mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Eritromicina, propionil

Eritromicina, propionil







erythromycinum


Compozitie:
Comprimate continand o cantitate de eritromicina propionil echilenta cu 0,200 g eritromicina baza.


Actiune farmacoterapeutica:
Ester al eritromicinei, sil in mediul gastric, cu absorbtie digesti superioara eritromicinei baza. Spectru asemanator penicilinei, acti si fata de unele tulpini de stafilococ rezistent la penicilina. Actiune, in general, bacteriostatica (eventual bactericida). Actioneaza, mai ales, asupra germenilor grampozitivi (streptococi, pneumococi) ca si asupra unor germeni gramnegativi (neisserii, haemophili), spirochete, rickettsii, micoplasme. Foarte necesara in tratamentul difteriei si pentru sterilizarea purtatorilor de bacil difteric. Nivelul sanguin maxim se inregistreaza la aproximativ 2 ore, dupa administrarea unei doze. Difuziunea in tesuturi este foarte buna: patrunde prin pleura, peritoneu si placenta, nu traverseaza meningele neinflamat. Se elimina prin bila, urina si prin secretia lactata (concentratii mai mari ca in plasma). Rezistenta germenilor este incrucisata in grupa macrolidelor. Practic, in cursul tratamentelor de scurta durata, rezistenta microbiana la eritromicina propionil se obser rar.




Indicatii:
In general, infectiile cu germeni sensibili la eritromicina si rezistenti la penicilina si alte antibiotice uzuale; de asemenea infectii cu germeni penicilinosensibili la persoanele cu alergie la penicilina. Infectii usoare cu stafilococi rezistenti la penicilina (in infectiile grave se folosesc alte antibiotice). In difterie, constituie tratamentul antibacterian de electie (si pentru sterilizarea purtatorilor de bacili difterici). Este astfel indicata in: infectii streptococice (scarlatina, endocardite, angine, sterilizarea purtatorilor de streptococi); pneumonii pneumococice; gonoree si sancru moale; tuse convulsi; bruceloza; dizenterie amibiana.


Contraindicatii:

Disfunctii hepatice; alergie la eritromicina in antecedente; infectii cu germeni rezistenti la orice antibiotic din grupa macrolidelor.


Reactii adverse:
Rareori tulburari gastrointestinale (greata, rsaturi, diaree), care dispar dupa intreruperea tratamentului sau dupa diminu-area dozei. In cursul tratamentelor prelungite (peste 7 zile cu doze mari) pot aparea fenomene hepatotoxice.




Mod de administrare:

Adulti si adolescenti, 0,020-0,025 g/kg corp/24 ore, fractionat, in prize administrate la 6 ore interl (aproximativ 0,200-0,300 g pentru o priza); in cazurile grave, doza unica se poate mari pana la 0,500 g; Copii: 0,025-0,040 g/kg corp/24 ore in patru prize. Comprimatele se iau cu 1/2 de ora inainte sau la 3 ore dupa masa, ca atare sau intr-un aliment semilichid. Se respecta cu strictete interlul de 6 ore dintre prize, atat ziua cat si noaptea.

Prezentare farmaceutica:
Flacon cu 25 comprimate sau plachete a 10 comprimate.


Conditii de pastrare:
Loc uscat si racoros.


Producator:
Antibiotice-Iasi



Articole care vorbesc despre Eritromicina, propionil


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024