mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Eurozepam, capsule

Eurozepam, capsule







medazepanum


Forma de prezentare:
Flacon cu 30 de capsule. Cutie plianta de carton cu 3 blistere a cate 10 capsule.


Compozitie:
Contine 10 mg medazepam/capsula.
Proprietati: Medazepamul este un tranchilizant si echilibrant neurovegetativ din grupa benzodiazepinelor. Provoaca relaxare psihica, echilibrare afecti, sedare vegetati si relaxarea musculaturii striate. Este deosebit de util pentru tratament ambulator, fiind caracterizat ca tranchilizant diurn. Mecanismul de actiune al benzodiazepinelor nu a fost inca pe deplin elucidat. Se pare ca ele faciliteaza actiunea acidului gama-aminobutiric (GABA), care este principalul neuromediator inhibitor ce moduleaza activitatea neuronului tinta, in sensul diminuarii activitatii neuronale. Ca toti neuromediatorii, GABA actioneaza fixandu-se pe receptorii specifici aflati la nivelul membranei neuronale. Receptorul GABAA este un complex macromolecular ce are un loc de recunoastere ce fixeaza GABA si care este cuplat la un canal ce lasa sa treaca selectiv ionii de clor, motiv pentru care a fost denumit \"canalul de clor\". Cand GABA se fixeaza pe receptori, canalul se deschide, rezultand o modificare a starii electrice a neuronului, care devine mai putin sensibil la stimuli. Complexul GABA poseda si un loc numit receptor secundar care recunoaste benzodiazepinele. Fixarea benzodiazepinelor de acest receptor secundar antreneaza o modificare a conformatiei complexului care devine mai sensibil la actiunea GABA, facilitand si potentand actiunea acestuia asupra neuronilor (modulare allosterica). Studii de electrofiziologie au aratat ca benzodiazepinele actioneaza in special pe sistemul reticular actitor, sistemul limbic, fasciculul median anterospinal si pe hipotalamus.


Farmacocinetica: Medazepamul se absoarbe bine, dar lent la nivelul tubului digestiv. Picul plasmatic apare dupa 1- 2 ore de la administrare. Timpul de injumatatire biologica riaza intre 1 si 2 ore. Se meolizeaza la nivelul ficatului pe cale oxidati (hidroxilare, N-dezalchilare, dezaminare oxidati). Se elimina pe cale renala (63 %), sub forma acti si sub forma de meoliti, si prin fecale (22 %).


Indicatii:
Sindroame psihice care implica tulburari neurovegetative primare de tip cardiac (tahicardie, angoasa precordiala), respirator (opresie toracica, crize dispneiforme) sau digestiv (inapetenta, senzatie de a€śnod in gata€ś, tulburari de tranzit). Stari nevrotice anxioase cu irascibilitate, neliniste, concentrare anevoioasa, senzatie de oboseala.


Mod de administrare:

Doza uzuala este de 10 mg (o capsula), de 2-3 ori/zi. Tratamentul dureaza in medie 30 de zile.


Reactii adverse:
Apar de obicei la doze mari si in cazuri de cumulare. Se manifesta prin cresterea apetitului, tulburari digestive (uscaciunea gurii, constipatie sau diaree), tulburari psihice (diminuarea facultatilor intelectuale, irascibilitate), tulburari neurologice (ataxie), tulburari de vedere, tulburari cardiosculare (hipotensiune ortostatica, tahicardie), tulburari hematologice (eozinofilie, anemie, trombocitopenie), tulburari hepatice, scaderea libidoului, tulburari de ciclu. Poate produce farmacodependenta si sindrom de abstinenta.
Nu s-au semnalat efecte teratogene, dar se recomanda prudenta in administrarea la femei insarcinate.


Contraindicatii:

Miastenie gra, insuficienta pulmonara acuta, deprimare respiratorie, alergie la medazepam si la alte benzodiazepine. Se administreaza cu prudenta in glaucom, insuficienta pulmonara cronica, boli hepatice si renale cronice, uneori fiind necesara reducerea dozelor. Se evita folosirea ambulatorie in profesii care necesita concentrarea intensa si prelungita a functiilor psihice.




Precautii:
Nu se vor consuma bauturi alcoolice pe intreaga durata a tratamentului cu Eurozepam, fiind posibila o potentare a efectului deprimant al SNC. Se evita asocierea, sau se face cu prudenta, cu alte medicamente deprimante centrale (neuroleptice, tranchilizante, antidepresive, hipnotice, analgezice, anestezice) si unele antiepileptice - fenobarbital, fenitoina. Cimetidina, omeprazolul, contraceptivele orale pe baza de estrogeni, disulfiramul si eritromicina inhiba meolizarea hepatica a benzodiazepinelor, intarziind eliminarea si crescand concentratia plasmatica a acestora. Benzodiazepinele scad efectul terapeutic pentru Levodopa.
Supradozare: Intoxicatia acuta evolueaza cu o simptomatologie mai putin gra. Se obser somnolenta, suprasedare, uneori coma (sub 24 de ore). Simptomatologia cardiorespiratorie nu este pronuntata. Nu se cunosc cazuri letale. In schimb, intoxicatiile cu benzodiazepine in asociere cu medicamente deprimante ale SNC sau cu bauturi alcoolice au o evolutie foarte gra, uneori finalizate cu exitus. Tratament: Diureza osmotica neutra si tratament simptomatic.


Conditii de pastrare:
La temperatura camerei, ferit de lumina si umezeala.


Producator:
Europharm



Articole care vorbesc despre Eurozepam, capsule


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024