfologiei si mobilitatii spermatozoizilor la om, nu exista in schimb date disponibile referitoare la actiunea sa asupra fertilitatii la femeie. Aciclorul este prezent in laptele matern in concentratii care pot fi de 4 ori mai mari decat nivelul plasmatic.
Indicatii si

Mod de administrare:

Aciclorul pe cale or


ala are urmatoarele indicatii ferme: Tratamentul infectiilor cu herpes simplex primare si/sau profuze si/sau cu localizare oftalmica si/sau la pacientii imunodepresati: tratamentul trebuie inceput cat mai devreme, cu o posologie la adult de 1g/24ore (200 mg la fiecare 4 ore cu omiterea administrarii nocturne); la copil posologia va fi de 20 mg/kg corp/zi, fara a se depasi 800 mg la copilul peste 2 ani si 400 mg la copilul sub 2 ani. Durata tratamentului este in medie de 5 zile, si poate fi depasita de la caz la caz. Tratamentul varicelei adultului sau al varicelei copilului imunodepresat si/sau asociata cu complicatii sistemice: tratamentul va fi mentinut in medie 5 zile cu o posologie similara celei enuntate mai sus. Tratamentul infectiei cu herpes zoster la pacientii imunodepresati si/sau cu zone cu caracter diseminat si/sau caracter necrotic si/sau cu localizare oftalmica si/sau cu risc de complicatii paretice: se administreaza 800 mg de 5 ori/zi, la interval de 4 ore (omitand priza nocturna), timp de 7-l0 zile. Aciclorul are urmatoarea indicatie facultativa: Tratamentul herpesului simplex recidivant, mai ales in cazul infectiilor cu HSV-2 cu localizare genitala (potenta oncogena), stiut fiind ca exista riscul contagiunii cu cateva zile inainte de instalarea leziunii clinice; pe langa anihilarea riscului infectios acest tratament poate spatia si scurta durata recurentelor herpetice. Tratamentul dureaza 6 luni, cu o posologie de 400 mg (2 capsule) la 12 ore, dupa care se opreste pentru o reevaluare a manifestarilor clinice. Aciclorul are urmatoarele indicatii de perspectiva: Tratamentul aftelor bucale si/sau genitale. Prevenirea aparitiei bolii Kaposi la sidatici si eventual ca mijloc terapeutic in tratamentul ei. Scurtarea evolutiei hepatitei cu rus B. Administrare in caz de insuficienta renala: Infectii cu herpes simplex: daca clearance-ul creatininic 10-25 ml/min: 800 mg, de 3-4 ori/zi; clearance


Articole care vorbesc despre Euvirox, capsule


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024